Bennett weer de rapste in Tsjechië, eindzege Cerny

Bennett weer de rapste in Tsjechië, eindzege Cerny

foto: Sirotti (archief)

zondag 13 augustus 2017 om 14:38

Sam Bennett heeft zijn tweede ritsucces geboekt in de Czech Cycling Tour. De Ierse sprinter van BORA-hansgrohe toonde zich in de slotrit, net als in de tweede etappe, de snelste van het peloton. Filippo Fortin moest genoegen nemen met plek twee, Jannik Steimle werd derde. De leidende positie van Josef Cerny (Elkov-Author) kwam niet in gevaar, hij pakt de eindzege.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Bij de oorspronkelijke kopgroep van zeven zat met Marten Kooistra (SEG Racing Academy) één Nederlander. De voorsprong werd nooit groter dan twee minuten, waardoor vier renners nog de oversteek konden maken. Onder hen Kooistras ploeggenoot Julius van den Berg.

De sprintploegen hielden het verschil klein in de finale. Van den Berg bleef lang over aan kop, waar hij samenwerkte met Juraj Sagan, Kasper Asgreen en Michele Gazzara. Het ging daar niet hard genoeg, waarna het uitdraaide op een spurt.

Dit artikel delen:

3 Reacties

jp.vanoosterhout 13 augustus 2017 om 20:27

zwak sprintersveld,als hij niet zou winnen hier zou het slecht zijn

0
lemmens 13 augustus 2017 om 23:10

Die jongen is echt aan een knap seizoen bezig, al is de tegenstand vaak zwak.

0
kelderfan 13 augustus 2017 om 23:26

Jan Maas {SEG} hield zich goed staande in dit veld. 17e. AK

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone