BikeExchange-Jayco mikt met Groenewegen op zege in Dwars door Vlaanderen

dinsdag 29 maart 2022 om 10:59
BikeExchange-Jayco mikt met Groenewegen op zege in Dwars door Vlaanderen

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen is woensdag de kopman van BikeExchange-Jayco in Dwars door Vlaanderen. De Nederlandse sprinter hoopt een gooi te doen naar de zege in de (semi)klassieker en zo de nare smaak van afgelopen zondag weg te spoelen. Toen reed hij namelijk lek in Gent-Wevelgem.

Groenewegen beleefde zondag een frustrerende editie van Gent-Wevelgem. De 28-jarige renner reed namelijk lek op een cruciaal moment, op een van de Plugstreets, en zag de kop van de koers niet meer terug. Groenewegen is kortom uit op sportieve revanche en krijgt woensdag, in Dwars door Vlaanderen, de kans om de frustraties van zich af te fietsen. “Ik koers altijd graag in Dwars door Vlaanderen”, klinkt het in een persbericht.

“Het is een leuke wedstrijd met een uitdagend parcours. Ik denk dat een kleine groep zal strijden om de overwinning. Om een goede race te rijden, moet je in vorm zijn en geluk hebben. Afgelopen zondag in Gent-Wevelgem zat ik in een goede positie, maar plots kreeg ik af te rekenen met een lekke band en was het klaar.”

Groenewegen krijgt woensdag assistentie van zijn nieuwe sprintaantrekker Luka Mezgec, Campbell Stewart, Kelland O’Brien, Alex Edmondson, Luke Durbridge en Alexander Konychev. Met Durbridge kan BikeExchange-Jayco ook gokken op een zware koers, terwijl Mezgec en Edmondson na een lastige wedstrijd kunnen rekenen op een goede sprint.

Selectie BikeExchange-Jayco voor flag-be Dwars door Vlaanderen (30 maart)
flag-au Luke Durbridge
flag-au Alex Edmondson
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-au Kelland O’Brien
flag-it Alexander Konychev
flag-si Luka Mezgec
flag-nz Campbell Stewart

Dit artikel delen:

8 Reacties

sooike 29 maart 2022 om 11:55

Als het op een sprint gaat uitdraaien kan Groenewegen het schudden. Kooij en zeker Jakobsen zijn sneller en hebben een betere lead-out. Maar waarschijnlijk zal Mathieu er voor gaan zorgen dat het niet met een sprint wordt beslist. En anders is ook hij zeker niet kansloos !

0
Kopinkas 29 maart 2022 om 11:56

Lijkt me sterk dat hij zonder lekke band de Kemmel overleefd zou hebben.
Morgen zie ik hem liever niet winnen, maar dan alleen omdat ik het dan liever niet op een groepsspurt zie uitdraaien…
Of hij moet het doen als McEwen in 2003 natuurlijk (zoals ook al in de comments bij de voorbeschouwing aangehaald), door zelf eens in de aanval te trekken.

0
Michelangelo 29 maart 2022 om 12:35

In mijn ogen is Groenewegen meer klassieke renner dan Jakobsen, gezien zijn uitslagen uit zijn jonge jaren. Ik denk dat hij zich wel degelijk staande had kunnen houden in de groep met Merlier. En dat zou betekenen dat je mee had kunnen doen voor de zege in Gent Wevelgem.

Dwars door Vlaanderen gaat een stuk lastiger worden lijkt me. Daar zitten nog meer hellingen in, en er is na afloop net wat minder tijd om een achtervolging te organiseren die leidt tot een groepssprint.

0
adelaarvanantwerpen 29 maart 2022 om 13:12

Op basis van welke uitslagen heeft Groenewegen getoond dat hij beter is dan Jakobsen in de Vlaamse koersen. Merlier werd vorig jaar gewoon derde in DDV, derde Port Epic en 9de in dwars door Hageland. Die heeft echt al wat laten op zien op vlaamse parcoursen. Was ook zeer sterk in Le Samyn en won die zelfs vorig jaar. Groenewegen prestaties op dit soort terrein komt niet in de buurt dus ik vind dit een zeer rare denkwijze.

0
Murcia 29 maart 2022 om 13:26

Het wordt wel eens vergeten maar ook Dylan reed prima uitslagen in het Vlaamse, in 2017 nog gewoon 5e in DDV en natuurlijk winst in Kuurne een jaar later. Maar ook goede uitslagen (podium) in Nokere en de Heistse Pijl. Of een zesde plek in Le Samyn. Alleen liggen die tijden inmiddels wel een stukje achter hem.

0
adelaarvanantwerpen 29 maart 2022 om 14:13

@ Murci
Nokere, Heiste Pijl en KBK (in sommige jaren) zijn sprintkoersen. Dat kan en heeft Jakobsen al gewonnen. Die vijfde plek in DDV was omdat het peloton een groep van 20 man veel tijd gaf. Groenewegen werd als een van de eerste uit die kopgroep gelost maar omdat Peloton bijna iedereen terugpakte werd hij nog vijfde. Le Samyn was inderdaad ook wel een knappe prestatie maar uiteindelijk zijn deze laatste twee koersen vijf en zes jaar geleden. Er niets dat Groenewegen heeft getoond in de laatste drie vier jaar dat hij veel beter is dan Jakobsen op zo’n parcours en op hetzelfde niveau zit van Merlier.

0
Murcia 29 maart 2022 om 14:44

@adelaar
Jacobsen heeft recentere resultaten dat klopt, maar in het klimmetjeswerk in de Vlaamse heuvels durf ik de stelling wel aan dat hij niks beter klimt dan Dylan. In MSR was het al armoedig en in G-W ging het peloton al te hard voor hem op Kemmel 2. Koersverloop is voor beiden belangrijk om een rol te spelen in semi-klassiekers als DDV. Beginnen de favorieten vroeg is het einde oefening.

0
Jos Jalapenos 29 maart 2022 om 14:04

Het zit erom. Komaan, Dyl!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone