BikeExchange-Jayco verwacht Roglic in Giro: “Zijn dagen als kopman in de Tour zijn voorbij”

zaterdag 22 oktober 2022 om 12:28
BikeExchange-Jayco verwacht Roglic in Giro: “Zijn dagen als kopman in de Tour zijn voorbij”

Roglic (links) en Evenepoel (rechts) in beeld - foto: Cor Vos

Ploegleider van BikeExchange-Jayco, Matthew White, heeft aangegeven dat Simon Yates zijn focus misschien zal verleggen naar de Tour de France. De Australiër richtte zich de laatste jaren telkens op de Giro d’Italia. Daarnaast doet White ook een aantal opmerkelijke uitspraken over Primoz Roglic en Remco Evenepoel.

In een interview met Velonews legt White uit waarom Yates het geweer eventueel van schouder zal veranderen. “Vijf jaar lang bereidt hij zich al voor op de Giro, hij kijkt echt uit naar verandering. Hij heeft hier (in de Giro, red.) mindere momenten, maar ook succes meegemaakt. Yates is en blijft echter een racer en houdt ervan andere doelen na te jagen.”

Door die constante focus op de Ronde van Italië, heeft Yates een aantal andere koersen niet kunnen betwisten. “Koersen als de Ronde van het Baskenland of de Ronde van Catalonië liggen hem ook, maar dat kon niet met de toenmalige planning.” Of die planning nu zal veranderen en of Yates dus naar de Tour gaat, is nog niet helemaal zeker. “We wachten het parcours van de Ronde van Frankrijk af, maar het is een optie.”

White: “Ik verwacht Evenepoel en Roglic in de Giro”
Mocht Yates toch naar de Giro gaan, komt de Australiër volgens White wereldkampioen Evenepoel tegen. “Ik zet mijn huis erop in dat Evenepoel aan de start zal staan. Hij zou de hele Belgische media met zich meenemen als wereldkampioen en winnaar van de Vuelta.”

“Ik zou ook niet verbaasd zijn als Roglic ook aan de start van de Giro zal staan. Zijn dagen als kopman voor Jumbo-Visma in de Tour zijn waarschijnlijk geteld. Hij oogt als een ambitieuze renner, dus volgens mij legt hij liever de focus op een andere grote ronde. Daarbovenop ligt het parcours van de Giro hem.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Poeksel 22 oktober 2022 om 12:35

Edit redactie: Het is toegevoegd aan de titel. Bedankt.

4
Limal 22 oktober 2022 om 12:49

Tja, een weerkerend gegeven… Spijtig genoeg zit het originele artikel achter een paywall en kunnen we dus de originele (Engelse) quote niet vrij lezen.

Morgen of overmorgen zal allicht ook volgend Velonews artikel vertaald/ingekort overgenomen worden: https://www.velonews.com/news/road/jumbo-visma-its-not-decided-that-jonas-vingegaard-will-go-to-2023-tour-de-france/
Mét sappige titel uiteraard.

0
Japiejo 22 oktober 2022 om 13:21

Wat is dit toch weer voor artikel. Snap dat het komkommertijd is, maar Wielerflits moet oppassen dat het geen karikatuur van zichzelf gaat worden.

3
Dikke Kater 22 oktober 2022 om 14:21

Is dat al niet het geval dan?

2
Japiejo 22 oktober 2022 om 16:20

Eerlijk is eerlijk, titel is wel aangepast.

0
Limal 22 oktober 2022 om 12:43

“Daarnaast doet White ook een aantal opmerkelijke uitspraken over Primoz Roglic en Remco Evenepoel.”

Identieke uitspraken over Rog en REV zijn hier in de comments al heel vaak de revue gepasseerd, dus zo opmerkelijk vind ik ze nu ook weer niet :-)

1
achilles 22 oktober 2022 om 14:52

Yates moet gewoon vol voor de Vuelta gaan dan, als hij de Giro overslaat. In de Tour zit er hoogstens een top 5 in, maar in de Vuelta met een volledige focus tegen de vermoeide Tour en Giro renners kan hij winnen.

1
De Dikbilgorgel van Dorestad 22 oktober 2022 om 13:02

Edit redactie: Het is aangepast. Bedankt.

0
Polleke 22 oktober 2022 om 13:17

White is vooral bezig om Yates naar een GT te loodsen waar de tegenstand het minst zal zijn, maar met al het geweld dat nu voorhanden is zal dat nog een serieuze puzzel worden…geen ontkomen aan,,,

0

Headlines

Populair

Materiaalzone