Bernal uit roulatie met gebroken sleutelbeen en schouderblad

Bernal uit roulatie met gebroken sleutelbeen en schouderblad

foto: Sirotti (archief)

dinsdag 27 maart 2018 om 08:17

Egan Arley Bernal staat langere tijd buitenspel. De Colombiaanse renner van Sky heeft bij zijn zware valpartij in de Ronde Catalonië zijn sleutelbeen en schouderblad gebroken. “Het was een zware klap en ik weet dat het veel erger had kunnen zijn”, reageert Bernal op de website van de ploeg.

Op het moment van zijn val, in de slotkilometers van de laatste rit rond Barcelona, stond Bernal tweede in het klassement achter de uiteindelijke eindwinnaar Alejandro Valverde. “Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld, omdat het mijn eerste WorldTour-podium zou kunnen zijn”, zegt de Colombiaanse klimmer. “En ik ben verdrietig omdat ik me tot de laatste dag echt goed en sterk voelde, maar het team gaf me zoveel vertrouwen tijdens de koers en mijn teamgenoten hebben de hele week geweldig werk geleverd. Dat heeft me echt blij gemaakt.”

Bernal geeft aan dat hij niets heeft aan treuren. “Het is belangrijk om nu positief te blijven denken en me voor te bereiden op mijn volgende reeks met wedstrijden. Ik weet niet precies hoe lang de herstelperiode zal duren, maar op dit moment concentreer ik mij op rusten en herstellen”, geeft de 21-jarige coureur aan. Ploegdokter Iñigo Sarriegui geeft aan dat Sky op zoek gaat naar een medische specialist die zal kijken welke stappen Bernal nu het best kan nemen in zijn herstel.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Secondant 27 maart 2018 om 09:58

Oef. Jammer voor dit talent, maar zijn tijd gaat zeker nog komen. Wellicht pieken in de Vuelta in een vrije rol?

Vinyakke 27 maart 2018 om 10:01

@secondant
Vrije rol bij Sky? Ik denk het niet…

WernerFranke 27 maart 2018 om 10:11

Als hij in vorm is, zie ik niet echt in voor wie hij zou moeten knechten.

skylimit 27 maart 2018 om 10:27

Benieuwd hoe lang hij uit de roulatie zal zijn en hoe hij terug zal komen. Grote rondes dit jaar nog te vroeg. Misschien volgend seizoen als pappa Froome met vaderschapsverlof is.

Bassi 27 maart 2018 om 10:53

Hij zou volgens mij kopman zijn in Baskenland.

ChefSpijker 27 maart 2018 om 10:59

Zie Bernal wel een Vuelta rijden zoals Lopez vorig jaar. Domineren in enkele bergetappes en ritten winnen, maar uiteindelijk wel nog tekort komen voor het podium over drie weken. Maar daarvoor ook nog genoeg mooie kansen. Kopmanschap voor California en Dauphiné bijvoorbeeld. Wel zonde dat hij nu Baskenland en Drieluik moet missen. Als je hem bezig zag met Valverde zondag op en rond de Montjuïc, dan had Valverde echt zijn handen vol aan hem. Dan had hij misschien in het Drieluik ook wel kunnen verrassen met een podiumplek.

Secondant 27 maart 2018 om 11:13

@vinyakke,
Thomas/Poels gaan al voor de Giro en Tour volgens mij. Zou je eventueel Moscon over houden voor de Vuelta, maar die rijdt ook waarschijnlijk al wel de Tour (gok ik). Zou niet weten waarom Bernal dan niet in zo’n vrije rol (lees, als schaduwkopman) van start zou kunnen gaan. Verwacht hem gezien zijn onervarendheid nog niet op het podium, maar kan zeker leuke dingen laten zien.

Jan Blokland 27 maart 2018 om 12:01

Jammer, want dit is echt een groot talent.
Hoelang zal hij uit de roulatie zijn? 5 á 6 weken? Of duurt zoiets niet zo lang.

Jean Dumas 27 maart 2018 om 13:27

Gelukkig geen wervels of ribben, zag er wel zo naar uit.

Romāns Vainšteins 27 maart 2018 om 13:35

valt dus relatief mee

https://www.youtube.com/watch?v=3PcHcraNfw0

Headlines

Materiaalzone

Populair