Ben O’Connor zakt weg op Ventoux: “Ik had het echt moeilijk”

donderdag 8 juli 2021 om 09:53
Ben O’Connor zakt weg op Ventoux: “Ik had het echt moeilijk”

O'Connor op weg naar Tignes - foto: Cor Vos

Ben O’Connor raakte in de Mont Ventoux-etappe van de Tour de France zijn tweede plaats in het algemeen klassement kwijt. De Australiër van AG2R Citroën verloor vier minuten op de elitegroep met Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard, Rigoberto Urán en Richard Carapaz. “Ik had het echt moeilijk”, vertelt O’Connor na afloop.

“Het tempo lag niet al te hoog, maar misschien had ik een offday vandaag”, aldus de ritwinnaar in Tignes tegen France Télévisions. O’Connor is nu vijfde op 5.58 minuut van Pogačar. “Ik sta er nog steeds tussen in het algemeen klassement. Ik had er nog slechter voor kunnen staan, maar ik weet ook dat ik beter kan.”

De klimmer van AG2R Citroën vergeleek zijn inspanning op de Ventoux met zijn ritzege van zondag. “Na de etappe naar Tignes kon ik profiteren van mijn voorsprong, en nu had ik een slechte dag. Nu moet ik het de komende dagen zien vol te houden. Ik zal elke dag alles blijven geven. Zelfs als is als tiende zou eindigen, zou ik blij zijn. Dit is pas mijn eerste Tour de France en dat is al ongelooflijk. Bovendien heb ik al een ritzege op zak, dus ik heb geen druk.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Michelangelo 8 juli 2021 om 10:33

Als je het mij vraagt is O’Connor te “licht” als klassementsrenner. Hij heeft een fantastische etappe gewonnen, maar ik verwacht dat hij er te vaak doorheen gaat zakken zoals gisteren. En zijn tijdrit is niet al te best.

Natuurlijk is een top tien plaats mooi, maar uiteindelijk kan hij misschien veel beter voor ritzeges gaan. Gewoon weer een keer laten lopen, een kwartiertje extra pakken zodat je energie spaart en geen gevaar meer bent voor de renners in de top 10, en dan gewoon weer mee in een rit zoals die van gisteren. Met een pittige klim op het eind maakt hij zeker kans op ritzege nummer 2. En hij durft aan te vallen, zag je ook bij zijn Giro etappezege.

Murcia 8 juli 2021 om 10:35

Die ritzege is goud waard, maar voor de rest is Ben geen echte top AK-renner. Zijn kracht is juist het meezitten in de ontsnappingen en op die manier de zege pakken. Leek gisteren trouwens ook echt last van de hitte te hebben.

vincenzo 8 juli 2021 om 11:15

Het weer maakt een groot verschil voor renners. De ene kan beter tegen hitte, de ander betere tegen koude. Blijkbaar kan O'Connor de koude goed doorstaan. Mogelijk ook vanwege de hitte in het begin van de etappe kon Pogačar dit keer geen slag slaan.

Wheely 8 juli 2021 om 11:31

Laten we hopen op lekker warm weer dan, ben daar sowieso niet vies van.

Marco Willems 8 juli 2021 om 15:27

Niet gek eigenlijk. Die rit naar Tignes was een aanslag op het lijf en hij is gewoon nog niet volledig hersteld ervan. Normaliter doet ie nog gewoon mee voor de top 5.

Headlines

Materiaalzone

Populair