Ben Swift op zoek naar nieuwe ploeg: “Heb nog altijd de motivatie”

Ben Swift op zoek naar nieuwe ploeg: “Heb nog altijd de motivatie”

foto: SWPix

donderdag 11 oktober 2018 om 18:57

Ben Swift won in 2016 bijna Milaan-San Remo, maar de laatste tijd haalt de Brit niet meer zijn gebruikelijke niveau. Hij moet dan ook op zoek naar een nieuwe ploeg, nu zijn huidige werkgever UAE Emirates zijn contract niet zal verlengen. “Ik heb echter nog altijd de passie om hard te trainen én te koersen”, zo laat hij weten aan Cyclingnews.

“Ik ben nog altijd beschikbaar”, steekt Swift van wal. “Ik ben op dit moment met enkele ploegen in gesprek. Het is een vreemd jaar, maar ik heb nog altijd de hoop dat ik een team kan vinden. Alles moet gewoon op de juiste plek vallen.”

Swift reed jarenlang voor Sky, waar hij zich ontpopte tot een uitstekend sprinter, die bovendien goed kon klimmen. Zo won hij etappes in de Ronde van het Baskenland en de Tour of California, maar eindigde hij ook tweemaal op het podium van Milaan-San Remo.

“Geen spijt van mijn overstap naar UAE Emirates”
Aan het einde van 2016 maakte hij de overstap naar UAE Emirates, in de hoop meer kansen te krijgen als kopman. Hij haalde echter op geen enkel moment zijn niveau. “Toch heb ik geen spijt van mijn overstap. Ik wilde mijn grenzen aftasten, en meer mijn eigen kans gaan. Dat kon bij UAE Emirates.”

“Uiteindelijk is het door een combinatie van factoren niet gelukt”, zo doelt Swift onder meer op verschillende blessures. Zo brak hij dit jaar in de Ronde van Vlaanderen zijn ruggenwervel. “Toch heb ik af en toe mijn klasse kunnen tonen. Ik weet dat ik een erg slecht jaar heb gehad, maar het is lastig om terug te komen na ziekte of een blessure.”

Swift hoopt in extremis nog een nieuwe ploeg te vinden. De 30-jarige renner is bereid om zichzelf op te offeren voor anderen. “Dat kan als lead-out-man of knecht. Ik heb nog altijd de motivatie en de passie om te trainen en te koersen.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

xistnc 11 oktober 2018 om 19:02

Daar kan een renner als Matthews veel plezier aan beleven, lijkt me.

0
Petroeshka 11 oktober 2018 om 19:15

Dit klinkt als een open sollicitatie bij Sunweb. Lijkt me iemand die prima mee kan als knecht in de Giro.

0
ah-ja 11 oktober 2018 om 19:26

Nog een sollicitant, net als Cimolai, beetje zielig maar begrijpelijk… Werkelijk niks gepresteerd in twee jaar, die tweede plaats in die bergetappe in de Dauphine vorig jaar ten nagelaten, CCC of Sunweb idd

0
Mwielerfan 11 oktober 2018 om 20:27

Als dit al beetje zielig is, want vond je dan van boy van poppel?

0
ah-ja 11 oktober 2018 om 21:23

Dat was echt erg…

0
bilthoven 11 oktober 2018 om 20:15

Voer voor psychologen deze man! Hij is natuurlijk vaak gevallen de afgelopen 2 jaar, maar dan nog….hij moet veel beter kunnen. Echt onbegrijpelijk hoe weinig hij heeft laten zien bij UAE. Dat hij klasse heeft, bewees hij vorig jaar bij het WK in Bergen. Daar werd hij heel verrassend 5de na een volledig mislukt seizoen. Lijkt me daarom voor praktisch iedere ploeg een (meer dan) welkome aanvulling!!

0
Titaantje 11 oktober 2018 om 20:26

Als hij laag in zijn salariseisen gaat zitten dan moet iemand hem toch wel willen oprapen. Prima renner (in potentie). DDD misschien?

0
Mwielerfan 11 oktober 2018 om 20:28

Ccc?

0
Titaantje 12 oktober 2018 om 00:03

kan ook, maar angelsaksich vind ik meer bij zuid afrikaans aansluiten.

0
Scott Sunderland 11 oktober 2018 om 22:53

Tja als je als kopman voor klassiekers en eendagswedstrijden wordt aangetrokken door een grote WT ploeg en je presteert echt triest weinig niet een seizoen, maar twee seizoenen achter elkaar….

Er waren geruchten dat hij naar Sky terugging. Misschien dat Swift dat wel zou willen, maar Sky zal minder happig zijn.

Ik zie hem nog wel rijden bij een PCT ploeg zoals een Wanty ofzo.

0
Viktrodriguez 12 oktober 2018 om 12:51

Ben Swift, de niet meesprintende sprinter.

0
bilthoven 15 oktober 2018 om 15:25

Volgens Britse media is hij praktisch rond met een nieuwe ploeg, waarin hij een meer dienende rol zal gaan vervullen, maar ook af en toe voor zijn eigen kansen mag gaan. Hij hoopt nog deze week de naam van zijn nieuwe ploeg bekend te maken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone