Benoot en Matthews naar Strade Bianche, Bol en Oomen in Parijs-Nice

maandag 2 maart 2020 om 15:47
Benoot en Matthews naar Strade Bianche, Bol en Oomen in Parijs-Nice

Tiesj Benoot won Strade Bianche 2018 - foto: LaPresse

Team Sunweb schuift Tiesj Benoot en Michael Matthews naar voren in Strade Bianche, de Italiaanse gravelklassieker die ondanks het coronavirus doorgaat. In Parijs-Nice rekent de Duitse ploeg op sprinter Cees Bol en klimmer Sam Oomen.

“Strade Bianche is altijd een spannende wedstrijd en we gaat voor een goed resultaat met oud-winnaar Tiesj en Michael”, zegt ploegleider Marc Reef. “Zij hebben allebei een goede voorbereiding gehad, met een sterke Tiesj in het openingsweekend. Michael voelt zich sterk na een hoogtestage. Zij kunnen allebei een rol spelen. Robert Power was vorig jaar onderdeel van de kopgroep. Hij zal voor de steun moeten zorgen in de finale.”

Selectie Team Sunweb voor Strade Bianche (7 maart)
flag-be Tiesj Benoot
flag-gb Mark Donovan
flag-at Felix Gall
flag-au Michael Matthews
flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-au Robert Power
flag-be Ilan Van Wilder


Een dag na Strade Bianche begint Team Sunweb aan Parijs-Nice met Cees Bol als sprintkopman, en Sam Oomen en Marc Hirschi als vooruitgeschoven klimmers. “We willen in elke etappe een rol spelen. In de sprints gaan we voor Cees en werken we aan onze sprinttrein om hem in de best mogelijke positie af te zetten”, aldus ploegleider Matt Winston.

“We moeten alert zijn in de eerste vier ritten, want het weer kan de wedstrijd behoorlijk beïnvloeden. Daarna is het aan onze klimmers voor de ritzeges en een goed klassement in etappes zes, zeven en acht.”

Selectie Team Sunweb voor Parijs-Nice (8-15 maart)
flag-nl Cees Bol
flag-de Nico Denz
flag-nl Nils Eekhoff
flag-au Chris Hamilton
flag-ch Marc Hirschi
flag-nl Sam Oomen
flag-dk Casper Pedersen

Dit artikel delen:

15 Reacties

Stoempen 2 maart 2020 om 15:57

Benoot/Matthews ook in Tirreno?

Wheely 2 maart 2020 om 16:03

Ja en Kelderman ook.

Wielervolger 2 maart 2020 om 16:48

Aan Ilan Van Wilder zullen ze nog veel plezier beleven bij Sunweb.

boenk 2 maart 2020 om 20:34

Ik vind het persoonlijk een beetje erg hoe die gewoon na een geweldig debuut in Algarve, compleet over het hoofd gezien wordt. Uiteraard zitten we in België in een Evenepoel-roes, maar die gast wordt 17de in het eindklassement als jongste van het peloton, en die had dicht tegen een top 10 kunnen eindigen had hij in de tweede rit niet 2x lek gereden vlak voor de laatste beklimming en krachten verspeeld in de achtervolging. Moest daardoor ongeveer samen met Leknessund en van der Poel lossen, maar anders had hij nog enkele kilometers langer kunnen aanpikken. Die kan trouwens nog wat meer kilo's kwijtspelen dan Evenepoel (staat nog wat zwaarder), maar dat houdt hij en de ploeg, bewust zo voorlopig.

Romāns Vainšteins 3 maart 2020 om 10:03

Dan moet van Wilder wat meer in beeld rijden en iets uithalen waardoor je hem onthoudt. Een woeste aanval ergens altijd goed.

boenk 3 maart 2020 om 13:30

In je eerste profkoers als 19-jarige klassementsrenner, ga je een beetje met je krachten woekeren om in de aandacht te rijden? Echt Romans? Of zou die gast misschien niet liever zichzelf eens testen tov andere jongere klassementsmannen om een idee te hebben waar hij staat? En is het niet aan de journalisten om hun werk te doen? Die gast had de voorbije 2 jaren wel al genoeg bewezen om opgepikt te worden. Reed vorig jaar een fenomenaal jaar als eerstejaars belofte.

KimJungPoels 3 maart 2020 om 14:18

Van Wilder staat echt wel op de radar bij mensen die veel van de sport kennen hoor (niet dat alle journalisten daar per se bij horen).

Maar een 17de plek is voor sites als deze natuurlijk niet echt nieuwswaardig ofzo, buiten dat het wel gewoon knap ik.

Romāns Vainšteins 3 maart 2020 om 14:32

Ik schrijf dit niet als wielervolger maar geef je gewoon aan hoe het komt dat men niet over elkaar valt mbt tot deze jongen. Is gewoon nog niet vol op beeld geweest zowel niet in – als buiten de koers. En het is ook een beetje Oomisch, was dit een Nller geweest wassie hier allang als groter talent dan Evenepoel gepusht zeker weten.

Romāns Vainšteins 2 maart 2020 om 17:06

Dat wordt nog best hartverscheurend om de passionele stukjes MvdPoezie uit al die voorbeschouwingen te fileren.

werkilul 2 maart 2020 om 18:47

Haha. Het enige hartverscheurende daaraan is dat hij geen punten zal opleveren in mijn prono-ploeg. Ik kon helaas niet om VdP heen in de selectie, hetgeen me werkelijk een wrang gevoel bezorgde. Laat ons hopen dat de concurrentie alleen maar sterker wordt. Aan koersinzicht en kracht-dosering zal het alvast niet liggen.

GreenDay 2 maart 2020 om 17:26

Die foto gaat Benoot voor de rest van zijn leven achtervolgen. En terecht, flandrien pur sang :).

boenk 3 maart 2020 om 13:32

En vooral omdat dat vermoedelijk voor de rest van zijn carrière de enige overwinning gaat zijn ;-)

Pietspeed 2 maart 2020 om 19:21

Vlg HLN is MVDP weer ‘beter’ en zit hij weer op de fiets.
https://m.hln.be/sport/van-der-poel-na-vier-dagen-koortsvrij-bijkomende-stage-in-benicassim-of-toch-naar-strade~a2f8a8bd/?utm_medium=rss&utm_content=Wielrennen
Benieuwd wat de keuze wordt : Spaanse zon, of zich goed te laten zien in Strade… Italiaans zonnetje ook niet onaardig in de Toscane :-)

Romāns Vainšteins 2 maart 2020 om 19:42

Wow, hebben ze daar de scoop ?!!

CeRo 2 maart 2020 om 20:13

Kragh anderen weer een paar weken geen koers op het programma?

Headlines

Materiaalzone

Populair