Bernal toch niet in Tour of Norway: Colombiaan traint momenteel in Monaco
foto: Cor Vos
donderdag 25 mei 2023 om 08:37

Bernal toch niet in Tour of Norway: Colombiaan traint momenteel in Monaco

Egan Bernal leek de grote blikvanger te worden in de Tour of Norway. De Colombiaan stond op de voorlopige startlijst van de Noorse wielerronde, maar maakt toch geen deel uit van de definitieve selectie van INEOS Grenadiers. De Tourwinnaar van 2019 vertoeft momenteel in Monaco, waar hij aan het trainen is.

‘Opnieuw heeft de Ronde van Noorwegen een geweldig startveld. Met Egan Bernal hebben we een ex-winnaar van de Tour de France aan de start, die kan rekenen op de steun van renners als Luke Plapp en Magnus Sheffield.’ De organisatie van de Tour of Norway kondigde eerder deze week nog aan dat Bernal aan de start zou verschijnen van de Tour of Norway.

De 26-jarige klimmer had het na de Ronde van Hongarije zelf ook over de Ronde van Noorwegen als volgend tussenstation, maar Bernal besloot zijn plannen toch nog te wijzigen. De tweevoudig groterondewinnaar besloot na de Ronde van Hongarije terug naar zijn thuisland Colombia te vliegen. Inmiddels is de klimmer alweer bijna een week in training in Monaco, zijn Europese uitvalsbasis.

Bernal zal over ruim een week waarschijnlijk weer in actie komen. De coureur staat namelijk op de voorlopige startlijst van het Critérium du Dauphiné (4-11 juni). Of Bernal op 1 juli ook aan de start zal verschijnen van de Tour de France, is nog onduidelijk. De Colombiaan is nog niet zeker van een Tourselectie.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
25 mei 2023 09:36
Moeilijk in te schatten wat er aan de hand is na die zware kwetsuren maar is nu toch weer bijna een jaar terug aan het trainen/koersen.. met alleen zijn intrinsiek talent zou hij betere uitslagen moeten behalen… begrijpelijk dat hij niet wil overhaasten maar dat constante stop/go is toch zorgelijk…
    25 mei 2023 10:01
    Heel erg jammer, maar ik ben er bang voor dat hij niet meer op niveau gaat komen
25 mei 2023 10:12
Bernal zijn wedstrijdschema is zoals zijn reisschema: nogal heen en weer.
Op 15mei van Noorwegen naar Colombia en een paar dagen later al terug naar Monaco.

Ik verwacht hem niet in de Tour, anders zou hij nu toch op hoogte moeten zitten?
Hopelijk rijdt hij de Vuelta.
    25 mei 2023 10:47
    Precies dat. Aantreden in de vuelta gaat al lastig zat worden. Die gast kan je nu niet naar de tour sturen.
    25 mei 2023 11:24
    Wat een dramatiek zeg. Hij rijd hele nette traininsritten direct na Hongarije. Dan heb je geen fysieke problemen. Of voor een medische check of familieomstandigheden naar Colombia geweest en naar de Dauphine aan het werken. Daar staat hij met Martinez op de shortlist.
    25 mei 2023 12:21
    @Martijn Arensman: Dramatiek zeker, maar 'we' zijn toch wel bezorgd of hij nog helemaal op zijn niveau kan terugkomen. Tot nu toe kan hij nog niet echt doorpakken. Dat is vooral voor hem jammer, en voor ons als wielerliefhebbers ook. ... Jij bent familie van Thymen, dacht ik? Geef hem nog onze complimenten door aub, hij is weer goed bezig zeg! :-)

Reacties zijn gesloten.