Benoot verlaat Lotto Soudal: “Klaar om de volgende stap te zetten”

vrijdag 21 juni 2019 om 07:44
Benoot verlaat Lotto Soudal: “Klaar om de volgende stap te zetten”

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot zal aan het einde van het seizoen vertrekken bij Lotto Soudal. Dat heeft de klassiekerspecialist laten weten aan Het Laatste Nieuws. “Aan alle mooie verhalen komt een eind. Ik ben klaar om de volgende stap te zetten”, aldus Benoot, die op weg lijkt naar Team Sunweb.

Een ding is zeker: de 25-jarige Gentenaar is gewild op de transfermarkt. Als we de geruchten mogen geloven, kan Benoot tekenen bij zowel Team Sunweb als het Britse Team Ineos. Maar Benoot zou ook op het verlanglijstje staan van AG2R La Mondiale, Cofidis en Movistar. “Het klopt dat ik vertrek”, zo vertelt de hoofdrolspeler.

“De ploeg heeft het ook bekendgemaakt, dus hoeven we er niet moeilijk over te doen. Ik ben nog steeds tevreden bij Lotto Soudal, maar ik ben op een moment gekomen om andere oorden op te zoeken. Ik wil een stap vooruit zitten, een nieuwe fase in mijn carrière aansnijden”, aldus Benoot, die al weet waar hij volgend seizoen zal rijden.

Op weg naar Team Sunweb? 
“Maar ik laat het aan de ploeg over om dat bekend te maken.” Volgens Het Laatste Nieuws is Benoot echter heel dicht bij een deal met Team Sunweb, waar hij een van de speerpunten moet worden in de klassiekers. Bij de Duitse WorldTour-ploeg rijden op dit moment al twee Belgen: Jan Bakelants en Louis Vervaeke.

Dit artikel delen:

20 Reacties

pirazzi 21 juni 2019 om 07:50

Begint het nieuwe seizoen op 1 augustus of op 1 januari?

Turtlehead 21 juni 2019 om 07:56

In sommige opzichten al in maart/april.

west 21 juni 2019 om 08:01

Als ie naar Sunweb gaat kan ie wel mooi kopman voor de Tour worden..

rennerske 21 juni 2019 om 08:37

@ west
Ties onder de vleugels van moederkloek Janneke B!

moa 21 juni 2019 om 08:25

edit wf: niet doen

LaurentJalabert 21 juni 2019 om 09:29

Vermoeiend lijkt me dat om iedre bericht waar het woord Ineos of Sky een keer in genoemd staat om dan direct de behoefte te voelen om die ploeg af te zeiken….

Samlambeej 21 juni 2019 om 09:56

Tom eindigde vorig jaar op anderhalve minuut over 2 grote rondes en 160 uur koersen van onze vriend Chris Froome en breidde daar zelfs nog een waanzinnig goed WK aan.

hanzul 21 juni 2019 om 08:45

Ik denk dat die komt inplaats van Bling. Denk dat die zijn laatste jaar bij Sunweb heeft.

tetedelacourse 21 juni 2019 om 10:04

Ja? Ik heb juist het idee dat Bling wel op z’n plek zit.

Wat Benoot betreft: weet die jongen eigenlijk al wat voor renner hij is?

Geit in mijn Kelderman 21 juni 2019 om 09:39

Denk dat Tiesj zich toch wel even twee keer achter de oren krabt als je de quotes van Kelderman en Matthews de afgelopen dagen leest. Je zit bij Sunweb in zo’n strak afgesteld keurslijf in dienst van de kopman dat het je de adem beneemt.

hjjanssen1973 21 juni 2019 om 09:48

Dat is bij Ineos alleen maar erger nog, lijkt me. Groter probleem bij Sunweb lijkt dat het los zand is, geen eenheid.

LaurentJalabert 21 juni 2019 om 10:08

@hjjanssen wat een onzin man. Het loopt dit jaar niet zo soepel nee. Dat iedereen maar alles tegen de media lijkt te kunnen zeggen vind ik wel opmerkelijk.
Maar dit is wel het team wat een aantal jaar terug de Giro won als vriendenteam, vorig jaar 2e in zowel de Giro als de Tour. Dat gaat niet met “los zand”.

Vaak zie je als alles tegen zit dat het dan een beetje gaat rommelen. Als ze het jaar goed eindigen is er voor volgend jaar natuurlijk niks aan de hand. Sterker nog. Ik zie het wel als een positieve ontwikkeling. Wellicht dat nu het besef komt om wat meer toppers in de breedte aan te trekken.

tetedelacourse 21 juni 2019 om 10:11

Of Tiesj ziet dat je als (schaduw) kopman bij Sunweb succes kan hebben.

Dat je in geval van blessures als renner de ruimte krijgt voor herstel. Dat je daar ook nog tegen beter weten in, zélf je beslissingen in mag nemen tot het echt niet meer gaat.

Dat je in een ploeg komt met open communicatie. Geen moeilijk geheimzinnig gedoe.

Dat je een ploegleiding hebt die bewezen heeft jonge renners te kunnen ontwikkelen met goed uitgestippelde, meerjaarse plannen.

En dat je bij een ploeg zit die uitgesproken voor een schone wielersport is.

Niklas 21 juni 2019 om 12:44

@tetedelacourse, niet zo cynisch joh!

Mwielerfan 23 juni 2019 om 16:26

Astana spreekt zich ook zo vaak uit voor een schone sport. Sky ook enorm. Een Wellens die niks gebruikt bij ongunstig warm weer zegt me meer dan wat pr blaat

Gilberto 21 juni 2019 om 11:41

Ik ben fan van Tiesj, maar had toch wel wat meer mogen laten zien voordat je spreek over het klaar zijn voor de volgende stap, had bij Lotto toch ook wel gekent

Mwielerfan 23 juni 2019 om 16:29

Ja vrijheid als kopman krijgt hij nu waar hij wil. Hij zal dus vooral voor een betere modernere omgeving kiezen. Waar ze meer voor het maximale uit hun renners halen gaan.
Lotto soudal blijft de ploeg van ‘ik verken niet’ de gendt en b-record Adam hansen

Romāns Vainšteins 21 juni 2019 om 13:53

Ik vind het een geweldig sterke gast maar wel een erg onhandige en te a-typische om als enige kopman eendaagsen te rijden. Ik denk dat hij naar Ineos gaat en zijn voornaamste bezigheid ‘broodrennen’ nml heel hard in de trein meerammen zal zijn.

Samlambeej 21 juni 2019 om 14:21

Ineos is op alle vlakken de beste optie voor hem.
KLASSIEKERS:
In een ploeg met een sprinter weet iedereen: Tiesj valt aan en bij inrekenen => werken voor de rappere man. In symphonie met Rowe en Baarle kunnen zij de koers lang en lastig maken met 1 vd 3 in een kopgroep.
RONDES:
Heeft zelf al aangegeven dat het totale uitmageren nog niet wil lukken. Daar weten ze in camp Brailsford wel raad mee.

FINANCIEEL:
Met een gemiddelde van 1 zege per 5 jaar en een half seizoen knechten tegen een dik basissalaris in Monaco heb je het mooi voor elkaar.

Jean Dumas 21 juni 2019 om 19:43

Goede zaak, past bij Sunweb.

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone