BikeExchange-Jayco stapt uit Ronde van Valencia na positieve coronatests

vrijdag 4 februari 2022 om 10:20
BikeExchange-Jayco stapt uit Ronde van Valencia na positieve coronatests

BikeExchange-Jayco tijdens de Trofeo Pollença-Port d' Andratx - foto: Cor Vos

Zoek niet naar BikeExchange-Jayco in de Ronde van Valencia vandaag. De Australische formatie heeft de wedstrijd verlaten omwille van twee positieve coronatests. Dat meldt de ploeg via Twitter.

BikeExchange-Jayco maakt niet bekend wie er positief hebben getest op COVID-19. Eerder moest in de Ronde van Valencia Chris Juul-Jensen afstappen door een blessure. ‘Als voorzorgsmaatregel, in overeenstemming met de strikte teamreglementen, is er besloten om de ploeg terug te trekken, ook omdat er al één renner door een blessure moest afstappen’, luidt het op hun website.

Onder andere Lucas Hamilton, Damien Howson en Dion Smith stonden aan de start voor BikeExchange-Jayco. “De veiligheid van onze renners en de staf, en iedereen in de Ronde van Valencia, is het belangrijkste. We hebben de juiste beslissing genomen om de wedstrijd te verlaten”, aldus manager Brent Copeland.

Movistar liet donderdag al weten op hun Twitter dat Juri Hollmann en Einar Rubio positief hadden getest. De renners werden in isolatie gebracht en namen niet meer deel aan de tweede etappe van de Ronde van Valencia.

Dit artikel delen:

47 Reacties

Turtlehead 4 februari 2022 om 10:27

O ja, dat kan natuurlijk ook nog.

0
KimJungPoels 4 februari 2022 om 10:32

Kappen met dat testen dan heb je er geen last meer van. :)

0
FDJ 4 februari 2022 om 10:41

Wat een gigantisch domme opmerking. Als je niet meer test komen die dagelijk 200 opgenomen mensen ook niet meer in het ziekenhuis natuurlijk en zit niet Jan en alleman op uitgestelde zorg te wachten. Nee, echt top dat idee van je!

0
Emergo 4 februari 2022 om 10:41

Dat moet je tegen Kim Jung Un zeggen.

0
Draadband 4 februari 2022 om 11:02

Niet gedacht dat iemand die luistert naar de naam KimJung wel eens gelijk kon hebben, maar inderdaad, stoppen met testen en bijbehorende paniek zou betekenen dat ziekenhuisbedden niet meer gereserveerd hoeven te worden voor mensen die niet ziek zijn, en kunnen eindelijk de velen aan de beurt komen die steeds maar zieker zijn geworden omdat hun zorg werd uitgesteld.

0
Michiel 4 februari 2022 om 11:08

Lol alsof niet meer testen zou betekenen dat er geen covid ziekenhuisopnames meer zullen zijn

0
Marik 4 februari 2022 om 11:17

Hey Michiel, heb jij zo snel sorry gezegd tegen Martin en beterschap beloofd? :)

0
Michiel 4 februari 2022 om 11:21

Hey Marik. Ik heb me als Phileine opgesteld nav een rappie over Ali. Ik zal me daartoe beperken in het muziek forum. Want hier is dat geen porum

0
Marik 4 februari 2022 om 11:26

Giphart zou trots op je zijn. Alhoewel, ik heb de man 25 jaar geleden meegemaakt tijdens een lezing op mijn middelbare school, die kon er ook wat van hoor. Die zou op dit forum na een dag al worden geband.

0
KimJungPoels 4 februari 2022 om 12:02

Nee het niet meer testen gaat geen ziekenhuisopnames voorkomen. Maar het wel testen doet dat ook niet of nauwelijks. En daar zit het hem in.

De situatie is gewoon veranderd en het vele testen leidt tot meer ontwrichting dan de ziekte zelf.

Mijn naam KimJung komt overigens niet voort uit fan zijn van de beste man. Maar uit een akkefietje van jaren geleden waarbij ik geband werd omdat ik vond dat Poels betichten van dopinggebruik ook moest kunnen als dat bij Astana renners ook gewoon gepruimd werd. ;)

0
Gunther Leonhardt 4 februari 2022 om 12:07

@FDJ: Mensen hadden vroeger in de winter ook wel eens een verkoudheid. Schaf al deze peperdure maatregelen af, zorg ervoor dat je geen vitamine D tekort hebt en leef je leven.

0
FDJ 4 februari 2022 om 12:21

Ik zie dat er ook genoeg draagvlak zal zijn voor wappieflits.nl. wat een ontluisterend domme opmerkingen zie je hier soms tussen staan.

0
KimJungPoels 4 februari 2022 om 12:25

@FDJ

Ik denk dat jij hier eerder het probleem bent. Iedereen die het niet met je standpunt eens is wegzetten als een Wappie haha. Er zijn inmiddels heel veel specialisten in allerlei velden te vinden die de afstand+test+booster samenleving absoluut geen goed idee vinden. Er lijkt op dit moment sinds de omikron variant ook gewoon nauwelijks een reden meer te zijn om deze maatregelen in stand te houden.

Maar goed, ik ben altijd bereid tot de dialoog, en probeer zeker niet vooringenomen te zijn. Dus wat is volgens jou op dit moment nog het voordeel dat wij als samenleving uit het massaal testen halen?

0
Daren Cole 4 februari 2022 om 12:40

Inderdaad. Deden we vroeger ook niet, iemand op ziektes testen die geen symptomen vertoont. Druk op de zorg is weg (of is op het niveau van griep) dus kappen met dat test -en quarantainecircus!

0
Erik33 4 februari 2022 om 12:48

Helemaal terecht kimjung. Maatregelen lopen achter op de feiten. Het is nu een griep, ook heel vervelend maar niet de rechtvaardiging voor de huidige maatregelen. Daarnaast is door de hoge besmettelijkheid een kwart of meer van corona patiënten niet door maar met corona opgenomen. Dus het aantal opgenomen corona patiënten ligt aanzienlijk lager in Nederland dus afschaffen die pas en het testen

0
FDJ 4 februari 2022 om 13:27

De druk op de zorg is weg? Er stromen nog dagelijks rond de 200 personen in. Door het gigantische wanbeleid van de overheid is er al structureel uitgesteld zorg geweest die nog ingehaald wordt. Dat kan niet want er liggen nog steeds 1300 Covidpatienten. En kom dan niet aan met door of met covid.

Mijn huisarts zei het treffend: De wappies die beweren dat mensen met covid in het ziekenhuis liggen hebben werkelijk waar het verstand van 0. Kom jij na Covid met ernstig ontregelde diabetes in het ziekenhuis, zullen zij roepen dat het met covid is. Feitelijk onjuist want zonder die Covidinfectie was de diabetes niet ontregeld geraakt op dit moment.

Ik ben daarnaast een groot bewonderaar van de Duitse, Franse en Oostenrijkse aanpak. Geen gezeik, doen wat nodig is. Lauterbach, Duits gezondheidsminister zegt bijvoorbeeld ook structureel dat als we mensen nu massaal laten besmetten met Omicron, de druk weer toeneemt, maar ook de kans op een nieuwe variant die door de vaccinatie heen kan en we dus teruggeworpen worden naar maart 2020.

We zijn het allemaal zat, maar we zijn er nog niet. Zo simpel is het.

0
KimJungPoels 4 februari 2022 om 13:45

Hij is niet weg. Wel dusdanig laag geworden dat een vrijheidsbeperking van mensen niet langer proportioneel is ten aanzien van wat het oplevert. Enfin, genoeg erover voor vandaag. :)

0
FDJ 4 februari 2022 om 13:53

Daar denkt de zorg zelf toch anders over. Wel een rare Koreaanse opvatting van een dialoog voeren heb je trouwens.

0
KimJungPoels 4 februari 2022 om 14:12

@FDJ

Nee voor mij heb je aan de ene kant van de discussie de wappies waar je naar refereerde. Daar wil ik even naar luisteren om dan vaak tot de conclusie te komen dat ik er niks mee kan.

Het andere uiterste zijn voor mij de mensen die inmiddels zo geprogrammeerd zijn dat ze denken dat COVID voorkomen het enige is wat nog belangrijk is voor onze maatschappij. Waarvoor iedere besmetting er een teveel is. Met die groep, waar jij voor mijn gevoel dicht tegenaan schurkt wil ik ook de dialoog aan, maar kan ik ook heel weinig.

Daartussen zit een hele hoop nuance in allerlei vormen met wie ik graag wil praten om te kijken of ik mijn mening wellicht moet herdefiniëren. Maar die nuance mis ik bij jou, en dus eindigt dan op een gegeven moment de dialoog voor mij. Daarbij heb ik dan geen noord Koreaanse behoefte om je af te maken, ik en gewoon weinig interesse meer in je mening.

0
Erik33 4 februari 2022 om 17:40

Wappies is een container begrip geworden voor iedereen die niet woke is.

0
Dikke Man 4 februari 2022 om 10:36

Wat klimaatonbewust om nou net de Australische ploeg weg te sturen terwijl het halve peloton om de hoek in Andorra of Monaco woont.

0
Panache 4 februari 2022 om 10:40

Denk je dat ze naar Australië gestuurd worden?

0
Dikke Man 4 februari 2022 om 10:50

Ze zouden niet de eersten zijn die tegen hun wil naar Australië worden gestuurd :)

0
Turtlehead 4 februari 2022 om 12:06

@Dikke: het was in de 19e eeuw waarschijnlijk gemakkelijker om Australië binnen te komen dan nu ;)

0
Diskob 4 februari 2022 om 10:42

Jammer voor die ploeg.

Edit redactie: Bedankt! Het is toegevoegd aan het artikel.

0
Xevar 4 februari 2022 om 10:46

Ik moet wel een beetje lachen om dat hypocriete PR-gelul dat ze zo begaan zijn met de veiligheid van hun renners en staf.

Volgens mij is een week lang elke dag urenlang in een peloton fietsen met slechts een dun lycra-pakje ook niet echt heel veilig of bevorderlijk voor je gezondheid. En dan ook nog eens door weer-en-wind en soms over de meest dubieuze en gevaarlijke wegen

0
peter s 4 februari 2022 om 11:02

Zo te lezen dekt ” een beetje lachen “.de lading niet helemaal

0
Marik 4 februari 2022 om 11:05

Ach een positieve test is anno 2022 heel anders dan in 2020, zeker als mensen geboosterd zijn. Verreweg de meeste mensen hebben lichte verschijnselen, sommigen worden nog wel wat zieker, maar hoeven eigenlijk niet naar het ziekenhuis.
Ik ben as we speak positief en heb ook maar weinig klachten. Even een weekje thuis en weer gas geven. De longen worden nu niet meer zo belast als pakweg 1,5 jaar geleden.

0
Mystery Rider 4 februari 2022 om 12:35

Ben blij te horen dat je slechts een lichte vorm van een griepje hebt – veel sterkte!

Wel jammer natuurlijk voor die duizenden die wereldwijd wel nog aan een beademingstoestel liggen en waarschijnlijk het einde van de dag niet halen. Voor hen drukt het alleszins wat harder op de longen dan in 2020 en 2021 :)

On topic – jammer dat covid nog steeds slachtoffers eist en ervoor zorgt dat teams zich moeten terugtrekken uit een race!

0
Daren Cole 4 februari 2022 om 12:45

@mystery rider: we hebben decennialang duizenden doden per jaar “aanvaard”, en de enige maatregel was een (echt) vrijwillig vaccin…

0
Marik 4 februari 2022 om 13:04

@Mysterie, dat wat betreft de mensen wereldwijd ben ik met je eens, ook voor de mensen in NL die ondanks een prik alsnog helaas overlijden.
Voor de mensen die niet geprikt zijn vanuit een bewuste keuze en toch in het Ziekenhuis komen of erger heb ik minder medelijden.

0
DeGroteMolen 4 februari 2022 om 12:16

Moet eens afgelopen zijn met dat deugen voor de buhne. Alleen de negatieve publiciteit bij betrapt worden is de reden voor het uit koers stappen. Geen hond binnen de ploeg is echt bang voor het zgn “Killervirus’ , anders was men wel thuisgebleven. Wat een gehuichel van iedereen. Net als in Peking bij de OS.

0
Panache 4 februari 2022 om 12:20

F#ck, Damien Howson naar huis. Ja zo krijgt Evenepoel de zege gewoon in de schoot geworpen.

0
Limal 4 februari 2022 om 12:48

Oei, tweede dag op rij dat je een sarcastische (humoristische?) opmerking over Evenepoel plaatst, nu zelfs op een ongerelateerd nieuwsbericht.

LaDoyenne, heb jij Panache’s account gehackt? Foei!

0
bellevue 4 februari 2022 om 13:28

Ze lijden aan dezelfde obsessie. En aan slechte humor.

0
Marik 4 februari 2022 om 13:49

Panache heeft zich wel bewezen als waardevol forumlid. Nu jij nog bellevue.

0
bellevue 4 februari 2022 om 13:57

Marik to the rescue! Hoe schattig.
Maar ik lig er niet wakker fan.

0
Turtlehead 4 februari 2022 om 12:24

De virologen onder ons zijn er maar druk mee. Moeten jullie niet ergens koffiedrinken?

0
AnderJ 4 februari 2022 om 12:41

+1: nog vermoeiender dan discussies over REV. Maar ik zie dat iemand die twee gesprekken hierboven al heeft gecombineerd. Hulde daarvoor

0
Marik 4 februari 2022 om 13:06

@Turtle, ik mag helaas nergens koffiedrinken. Ja thuis op zolder. Jammer hè? Anders had ik me natuurlijk in een chique etablissement enorm druk gemaakt om alle ondoordachte keuzes die overal t.o.v. Covid worden gemaakt, dat snap jij natuurlijk meteen.

0
skylimit 4 februari 2022 om 12:40

Wanneer gaan we eens ophouden met deze onzinnige maatregel om bij positieve tests (geen doping) c.q. besmettingen als gehele ploeg uit koers te stappen (uitzondering natuurlijk Movistar) ? Meer dan een snotneus, verkoudheidje loopt je momenteel niet meer op door dit virus. Is nu werkelijk geen deskundige onafhankelijke instantie, medici die dit gewoon wereldkundig durven te maken ? Of moeten we links of rechts toch allemaal mee doen aan de grote “reset”.

Echt nog steeds heerst angst en paniek…..om niets feitelijk.

0
Wheely 4 februari 2022 om 12:55

@redactie
Mag dit draadje op slot?

De reacties ontaarden keer op keer weer in dezelfde bullshit en hebben helemaal niks met wielrennen te maken. Laat mensen die over politiek en complottheorieën willen discuseren lekker een ander forum opzoeken.

0
Marik 4 februari 2022 om 13:06

Ha, ben ik nog net op tijd met het plaatsen van mijn zoveelste ironische reactie.
Nu maar hopen dat dit draadje inderdaad op slot gaat.

0
Limal 4 februari 2022 om 13:14

Ik heb al enkele keren geopperd aan de redactie dat het beter zou zijn om bij covid-berichten de comments preventief te blokkeren. Misschien heeft het wat te maken met werkzekerheid van de moderator? ;-)

@Marik, ironisch of sarcastisch? Deed me aan volgend filmpje denken:
https://www.youtube.com/watch?v=6GVJpOmaDyU
:-)

0
KimJungPoels 4 februari 2022 om 13:27

Als het draadje over de invloeden van COVID op wielrennen gaat dan gaat het toch ook over COVID. Het lijkt me ook niet super lastig om die topics lekker over te slaan als je er geen zin in hebt.

0
Gangmaker 4 februari 2022 om 13:05

Ach, begint die miserie nu ook weeral. ppppppffffffffttttttt

0
skylimit 4 februari 2022 om 15:37

@wheely helaas heeft sport ook steeds meer weg van politiek en wordt sport ook steeds meer gebruikt voor politieke doeleinden.
Ik mag toch hopen dat bij heel veel mensen de ogen inmiddels toch wel geopend zijn en kritisch (er) naar het beleid en maatregelen gaan kijken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone