Bernal verwacht geen ommekeer: “Ik ga morgen niet opeens vliegen”

vrijdag 27 augustus 2021 om 18:40
Bernal verwacht geen ommekeer: “Ik ga morgen niet opeens vliegen”

foto: Cor Vos (archief)

Egan Bernal heeft al meerdere keren benadrukt dat hij niet in topvorm verkeert in deze Vuelta a España. De kopman van INEOS Grenadiers staat zevende in het algemeen klassement aan de vooravond van twee bergetappes. Bernal verwacht niet snel verbetering. “Het is niet dat ik morgen opeens ga vliegen”, vertelt hij.

In de dertiende etappe wist de Colombiaan wel wat in te lopen op zijn concurrenten. In de ontregelde sprintfinale werd hij tiende en pakte hij vijf seconden op de rest van het peloton. “Ik had niet verwacht dat het zo’n gekkenhuis zou zijn. Ik wilde gewoon goed geplaatst zitten”, reageert Bernal. “Met nog drie kilometer te gaan had ik het gevoel dat er een breuk zou komen. Ik zat goed en dat was precies op het moment dat het peloton brak.”

“Ik keek nog even om, maar er zat iemand achter mij. Ik wist ook niet hoeveel renners precies voor ons zaten. In die laatste drie kilometer moest ik wel vol gas gaan”, geeft hij aan. “Maar als je meer dan twee minuten achterstand hebt in het klassement, is vijf seconden tijdwinst niet zo heel veel. Het belangrijkste is dat ik goed door de rit ben gekomen, niet gevallen ben. Nu maar eens kijken hoe het morgen gaat.”

Aan die vijf seconden hecht Bernal dus niet veel waarde. “Daar moet je eerlijk over zijn. En er zal ook niet veel aan mijn vorm veranderen van de ene op de andere dag. Het is niet dat ik morgen opeens ga vliegen. Ik ga mijn best doen, zodat ik na afloop tevreden kan zijn en kan zeggen dat ik alles gegeven heb”, aldus de drager van de jongerentrui.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Turtlehead 27 augustus 2021 om 18:59

Tralalalala.

We zullen zien.

IlPirata 27 augustus 2021 om 19:06

Armstrong regelde dat [email protected]
Bescheiden en eerlijke kampioen is dit, ik hou daar van.

Ron de Hoep 27 augustus 2021 om 20:12

Riccardo Ricco EPO attack!!!

Edwin Jansen 27 augustus 2021 om 19:07

Hij heeft elke dag wel weer een nieuw mooi verhaal klaar. Wel fijn voor de journalisten. We zullen zien wat er dit weekend en volgende week gebeurd. Ik schrijf hem zeker nog niet af na vandaag.

Jacco van Stierop 27 augustus 2021 om 19:20

Zou Bernal wel eens willen zien in een Vlaamse koers, kan best dat hij daar verrassend goed stand weet te houden.

Turtlehead 27 augustus 2021 om 19:27

Ja, mannen met rugproblemen schijnen het daar goed te doen ;)

Eéndagswerk (los van het parcours) is wel wat anders uiteraard dan rondewerk, lijkt me nog lastig voor hem in Vlaanderen..

Maillot à Pois 27 augustus 2021 om 19:38

@Turtlehead

Dat Bernal ook in eendagskoersen uit de voeten kan, heeft hij al uitvoerig bewezen in Italië, met winst in de Gran Piemonte en podiumplaatsen in Strade Bianche en Lombardije.
De Vlaamse koersen zijn nog iets anders, maar ik denk ook dat hij daar best wel eens zijn mannetje zou kunnen staan.

Franco Ballerini 27 augustus 2021 om 19:42

@t: ik zie hem ook daar tot mooie dingen in staat. Genoten van hem in de Strade. Narváez moet dat ook kunnen.

xistnc 27 augustus 2021 om 20:20

Voor iemand waar kennelijk van alles mee aan de hand is, ook al is het gevoel goed, heeft hij nog relatief weinig tijd in het klassement verloren. Het zou mij niets verbazen als hij met zijn Movistar-landgenoot ergens fors tijd terugpakt – en dan denk ik niet aan seconden.

Headlines

Materiaalzone

Populair