Benjamin Dyball grijpt macht in Tour de Langkawi na zege in koninginnenrit

dinsdag 9 april 2019 om 10:46
Benjamin Dyball grijpt macht in Tour de Langkawi na zege in koninginnenrit

foto: Cor Vos

In de Tour de Langkawi is de leiderstrui van eigenaar verwisseld: op de klim naar Genting Highlands toonde Benjamin Dyball zich aan het einde van de vierde etappe overtuigend de sterkste. De coureur van Sapura neemt de leiderstrui over van Travis McCabe (Floyd’s Pro Cycling).

McCabe gaf zijn leiderstrui overigens niet zonder slag of stoot uit handen. Gedurende de 114 kilometer lange rit naar het Maleisische bergresort koos hij namelijk de aanval. En er waren er meer die zich onderaan de twintig kilometer lange slotklim in de kop van de wedstrijd bevonden: zo vertegenwoordigden Metkel Eyob en Youcef Reguigui Terengganu.

Marco Benfatto (Androni Giocattoli-Sidermec), Umberto Marengo (Neri Sottoli-Selle Italia), Mirco Maestri (Bardiani-CSF), Cristian Raileanu (Sapura), Gleb Brussenskiy (Vino-Astana Motors), James Fourie (ProTouch), Brayan Chaves (Mitchelton-BikeExchange), Charalampos Kastrantas (Brunei) en Angus Lyons (Oliver’s Real Food) maakten de kopgroep compleet. Ze mochten met iets meer dan twee minuten voorsprong beginnen aan de klauterpartij die voor het eerst sinds 2014 weer in het parcours was opgenomen.

McCabe kraakt, Dyball de sterkste
Eenmaal op de flanken van de slotklim spatte de groep uiteen. McCabe hield lang stand, maar toen de grote tenoren in het peloton over hem heen denderen kon de Amerikaan niet meer volgen. Hij zou uiteindelijk op drie minuten van de winnaar binnenkomen.

De winst ging naar Benjamin Dyball na een machtsontplooiing in de laatste kilometers. Hij was samen met Hernán Aguirre (InterPro) en Vadim Pronskiy (Vino-Astana Motors) op avontuur gegaan. Bij een aanval blies de Kazach zichzelf op, waarna de Australiër het karwei klaarde door Aguirre te lossen op twee kilometer van de streep. De Colombiaan kreeg in de slotkilometers nog 23 tellen aan zijn broek.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone