Bergkoning De Gendt beslist tweestrijd met Mollema in zijn voordeel: “Eindelijk gelukt”

Door , zondag 16 september 2018 om 08:51
Bergkoning De Gendt beslist tweestrijd met Mollema in zijn voordeel: “Eindelijk gelukt”

foto: Luis Angel Gómez

Thomas De Gendt moest in de voorlaatste etappe van de Vuelta a España nog enkele renners in de gaten houden voor de bergtrui. Bauke Mollema bleek uiteindelijk de grootste concurrent van de Belg, die de tweestrijd in zijn voordeel wist te beslissen. “Ik ben al een paar jaar op zoek naar deze trui. Eindelijk is het me dan gelukt!”, zo liet een blije De Gendt na afloop weten in het flashinterview.

De Gendt wist Mollema uiteindelijk twaalf punten achter zich te houden in het klassement. “Ik wist dat ik wat geluk moest hebben met de ontsnappingen. Ik voel me de hele Vuelta echter al goed. Uiteindelijk zat alleen Mollema mee vooraan, waardoor ik me slechts op één renner hoefde te focussen.”

“Ik geloof dat we er een mooi gevecht van hebben gemaakt”, aldus De Gendt, die dolblij is met zijn bergtrui. “Ik probeer al jaren het bergklassement te winnen, zowel in de Tour als in de Vuelta. Het is mijn veertiende grote ronde, en eindelijk is het me gelukt. Ik ben dan ook zeer blij.”

Uitdager Mollema: “Ik heb me wel vermaakt”
Mollema moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in De Gendt, maar is tevreden over zijn prestatie. “Het idee was om er volle bak in te vliegen”, aldus de klimmer in gesprek met de NOS. “We wisten op de eerste klim makkelijk weg te rijden. Ik probeerde De Gendt te lossen op de tweede klim, maar hij was zeer sterk. Hij was in de sprint ook duidelijk beter.”

“Ik voelde me echter goed, en heb me eigenlijk wel vermaakt. Ik ben blij met hoe de benen aanvoelen. Ik heb dan wel geen etappe gewonnen, maar ik ben tevreden over mijn aanvallende manier van koersen. Ik heb nu heel veel zin in het WK”, klinkt de renner van Trek-Segafredo opgewekt.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Marcel1112 16 september 2018 om 10:18

Mollema misschien iets teveel met zijn krachten gesmeten waardoor hij te kort kwam voor een etappezege.

Jacco van Stierop 16 september 2018 om 17:16

Al bekomen van je verbazing?

KnightBiker 16 september 2018 om 10:19

Wat betreft Mollema: voor een renner die het podium in een grote ronde ambieert zou het winnen van een etappe toch makkelijker moeten zijn, of vergis ik me daarin? Nu is De Ghendt een klasbak, maar toch zou Mollema in Het ultieme hoogebergte echt De betere renner moeten zijn… Uitijndelijk blijkt uit alle pogingen deze Vuelta maar weer daar Mollema erg goed kan aanklampen Maar net dat beetje capaciteiten mist om te slagen in zijn echte doel als kopman om een koers naar zijn hand te zetten: hij ondergaat De koers en maakt hem niet.

#winnenismoeilijkerdanjedenkt…

Vincent Lacressonniere 16 september 2018 om 11:16

Mollema heeft de tour gereden en heeft daarna alleen maar op het strand gelegen volgens mij. Was gewoon niet in vorm.
Neemt niet weg dat de Gendt een heel stuk leper is, gaat ook slimmer met z’n krachten om.

Mwielerfan 16 september 2018 om 16:00

Als degendt iets niet doet is het slim met z’n krachten omgaan.
Je vergist je trouwens en dat komt omdat je kennelijk etappes winnen onderschat. Het blijkt bijna altijd dat een klassement renner die niet goed genoeg is voor klassement ook niet meedoet voor etappe zeges. Een enkele keer lukt het een top renner om terug in vorm te komen binnen een ronde. Maar meestal is een klassement renner ook niet goed genoeg voor een bergrit.
Bedenk maar eens: er zijn per ronde 10 renners die top 10 rijden. Meestal 7 bergritten ongeveer waarvan meestal 3-4 naar top 10 renners gaan. Dan blijft er nog erg weinig over voor vluchters.
De break in veel berg etappes zit ook vol met echt goede renners die mollema in topvorm er ook niet zomaar af rijdt. Misschien wel een keertje, maar niet allemaal elke keer. een inspanning van een klassement is gewoon ook iets heel anders dan op één dag de beste zijn. Niet automatisch om dat opeens beter te doen dan renners die daarop focussen

Johnny7 16 september 2018 om 10:28

Mollema moet gewoon stoppen met die etappe winnen onzin en gewoon weer concentreren op een top 10. Dan maakt hij zelfs nog meer kans om een etappe te winnen in een finale eventueel. Verder wel prima gereden deze Vuelta.

kielabokki 16 september 2018 om 10:44

Mollema gaat ook gewoon voor klassementen volgens mij. Dit was een soort plan b na een mislukte Tour. Overigens vind ik zelf deze Mollema stukken aantrekkelijker om naar te kijken dan dat eeuwige wieltjeszuigen voor een klassement.

Mwielerfan 16 september 2018 om 16:02

Ja want door klassement te rijden won hij afgelopen jaren zoveel etappes?
En nog een stel 7-9de plaatsen voegen oo echt veel toe aan zn cariere. De aandacht voor dit soort klassementen is door dumoulin ook afgenomen. Qua aandacht is voor etappes gaan misschien wel handiger. Maar dan moet hij wel in topvorm zijn

Samlambeej 16 september 2018 om 10:41

Bergklassement was nog eens de moeite waard dankzij onze vechtjassen. Kan me goed voorstellen dat dit weer een mooi item is voor De Gendt zijn doos met aandenken.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair