Benoot begint gehavend aan de slotweek: “Ik weet dat ik voor een marteling sta”

dinsdag 19 juli 2022 om 11:13
Benoot begint gehavend aan de slotweek: “Ik weet dat ik voor een marteling sta”

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot hoopt zijn ploeggenoot en geletruidrager Jonas Vingegaard zo goed mogelijk door de slotweek van de Tour de France te loodsen, maar de Belg voelt zich na een valpartij in de vijftiende etappe allesbehalve okselfris. “Mijn heup is gezwollen van de impact”, citeert Het Nieuwsblad.

Benoot kwam zondag, in de vijftiende etappe naar Carcassonne, stevig in aanraking met het Franse asfalt. De renner van Jumbo-Visma nam in zijn val ook geletruidrager en ploegmaat Jonas Vingegaard mee. De Deen kwam behoudens enkele schaafwonden met de schrik vrij, maar Benoot had na de finish meer last van de crash. De 28-jarige Vlaming liep weliswaar geen breuken op, maar had wel overal schaafwonden.

“Ik heb niet eens zo slecht geslapen, al nam ik wel een pijnstiller”, vertelde Benoot op de laatste rustdag. “Sliep ik op mijn linkerkant, dan viel het wel mee. Maar als ik me onbewust omdraaide, schoot ik wakker van de pijn.” De coureur besloot gisteren wel om met zijn ploeggenoten los te rijden. “Ik had geen andere keuze, anders stijf je helemaal op en dat is uiteraard niet wat je wil in de Tour.”

“Ik wil mijn steentje bijdragen tot in Parijs”
Benoot voelt zich met andere woorden behoorlijk stijf na zijn val, maar is zeker niet van plan om de strijd te staken. “Mijn heup is gezwollen van de impact. We zullen zien wat het geeft, maar het is niet ernstig genoeg om de handdoek te gooien. Ik weet dat ik voor een marteling sta. Zeker met die hitte. Door die schaafwonden verlies ik nog meer vocht en als ik er water over gooi, zullen de zouten het er zeker niet aangenamer op maken. Het voordeel is dat ik door die nieuwe pijn misschien minder last ga hebben van de pijn in de benen”, kan Benoot nog lachen.

De Belg hoopt de komende dagen zijn steentje nog te kunnen bijdragen. “Binnen de hele ploeg was het collectief vloeken zondagavond. Gelukkig is iedereen strijdvaardig genoeg om snel de klik te maken. Het motiveert enorm dat we die twee truien in de ploeg hebben. Ik wil mijn steentje bijdragen tot in Parijs. Ik was goed, maar wat ik nog in mijn mars heb, kan ik nog niet inschatten. Dat weet ik dinsdag pas. Ik zou er in ieder geval enorm trots op zijn om deel uit te maken van een ploeg die de Tour wint. Dat schat ik hoog in.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Glorious 19 juli 2022 om 11:18

Van aert is 3 man in 1

0
Dikke Vrouw 19 juli 2022 om 11:26

Kom op tiesj door de muur !!!

0
chasse patat 19 juli 2022 om 11:35

Tiesj heeft als kwaliteit dat hij over het algemeen een muur goed aankan. Hij zal vooral in de eerste helft van de koers zijn werk te doen krijgen. Hopelijk voor hem wordt het snel rustig in het peloton en rijdt er een ongevaarlijke kopgroep weg.

0
chasse patat 19 juli 2022 om 11:48

Over het woord “marteling” gesproken…de Pyreneeen zijn historisch gezien plekken waar de Katharen hun leven hebben moeten geven voor hun overtuiging. Misschien een mooie overpeinzing voor Tiesj als hij denkt aan zijn lijden.

0
Marlin 19 juli 2022 om 12:06

Wat een verschil met Roglic….. die zich liever nu al voorbereidt op de Vuelta. Hopelijk gaan de ogen van het ploegmanagement van Jumbo nu eindelijk eens open. Laat men nu Roglic tot het einde van zijn contract niet meer deelnemen aan de Tour. Wel aan wat kleinere rittenkoersen. Kelderman zal vanaf volgend jaar een veel nuttiger renner zijn om Vingegaard en Van Aert te ondersteunen in de Tour.

0
Rico. 19 juli 2022 om 12:13

Pfff, houdt het dan nooit op met je gezeik?

0
Harry Hek 19 juli 2022 om 12:21

Ja want het uitstappen van Roglic is puur en alleen zijn eigen beslissing. Hou toch op man met ongefundeerde bullshit.

0
Rondje 25 19 juli 2022 om 12:24

Martin, komop zeg. Wat is het verschil tussen Kelderman en Roglic. Kelderman valt nog meer en wint nooit een ronde. Roglic heeft al drie keer de Vuelta gewonnen. Dankzij Roglic staat Vingegaard in het geel. Dat ben je zeker alweer vergeten.
Niet zo negatief over Jumbo/Roglic. Je hebt zoals Rico ook zegt altijd wat te zeuren. Schrijf ook eens iets positiefs, maar dat zal niet in je aard zitten.

0
Wielermop 19 juli 2022 om 12:27

Lekker zinvolle reactie weer. Ten eerste weet je niet hoe Roglic en Benoot zich precies voelen, wat de ernst is van het leed en hoe ze hiervan herstellen. Ten tweede heb je geen zicht op hoe de ploeg met beide renners in gesprek is geweest. Kortom: je baseert je mening nergens op en kunt beter niet zo reageren.

0
Mirra 19 juli 2022 om 14:17

Is Roglic nog eens gevallen na de kasseirit? Kan iemand uitleggen waarom hij de ritten na zijn valpartij super aanvallend rijdt, plus een derde plaats pakt op la planche des belles filles, en dan tien dagen na zijn valpartij opgeeft?

0
Lalsacien 19 juli 2022 om 14:33

@Marlin @Baroudeur @Jachtluipaard @Bahamontes Fanclub en en vele anderen
Positief uit de hoek komen zou jullie sieren.
Positief uit de hoek komen zou jullie sieren.
Positief uit de hoek komen zou jullie sieren.
Positief uit de hoek komen zou jullie sieren.
Zet anders maar een slotje op dit onderwerp.

0
JopieZ 19 juli 2022 om 17:51

@Mirra, rugblessurres kunnen later opspelen en juist door inspanningen erger worden. @Marlin Kelderman is vaker uit een ronde of rondje gestapt/gevallen dan Roglic. Daarnaast is Roglic 9 etappes door gereden en hoeft Tiesj er nog maar 5. Maar Parijs is nog ver

0
xistnc 19 juli 2022 om 12:30

Klasse Tiesj! Hopelijk kun je de komende drie etappes wat helpen om te voorkomen dat er een verkeerde vlucht wegrijdt. Daarna de bus opzoeken en op tijd binnen raken.

De laatste drie etappes moet dan wel lukken en als niet, ook geen probleem.

0
Bzuidema 19 juli 2022 om 12:40

Normaal gesproken moet hij stoppen en herstellen. Maar ik ben altijd erg verrast hoe deze mannen door blijven rijden. Ook Roglic heeft nog een week door gereden met alle gevolgen van dien.( En dan bedoel ik de gele trui gewonnen.) totdat de klachten nog erger werden dan moet je stoppen. Dat zal de insteek bij Benoot ook zijn.

0
Bahamontes Fanclub 19 juli 2022 om 12:55

Je word hier de laatste dagen doodgeknuppeld met het woordje “ploegspeler”. Wel, Tiesj mag deze titel wel met recht en reden opspelden.

Maar volgens de Jumbo-groupies die het WF-forum rijk is, is Roglic ook écht wel een heuse ploegspeler hoor… yeah right!

0
Arie den Blanken 19 juli 2022 om 13:07

Als de groene trui voor Wout Van Aert matematisch binnen is ka hij mooi afstappen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone