Benoît Cosnefroy slaat dubbelslag in Tour du Limousin

vrijdag 23 augustus 2019 om 17:14
Benoît Cosnefroy slaat dubbelslag in Tour du Limousin

foto: Cor Vos

Benoît Cosnefroy heeft de macht gegrepen in de Tour du Limousin. Op de oplopende aankomst van de derde etappe beschikte de Fransman verreweg over de beste benen en pakte hij niet alleen de ritzege, maar nam hij ook de leiderstrui over van Lilian Calmejane.

In de lastige derde etappe koerste het peloton van Chamboulive naar Beynat, een rit over 176,8 kilometer. Onderweg lagen klimmetjes als de Côte de la Bitarelle, de Côte de La Chapelle-Saint-Géraud en de Côte de Lagleygeolle. Na Lagleygeolle was het op papier nog goed tien kilometer naar de finish, maar de organisatie koos voor een extra laatste lus van veertig kilometer met als belangrijkste scherprechter de Côte de Dampniat.

Zestien renners reden vroeg in de etappe weg, maar al op de Côte de la Bitarelle werden zij weer ingerekend door het peloton. Een nieuwe ontsnapping volgde, ditmaal met elf renners. Zij kregen de vrijheid om vijf minuten weg te rijden, maar rond halfkoers werd de voorsprong langzaamaan teruggeschroefd. Toen het tijdsverschil in de laatste dertig kilometer naar de minuut kroop, vond Dimitri Claeys het vooraan welletjes en demarreerde.

Claeys houdt dapper stand
Claeys begon met een voorsprong van een minuut op het peloton aan de beklimming van de Côte de Dampniat. De Belg rondde als eerste de top en ging met een halve minuut voorgift de laatste tien kilometer in. In het uitgedunde peloton kreeg Benoît Cosnefroy, derde in het klassement, een lekke band, maar dankzij zijn ploegmaats kon hij terugkeren. Niemand nam echt de controle, en vooraan bleef Claeys zich dapper weren. Drie kilometer voor het einde reed hij nog steeds op kop.

Dan stak Cyril Gautier de lont in het kruitvat en pakte meteen enkele meters. Anthony Delaplace, Julien Simon en Guillaume Martin gingen mee. In de oplopende slotfase werden deze aanvallers weer teruggepakt, waarna Cosnefroy dan uitpakte met een verschroeiende versnelling. De Fransman had al snel koploper Claeys te grazen, waarna hij op indrukwekkende wijze de ritzege binnensleepte. Daarachter klopte Simon Martin in de strijd om de tweede plaats.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Random wielerliefhebber. 23 augustus 2019 om 17:19

Onbegrijpelijk dat hij de Vuelta niet rijd

0
koos verrek 23 augustus 2019 om 17:21

Heb de tour gedaan is nog jong

0
Random wielerliefhebber. 23 augustus 2019 om 17:25

Je hebt helemaal gelijk, ik had in mn hoofd dat hij daar al vroeg was afgestapt, excuus.

0
hartstikkebedankt 23 augustus 2019 om 17:33

Zo’n Julien Simon had niet misstaan in de Vuelta equipe van Cofidis in plaats van in de Tour. Veel meer kans voor een dergelijke renner op etappewinst.

0
Jungle Man 23 augustus 2019 om 19:26

Cosnefroy is lekker bezig dit jaar. Hopelijk is het een blijvertje

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone