‘Bernaudeau nog in gesprek met vijf potentiële hoofdsponsors’
woensdag 5 augustus 2015 om 13:16

‘Bernaudeau nog in gesprek met vijf potentiële hoofdsponsors’

Jean-René Bernaudeau heeft nog meerdere ijzers in het vuur in zijn zoektocht naar een opvolger van de vertrekkende hoofdsponsor Europcar. De Franse ploegleider is in gesprek met vijf potentiële hoofdsponsors, waaronder twee buitenlandse bedrijven. Dat meldt L’Équipe, dat het dossier kon inzien waarin Bernaudeau een nieuwe WorldTour-licentie aanvraagt voor volgend seizoen.

De ploegbaas meldt verder in het dossier dat de renners hebben afgesproken om sowieso tot 15 augustus te wachten met een eventueel vertrek naar een ander team. “De jongens zijn allemaal heel solidair en willen niet vertrekken”, liet Bernaudeau eerder al weten. “Ze blijven positief.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2015 13:20
Hopelijk lukt het nog voor hem en de ploeg en als het kan, een iets groter budget want nu is het toch altijd mee een van de zwakkere broertjes.
5 augustus 2015 13:27
@Musselwhite, ik zie Europcar niet als een van de zwakkere broertjes, altijd veel in de aanval, kleuren de koersen met Rolland en Coquard hebben ze toch 2 hele goede kopmannen! Ik schat ze hoger in dan bijvoorbeeld Lampre,
5 augustus 2015 13:36
@ Daan, hoezo hoger als Lampre? Lampre heeft Modolo en Rui Costa daar tegenover.

Ben benieuwd naar de sponsor. Hoewel ik ervan ben overtuigd dat ze voor een Franse sponsor gaan. Echter als Colnago hoofdsponser wil worden, zie ik dat ook nog wel gebeuren
5 augustus 2015 13:37
@MME, Zie jij Lampre zovaak in de kopgroep rijden? Europcar heeft ook Voeckler die goede uitslagen kan rijden.
5 augustus 2015 13:41
Gevaarlijke uitspraak van Bernaudeau; “Ze blijven positief.”
5 augustus 2015 13:42
@Daan
Bij Voeckler is het beste er echt wel af hoor.
5 augustus 2015 13:47
Ik las ergens (kan het niet zo snel meer terugvinden) dat 1 van die buitenlandse bedrijven een Nederlands bedrijf is.

@Daan Vreemde vergelijking: Lampre is WT en Europcar PCT. Daarnaast heeft Lampre dit jaar toch al 18 wedstrijden gewonnen en Europcar 8.
5 augustus 2015 13:57
@Daan
Dat meen je toch niet serieus hè?

Naast Rui Costa en Modolo tegenover Rolland en Coquard heeft Lampre natuurlijk veel meer in de melk te brokkelen dan Europcar.
Cimolai en Bonifazio hebben ze ook nog als sprinters die aan de deur kloppen en al blijk gegeven hebben van hun kwaliteiten o.a. in respectievelijk Parijs-Nice en Milaan Sanremo. Ferrari en Richeze meer op hun retour maar toch degelijke sprinters met mooie resultaten in het verleden. Dan nog Valls die het dit jaar goed doet en Oman wint en goed mee doet in Parijs Nice. Ulissi niet te vergeten, die komt ook wel weer terug en heeft zeker een hoop kwaliteiten. En als je Voeckler noemt die toch echt einde latijn lijkt te zijn dan kan je daar tegenover ook Pozzato zetten of de oude Niemiec die altijd schitterde in de Giro of de ronde van Polen. Vergeet ook niet Ruben Plaza die in de tour laat zien nog over goede klimmers benen te beschikken en zijn rit pakt. Durasek die me verrast in Zwitserland en daar een ritje pakt en de ronde van Turkije op zijn naam schrijft dit jaar of Polanc die in de Giro een etappe wint en waar ik als talent nog wel meer van verwacht.
5 augustus 2015 14:27
Lampre is dan ook een World Tour ploeg en Europcar niet...
5 augustus 2015 14:49
IAM zonder twijfel zwakste WT-team
5 augustus 2015 15:28
@wimpy neen, dat is Lotto Jumbo
5 augustus 2015 15:36
In mijn ogen mogen IAM en Lotto Jumbo die eer samen delen, waarbij Lotto Jumbo wellicht net ietsje sterker is dan IAM.
5 augustus 2015 19:24
Ik moest eerst hard lachen maar toen kickte de realiteit in... TLJ is idd niet echt WT waardig
5 augustus 2015 21:02
Grapjassen. Gesink Kelderman Vanmarcke Kruijswijk Vanmarcke Hofland maken toch echt dat ze hoger zijn dan IAM Cycling. Met die ploeg heb je in iedere grote ronde wel top10... Dat doet IAM niet zomaar na...
5 augustus 2015 21:06
Elke ploeg met 2 Vanmarcke's is wt waardig.
6 augustus 2015 19:51
Daarom hoop ik volgend jaar zo voor LTJ dat ze eens een monument winnen.

Blijft in mijn ogen toch het ultieme in het wielrennen. Of de tour winnen natuurlijk, maar dat zit er niet in.

Reacties zijn gesloten.