Bernal over kansen op Giro-winst: “Weet niet of ik dezelfde vorm heb als in 2019”

dinsdag 18 mei 2021 om 11:53
Bernal over kansen op Giro-winst: “Weet niet of ik dezelfde vorm heb als in 2019”

foto: Cor Vos

Rozetruidrager Egan Bernal is voorzichtig positief over zijn kansen om het algemeen klassement te winnen, zo laat hij weten op een persmoment van INEOS Grenadiers. Op de eerste rustdag van deze Giro d’Italia blikt de Colombiaan vooruit op de komende weken.

“Ik weet niet of ik dezelfde vorm heb als in 2019”, doelt de kopman van INEOS Grenadiers op de Tourzege van dat jaar. “Ik vind het heel moeilijk om mijn vorm van toen met die van nu te vergelijken. Ik voel me echter goed en geniet volop van deze wedstrijd.”

“De concurrentie is zwaar. Ik denk bijvoorbeeld dat Simon Yates heel goed in vorm is, maar ook Remco (Evenepoel, red.) verrast iedereen. Remco heeft ruim acht maanden niet gekoerst, dus wat hij nu laat zien is heel knap. Dat hij dit kan presteren getuigt van een bepaalde klasse.”

Bernal, die zondag voor het eerst in zijn carrière een ritzege in een grote ronde behaalde, blikt vooruit op de etappes die nog komen gaan. “Er komen nog veel mooie etappes aan, met bijvoorbeeld de bergrit naar de Monte Zoncolan. Onder andere naar die etappe kijk ik erg uit.”

Bernal ziet af op de grindwegen van de loodzware etappe naar Campo Felice – foto: Cor Vos

Bernal en de settore sterrato
Ook woensdag staat er direct weer een belangrijke uitdaging voor de Maglia Rosa op het programma. Dan wordt de Strade Bianche-etappe verreden, van Perugia naar Montalcino. De rit kent maar liefst 35 kilometer aan onverharde grindwegen en Bernal, de ex-mountainbiker die dit jaar nog derde werd in de Toscaanse voorjaarsklassieker, wordt ook hier gezien als één van de favorieten.

Toch houdt de man uit Colombia nog een kleine slag om de arm. “Er zijn heel veel verschillen tussen Strade Bianche en de etappe van morgen. Strade is een klassieker en is veel langer dan een Giro-etappe. Ook is het aantal hoogtemeters compleet verschillend, dus het is moeilijk met elkaar te vergelijken.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Westland95 18 mei 2021 om 12:53

Strade Bianche is inderdaad maar liefst 20km langer dan de etappe van morgen.

Johnny7 18 mei 2021 om 12:57

Denk dat veel mensen onderschatten dat er in de derde week nog van alles kan gebeuren. Rugproblemen kunnen weer opspelen bij Bernal en Evenepoel die 3 weken lang topniveau haalt na 9 maanden afwezigheid? Ik zou toch maar eens afwachten..

Etika 18 mei 2021 om 13:22

Zeer vermakelijk toch ?

NCyclingfan 18 mei 2021 om 15:05

Zeerzeker

Michelangelo 18 mei 2021 om 13:31

Zowel Bernal als Ineos weten wat het is om grote rondes te winnen (en te verliezen). Uiteindelijk wordt de eindbalans opgemaakt in Milaan, of eventueel in de zware bergritten net daarvoor. Uiteindelijk is het een zeldzaamheid dat boni’s bepalen wie een ronde wint.

Zelf kijkt hij niet alleen naar Evenepoel. En terecht. Uiteindelijk staan er nog veel renners heel kort in het klassement, hebben een doel gemaakt van deze ronde, zijn goed voorbereid, en veel van deze renners hebben ook al eens eerder laten zien wat ze kunnen in een ronde van 3 weken.

Bernal maakt voor mij de beste indruk tot nu toe. Ook Ciccone erg sterk, altijd met de eersten mee. Evenepoel is voor mij een vraagteken. Ik verwacht een terugval gezien zijn smalle basis, maar bij die snuiter weet je het maar nooit. Yates heeft nog geen trap teveel gegeven…

Mijn podium: Bernal, Yates, Ciccone.

Tempobeul 18 mei 2021 om 16:31

Ineos weet inderdaad hoe ze een grote ronden moeten binnen hengelen. Eens in het roze, kunnen ze als geen ander domineren. En vorig jaar hebben we gezien hoe ze hem vanuit achterstand kunnen binnen halen.

Bij veel van de protagonisten is het toch ook de vraag in welke mate ze met hun ploeg de roze trui kunnen verdedigen, zonder zelf op alle aanvallen te moeten springen. In die zin heeft Evenepoel toch het voordeel van zijn sterke tijdrit.

vincenzo 18 mei 2021 om 13:35

Opvallend dat hij Yates noemt die onopzichtig meerijdt maar toch niet veel achter in het AK. Spaart Yates zijn krachten zit er met de huidige weersomstandigheden niet meer op?

Japsie 18 mei 2021 om 14:20

Zo opvallend is dat niet. Yates was vooraf misschien, na Bernal zelf, de grote favoriet. Eigenlijk koerst Bernal, en ook Evenepoel, zoals Yates in de Giro die hij verloor van Froome. Met de grote reuzen nog voor de boeg staat Yates op slechts 55 seconden.

antilek 18 mei 2021 om 15:41

Dat weet ik ook niet!!!!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair