‘Bernaudeau reist naar Engeland na afwijzing Franse bedrijven’

zondag 16 augustus 2015 om 12:27
‘Bernaudeau reist naar Engeland na afwijzing Franse bedrijven’

foto: Sirotti

Jean-René Bernaudeau vertrekt maandag naar Engeland om te praten met een mogelijk nieuwe partner die voor een WorldTour-budget kan zorgen. Dat meldt Le JDD. Het is een laatste kans voor de Fransman, omdat meerdere potentële Franse sponsoren nee hebben gezegd tegen dat plan.

De Franse manager van Europcar gaf zichzelf tot 15 augustus om een nieuwe sponsor te vinden, waarna zijn renners vogelvrij zouden zijn. Die datum is al gepasseerd, maar toch probeert Bernaudeau nog in Engeland een deal te maken. Hij zoekt 5 à 6 miljoen euro voor 2016 om een WorldTour-ploeg te runnen. Mocht de reis naar Engeland niks opleveren, dan zal de Fransman weer aankloppen bij Franse bedrijven of zij wel bereid zijn een ProContinentale ploeg financieel te ondersteunen. Hiervoor is minder geld nodig dan bovengenoemd budget.

Bernaudeau blijft optimistisch, al weet hij dat zijn renners kunnen vertrekken vanaf nu. Bryan Coquard schijnt volgens de Franse site een aanbieding van AG2R La Mondiale al geweigerd te hebben, maar de sprinter is nog steeds erg gewild.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Skedel 16 augustus 2015 om 12:58

Waarom geloof ik dit niet… Bluff!

0
Jeff®ey 16 augustus 2015 om 13:03

Dat gaat dan einde verhaal zijn, of hij komt ineens met een procontinentale ploeg op de proppen. Wat in het geval van Europcar misschien wel veel beter zou zijn.

0
batchieboy 16 augustus 2015 om 13:03

Wordt het een Engelse ploeg dan.

0
Contador#N.1 16 augustus 2015 om 13:06

Het is over en uit!

0
Thijs E 16 augustus 2015 om 14:27

Het bekende Engelse tweevingergebaar schijnt zijn oorsprong te hebben in de 100-jarige oorlog die Engelsen met Fransen uitvochten. Ik vermoed dat Bernaudeau, mocht hij het gebaar nog niet kennen, er spoedig mee zal kennismaken.

Of er is een sponsor in het VK die voor de WT-licentie gaat, de ploeg flink reorganiseert en een smaldeel Angelsaksen contracteert.

0
probbie 16 augustus 2015 om 17:04

Vraag mij af waarom die persé protour wilt worden, hij is toch redelijk zeker van alle Franse WT-wedstrijden en nog een pak andere wildcards. Of klinkt manager zijn van een protour team beter dan manager van proconti ?

0
Sagan=hulk 16 augustus 2015 om 23:39

Rolland op de markt!
Die kan zowat elke ploeg gebruiken en veel ploegen kunnen hem ook beter maken, want bij europcar is de begeleiding niet uitstekend denk ik.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone