Betancur: “Ik ben zeer gemotiveerd voor Parijs-Nice”

zondag 9 maart 2014 om 13:36
Carlos Betancur

foto: Sirotti

Carlos Betancur wil in Parijs-Nice meedoen om de prijzen. De winnaar van de Tour du Haut-Var heeft door een verblijf in Colombia geen ideale voorbereiding gekend. Desondanks hoopt hij in Frankrijk een mooi resultaat neer te kunnen zetten, zo vertelde hij aan Biciciclismo.

Betancur – die vrijdag terugkeerde uit Colombia – is optimistisch over zijn conditie. “Ik denk dat het na mijn overwinning in Haut-Var wel goed zit. Ik ben zeer gemotiveerd om aan Parijs-Nice te beginnen. Het is niet gemakkelijk, maar ik ga proberen een goede Parijs-Nice te doen. Mijn overwinning in Haut Var heeft mij veel motivatie gegeven”, geeft hij aan.

De Colombiaan hoopt ondanks de omstandigheden een goed klassement te kunnen rijden. “Ik ga proberen mijn best te doen. Ik heb ik Colombia goed kunnen trainen, maar ik weet niet wat de invloed van het reizen en de verandering van tijdszone zal zijn. Ik wil voor zowel een etappe als het algemeen klassement vechten, maar dat zal moeilijk zijn. Parijs-Nice is een zeer prestigieuze wedstrijd en veel renners komen daar met een goede vorm aan de start.”

Na Parijs-Nice staat Betancur aan de start van de Ronde van Catalonië, de Ronde van het Baskenland, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Romandië. “In het eerste gedeelte van het seizoen zijn de Ardennenklassiekers mijn hoofddoel”, geeft de 24-jarige Colombiaan aan. Vorig jaar werd hij al derde in de Waalse Pijl en vierde in Luik. In juli maakt Betancur zijn debuut in de Tour de France.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair