Bennett weer de rapste in Tsjechië, eindzege Cerny
foto: Sirotti (archief)
zondag 13 augustus 2017 om 14:38

Bennett weer de rapste in Tsjechië, eindzege Cerny

Sam Bennett heeft zijn tweede ritsucces geboekt in de Czech Cycling Tour. De Ierse sprinter van BORA-hansgrohe toonde zich in de slotrit, net als in de tweede etappe, de snelste van het peloton. Filippo Fortin moest genoegen nemen met plek twee, Jannik Steimle werd derde. De leidende positie van Josef Cerny (Elkov-Author) kwam niet in gevaar, hij pakt de eindzege.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bij de oorspronkelijke kopgroep van zeven zat met Marten Kooistra (SEG Racing Academy) één Nederlander. De voorsprong werd nooit groter dan twee minuten, waardoor vier renners nog de oversteek konden maken. Onder hen Kooistras ploeggenoot Julius van den Berg.

De sprintploegen hielden het verschil klein in de finale. Van den Berg bleef lang over aan kop, waar hij samenwerkte met Juraj Sagan, Kasper Asgreen en Michele Gazzara. Het ging daar niet hard genoeg, waarna het uitdraaide op een spurt.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
13 augustus 2017 20:27
zwak sprintersveld,als hij niet zou winnen hier zou het slecht zijn
13 augustus 2017 23:10
Die jongen is echt aan een knap seizoen bezig, al is de tegenstand vaak zwak.
13 augustus 2017 23:26
Jan Maas {SEG} hield zich goed staande in dit veld. 17e. AK

Reacties zijn gesloten.