Bernal: “Wil dit jaar graag een grote ronde rijden”

Door , zondag 29 april 2018 om 10:42
Bernal: “Wil dit jaar graag een grote ronde rijden”

foto: Sirotti

Egan Bernal probeerde gisteren de Ronde van Romandië naar zijn hand te zetten. De jonge Colombiaan schudde op de slotklim onderweg naar Sion meerdere versnellingen uit zijn benen, maar slaagde er niet in om de Sloveense klassementsleider Primož Roglič te lossen.

De 21-jarige klimmer berust in het resultaat. “Ik ben tot het uiterste gegaan, maar Primož is een hele goede renner”, zo verklaarde hij na afloop van de rit aan Cyclingnews. “Ik weet niet hoe vaak ik het geprobeerd heb. Op dit moment is hij gewoon sterker. Ondanks het feit dat ik niet heb gewonnen, ben ik blij met mijn prestatie. Ik heb vandaag veel aangevallen, wat goed is voor het wielrennen.”

De Sky-renner kijkt al met al tevreden terug op de afgelopen week. “Ik win de tijdrit én sta tweede in het klassement. Dat is een goed resultaat. Het is ontzettend moeilijk om kopman te worden binnen een ploeg als Sky. Het feit dat ik hier als leider mag rijden, maakt me dan ook enorm blij.”

“Het is speciaal omdat je met Jonathan Castroviejo, Geraint Thomas en Pavel Sivakov zoveel sterke renners hebt. Het voelde gek toen ze voor mij op kop aan het rijden waren op de laatste klim van de dag. Ik dacht: Wow! Ik moet nu iets ondernemen op deze beklimming!”

Over verdere ambities: “Wil dit jaar graag een grote ronde rijden”
Nu de 72e editie van de Ronde van Romandië bijna achter de rug is, richt Bernal zijn blik op de nabije toekomst. Op de vraag of hij al weet of hij dit seizoen een grote ronde zal betwisten, antwoord hij ontkennend. “Ik ga eerst naar huis, om daarna de Tour of California te betwisten. Ik weet nog niet wat ik daarna ga doen.”

“Ik zou dit jaar graag een grote ronde betwisten. Wellicht is de Vuelta a España een optie, maar ik ben nog niet zeker. Er zijn veel goede renners, en we zijn nog maar aan het begin van het seizoen. De Vuelta komt bovendien pas aan het einde.”

De klimmer laat overigens doorschemeren niet onwelwillend tegenover Tour-deelname te staan. “Ik weet het niet. Ik zou hem graag willen betwisten, maar ik weet niet of het er dit jaar van komt. Dat zal moeilijk worden”, aldus Bernal.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Rhohan 29 april 2018 om 10:47

Een klein licht mannetje, maar als ik zo naar m kijk, denk ik dat er nog wel wat spiermassa bij komt. Ik ben vooral benieuwd hoe hij zich fysiek gaat ontwikkelen bij Sky en of hij deze manier van fietsen kan vasthouden.

achterhoeker 29 april 2018 om 10:48

Topper in wording…als ze Froome schorsen kan hij mooi kopman in de tour worden…
Kan ie mooi weer met Roglic om de zege strijden

Lalsacien 29 april 2018 om 10:48

Hij heeft de Colombiaanse leeftijd ervoor!

Verweggistan 29 april 2018 om 10:48

Lijkt mij leuk als Sky de Vuelta aanvangt met Bernal, Sivakov, Lawless, Halvorsen, Hart, Basso, Dibben en Doull.

josi 29 april 2018 om 10:51

De Vuelta is zeker een optie, om hem nu al in de Tour voor de leeuwen te gooien lijkt me niet goed voor zijn ontwikkeling. Ik kan me ook nauwelijks voorstellen dat Sky dat zal doen.

kielabokki 29 april 2018 om 10:57

Sneller opbranden dan Quintana, lijkt me goed idee.

Jungle Man 29 april 2018 om 11:24

Zo’n goede renner in wording; zo jammer dat ie voor zo’n schimmige ploeg rijdt

WernerFranke 29 april 2018 om 11:33

Dit jaar podium Vuelta, volgend jaar winst in de Tour.

Ruben_ 29 april 2018 om 11:49

Quintana was niet zo goed als Bernal op die leeftijd. Bernal ook een betere tijdrijder volgens mij

debarreman 29 april 2018 om 12:03

Op je 21e een grote ronde rijden, met klassementsambities, is recept voor snel opbranden.

Domestique 29 april 2018 om 12:24

Quintana opgebrand valt nog wel mee denk ik, vorig jaar nog (nipt) tweede in de Giro…

ChefSpijker 29 april 2018 om 12:30

debarreman >>> Als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg. Een Nibali reed op z'n 23e zelfs al de dubbel Giro-Tour met in beide rondes een degelijk AK. Wel lijkt me de Tour te vroeg te komen. Gewoon rustig laten opbouwen naar de Vuelta en het zou me niet eens verbazen als Bernal daar dan meteen het podium haalt.

Rhohan 29 april 2018 om 12:48

@ChefSpijker
Een talent als Bernal moet je juist controleren en kan wel degelijk opgebrand raken. Daarnaast is Sky vooral mentaal een hele zware ploeg om deel van uit te maken. Er heerst een zeer strak regime om naar pieken toe te werken om een klassement te rijden voor die ploeg en het is de vraag of Bernal dat nu al kan opbrengen om als kopman in de Vuelta uitgespeeld te worden. Daar hoort namelijk ook die intensieve voorbereiding van Sky bij.

Jan Blokland 29 april 2018 om 12:57

Ik denk dat de Vuelta een mooi podium voor hem is. Snel opbranden? Daar moet je inderdaad mee uitkijken. Hij had nu zijn sleutelbeen gebroken voordat hij deze ronde ging rijden. Rust blijkt dus wel degelijk goed te zijn geweest. Wie weet als hij niet was gevallen en nog wat wedstrijden had gekoerst, het nu misschien wel minder was geweest.
Dat het een groot talent is mag duidelijk zijn. Maar laten ze hem alsjeblieft niet te veel koersen rijden, zoals we in het verleden met Kreuziger hebben gezien. Ook een groot talent, maar nooit echt doorgebroken naar het niveau topper. En ja, tijdrijden kan hij ook.
Voor de toekomst kunnen we dus mooie duels gaan zien met Dumoulin, Bernal, Roglic, Landa, Migul Angel Lopez, om er maar een paar te noemen. Dat wordt smullen.

john 29 april 2018 om 13:04

En nu maar hopen dat hij gevrijwaard blijft van astma

Jean Dumas 29 april 2018 om 19:37

Weet niet of ze hem in de Tour al inzetten. Maar als Froome daar geweigerd wordt is het wel een optie. Ik zou deze jongen ook zeker niet opzij schuiven als er plots een Vueltaploeg rond Froome gebouwd zou worden, mocht die niet geschorst worden.

vanSpringel 30 april 2018 om 08:39

@john
+10 !

Headlines

Materiaalzone

Populair