Benoot boekt tweede profzege: “De Buyst was de perfecte ploegmaat in de ontsnapping”

woensdag 21 augustus 2019 om 21:11
Benoot boekt tweede profzege: “De Buyst was de perfecte ploegmaat in de ontsnapping”

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot boekte in de PostNord Danmark Rundt zijn tweede profzege in zijn carrière, nadat hij in de finale met Jasper De Buyst in de kopgroep kwam te rijden. “De Buyst was de perfecte ploegmaat mee in de ontsnapping, want iedereen keek naar hem, waardoor ik kon profiteren”, vertelt Benoot over het tot stand komen van zijn overwinning. 

“Toen ik op anderhalve kilometer voor de meet naar voor reed om mijn kopbeurt te doen, sloeg ik plots een kloofje. Dat riep Jasper De Buyst ook meteen in de oortjes”, gaat hij verder. “Wanneer je zo dicht bij de aankomst dergelijke voorsprong hebt, mag je uiteraard geen moment meer twijfelen. Ik gaf alles tot op de meet en dat bleek uiteindelijk voldoende voor de zege.”

Vervolgens blikt de Lotto Soudal-coureur vooruit naar morgen, als er een tijdrit op het programma staat: “Uiteraard wil ik de leiderstrui ook vasthouden. De tijdrit van morgen is vlak en dus zal er weinig tactiek aan te pas komen. Het wordt alles geven van begin tot eind. Het is niet mijn favoriete parcours, maar als je hoge ogen wil gooien in een etappekoers van een week, moet je ook die discipline beheersen.”

“Het doet zeker en vast deugd om te kunnen winnen vandaag. De ploeg heeft zeer sterk gereden, ook al zijn we maar met zes renners. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen tot mijn overwinning”, eindigt Benoot met een bedankje naar zijn ploegmaten.

Dit artikel delen:

3 Reacties

koos verrek 21 augustus 2019 om 21:30

Zet m op Tiesj

Voorgeborchte 21 augustus 2019 om 22:06

Mooi een-tweetje!

Polleke 21 augustus 2019 om 22:26

Buystje zou het anders ook verdienen om weer eens te winnen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair