Bennett na ‘verwachte’ zege: “Was ongerust over mijn benen”
foto: Cor Vos
dinsdag 11 juni 2019 om 17:54

Bennett na ‘verwachte’ zege: “Was ongerust over mijn benen”

Sam Bennett was de grote favoriet voor de sprintzege in Riom en de Ier stelde zeker niet teleur. De renner van BORA-hansgrohe wist overtuigend af te rekenen met Wout van Aert en Davide Ballerini. “Maar ik was ongerust over mijn benen, aangezien ik altijd slecht presteer in de kou”, zo vertelde Bennett in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor de 28-jarige Bennett is het alweer zijn zevende zege van het seizoen. “Ik presteer altijd slecht in de kou, dus het was afwachten hoe de benen zouden voelen. Gelukkig voelde ik me erg goed in de finale. De ploeg heeft ook heel erg hard gereden. Mijn ploeggenoten wisten me in een goede positie af te zetten”, zo is de sprinter lovend.

In de laatste honderden meters kon Bennett bovendien rekenen op een ijzersterke Shane Archbold. “Shane deed echt een geweldige lead-out. Zo kon ik mijn sprint beginnen met nog tweehonderd meter te gaan. Het was echt een chaotische finale, iedereen wilde vooraan zitten.”

BinckBank Tour 
Bennett behoort al een tijdje tot de snelste sprinters ter wereld, maar de Ier mag niet mee naar de Tour de France. Zijn ploeg BORA-hansgrohe hoopt wel degelijk op sprintsucces, maar dan met Peter Sagan. “Mijn eerstvolgende rittenkoers is de BinckBank Tour”, zo besluit Bennett.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2019 18:05
Had ze in het hotel laten liggen.
11 juni 2019 18:29
Tweede viool.

Reacties zijn gesloten.