‘Beslissing rondom licentie Astana uitgesteld tot 24 april’

vrijdag 3 april 2015 om 11:42
‘Beslissing rondom licentie Astana uitgesteld tot 24 april’

De onzekerheid rondom de ploeg van Astana blijft voortduren. Werd eerder nog aangegeven dat de ploeg volgende week zijn lot zou vernemen in de soap rondom de WorldTour-licentie, inmiddels meldt Gazzetta dello Sport dat de beslissing is uitgesteld tot 24 april.

Volgens de Italiaanse krant duurde de hoorzitting, gehouden op donderdag, maar liefst negen uur. Uiteindelijk zou besloten zijn om Astana meer tijd te geven om te komen met meer documentatie en bewijs. Het zou een gespannen hoorzitting zijn geweest, waarbij de zowel de UCI en zijn gevolg, als de ploegleiding van Astana, fel van leer trokken.

Het uitstellen van een definitief besluit betekent dat Astana voorlopig gewoon mag blijven koersen in het WorldTour-peloton en dus ook te zien zal zijn in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Contador#N.1 3 april 2015 om 11:46

Stop met het uitstellen voordat we straks in juli zitten en ze een week van te voren te horen krijgen dat ze de tour niet mogen rijden.

billi 3 april 2015 om 11:48

ben benieuwd, uit bovenstaande blijkt dus dat ingeleverde documentatie niet voldoende was :o

maar ook dat ze wederom uitstel krijgen, dus ook niet helemaal zeker van hun zaak denken te zijn

Verweggistan 3 april 2015 om 11:52

Het is in ieder geval goed dat Astana het vuur na aan de schenen wordt gelegd door de UCI. Dat het dus niet meer zo is dat als je een licentie binnen hebt, er niks meer kan gebeuren.
Wanneer en of die beslissing over de licentie valt doet er niet zo toe.

vinnievidefietsen 3 april 2015 om 12:24

Ik geloof er helemaal niets van. Cookson heeft echt het lef niet om ze te weigeren, let op mijn woorden. Op 24 april blijkt dat ze alsnog aan de eisen hebben voldoen met de nieuwe gegevens, dan is het over en sluiten en business as usual…

Chaba 3 april 2015 om 12:37

@vinnievidefietsen
Ik hoop echt dat je ongelijk krijgt maar ben bang dat het inderdaad zo gaat aflopen………..

r_nijman 3 april 2015 om 12:52

Astana zal echt wel met de juiste documentatie over de brug moeten komen, want het is inmiddels te breed uitgemeten in de pers om nog onder het tapijt geveegd te worden. Maar ja, hoe moeilijk is het om achteraf de juiste documentatie te “creeëeren”…..

LinusGerdemann 3 april 2015 om 12:56

@r-nijman maar hoe wil jij controleren dat ze daadwerkelijk die juiste documentatie geven. De uci kan ook gewoon zeggen dat het er is.. ga mee in vinnievidefietsen zijn stelling.

Romāns Vainšteins 3 april 2015 om 14:19

Ook eens met Vinnie, het was allemaal voor de bühne (je moet toch wat tov de van Zetten-posse) maar uiteindelijk zien ze liever Astana en Nibali gewoon de tour rijden.

achtpuntzes 3 april 2015 om 15:30

de telegraaf heeft weer eens een flater geslagen.

Daan° 3 april 2015 om 15:35

Ik ben bang dat @vinnievidefietsen gelijk heeft..:(

klootje kriekeljon 3 april 2015 om 15:40

Stel er komt 24 april een uitspraak, bereid je dan maar voor op een beroep van Astana bij het CAS.. of het nou zinvol is of niet. Zou me niet verbazen als Astana het hele seizoen gewoon actief zal zijn om in 2016 definitief uit het peloton te zijn vertrokken.

sven241 3 april 2015 om 15:45

De UCI heeft gewoon al de beslissing genomen. Astana moet met hele duidelijke stappen komen, anders gaan ze er gewoon uit. UCI wacht gewoon tot een rustiger moment.

Verzuurde Benen 3 april 2015 om 15:59

Lijkt mij meer dat de UCI probeert om juridisch de boel volledig rond te krijgen. Daar zal ook de beslissing uit voortvloeien.

Jovic 3 april 2015 om 16:27

Zie geen enkel voordeel als Astana er word uitgegooid. Het is toch al dun met sponsors in het wielrennen. Beter als de alles overwaait en verder gaat waar we zijn gebleven.

Headlines

Materiaalzone

Populair