Bennett: “Mooi dat we ambities direct waar kunnen maken”

Bennett: “Mooi dat we ambities direct waar kunnen maken”

foto: ASO (archief)

dinsdag 10 oktober 2017 om 19:17

Sam Bennett zegevierde dinsdagmiddag ogenschijnlijk makkelijk in de eerste rit van de Presidential Cycling Tour of Turkey 2017. Voor de 26-jarige Ier van BORA-hansgrohe was het al zijn zevende seizoensoverwinning. “Ik had niet verwacht dat andere sprinters bang van me waren, maar toch voelde ik enige druk. Daarom ben ik ook blij dat ik het werk van mijn ploegmaats kon afronden”, vertelt Bennett na afloop aan onder andere WielerFlits.

Genieten van het moment
De Ier was blij dat hij in de laatste meters zijn weg wist te vinden. “Op tweehonderd meter voor de streep gingen een aantal renners aan, aan de linkerkant. Ik zag een opening en ging toen ook volle bak. Op de kasseitjes en met wind tegen was het moeilijk, maar in de laatste vijftig meter keek ik om en zag ik dat er niemand meer was. Toen heb ik genoten van het moment, want heel erg vaak komt het niet voor dat ik zo veel ruimte heb. Het is fijn als een plan werkt.”

‘Grote ambities’
Dat plan was vanochtend helder: de sprint succesvol afronden. Bennett vertelt bovendien dat zijn Duitse ploeg voornemens is om hard uit te halen in Turkije. “We zijn hier gekomen met grote ambities. We willen een aantal ritten winnen en voor het eindklassement gaan. Voor de start hadden we een helder plan. Maar het was erg moeilijk om het plan te verwezenlijken. We hadden niet verwacht dat Trek-Segafredo zo sterk zou zijn. Ons team heeft hard gevochten. Ik wil dan ook al mijn ploeggenoten bedanken, die fantastisch werk hebben geleverd. Ik ben erg blij dat we gelijk al een rit hebben gewonnen.”

Mühlberger kopman

Mühlberger is de kopman voor BORA-hansgrohe in Turkije – foto: Sirotti

Voor het algemeen klassement rekent BORA-hansgrohe op de 23-jarige Oostenrijkse kampioen Gregor Mühlberger. “Hij is enorm gegroeid de voorbije twee jaar”, vindt Bennett. “Gregor is nu erg sterk en hij is op het punt in zijn carrière gekomen dat hij deze rol als kopman moet vervullen. Wij zullen hem daarin steunen, later deze week. Hoe veel kansen er voor mijzelf liggen? In ieder geval nog twee, hoop ik. Hopelijk heb ik dezelfde benen als vandaag, maar ik bekijk het van dag tot dag. Morgen is er weer een kans en dan gaan we het opnieuw proberen.”

Zieke Benfatto mist podiumceremonie
Overigens nog opmerkelijk: de organisatie riep eerst Enrico Barbin uit als nummer twee, maar hij mengde zich niet in de eindsprint. De renner van Bardiani-CSF had wel de laatste bergsprint gewonnen. De organisatie was duidelijk in de war, maar uiteindelijk stond er naast Bennett alleen nummer drie Edward Theuns op het podium. Marco Benfatto was als tweede geëindigd. De sprinter van Androni-Sidermec-Bottecchia was echter ziek en reed na de sprint meteen richting de ploegbus.

Dit artikel delen:

7 Reacties

aapdedino 10 oktober 2017 om 19:20

Ziek zijn en toch tweede worden, erg knap!

Stenalic 10 oktober 2017 om 19:36

Ziek!

Mathieu Moller 10 oktober 2017 om 20:14

Als je ziek bent en toch tweede kunt worden dan lijkt me dat je niet heel ziek bent of de concurrentie gewoon vrij mager is. Toch knap in ieder geval.

Bazzz 10 oktober 2017 om 20:22

In dit deelnemersveld is het niet moeilijk je verwachtingen waar te maken als je op de fiets blijft zitten.

Verweggistan 10 oktober 2017 om 21:58

@MM: Of hij wilde echt alleen maar zo snel mogelijk naar de bus.

McMulenga 11 oktober 2017 om 00:17

Hij moest waarschijnlijk gewoon nodig poepen, niks raars.

Sebas 11 oktober 2017 om 07:52

Niks raars? Dacht het wel. Hopelijk geen gesjoemel met bloed- of urinewaarden. Dat is waar ik dan direct aan denk in dit soort gevallen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair