Ben O’Connor volgt Roglic op Sierra Nevada: “Blij met deze prestatie”

zondag 4 september 2022 om 19:53
Ben O’Connor volgt Roglic op Sierra Nevada: “Blij met deze prestatie”

foto: Cor Vos (archief)

Ben O’Connor reed een sterke etappe in de Vuelta a España. De Australiër van AG2R Citroën kwam als zesde over de streep in de koninginnenrit met finish op Sierra Nevada. In het algemeen klassement stijgt O’Connor een positie. “We hebben de koers hard gemaakt vandaag. Ik ben blij met mijn prestatie.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Onderweg naar Sierra Nevada zette O’Connor zijn manschappen op kop van het peloton. De klimmer voelde zich bedreigd door de renners in de vroege vlucht, die zijn top-10 notering in het klassement in gevaar brachten, maar voelde zich ook goed. “We wilden het gat niet te groot laten worden, maar op voorhand was het niet het plan om mee op kop te rijden.”

O’Connor kwam uiteindelijk als zesde over de streep op een minuut en 44 seconden van ritwinnaar Thymen Arensman. “We hebben de koers hard gemaakt vandaag. De jongens hebben me vertrouwen gegeven, en ik hen nu ook. Ik ben blij met mijn prestatie”, aldus de 26-jarige. “Felicitaties ook aan Arensman, hij reed een geweldige etappe.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Wheely 4 september 2022 om 20:05

O’Connor eens kijken…
Wie er in mijn wieltje zit!

Sterk gereden, lief ook de felicitaties aan Thymen.

4
D.Koch heeft een fiets gemaakt in Treviso. 4 september 2022 om 20:52

Mijn complimenten wheely je bent vandaag in topvorm

3
VerstandOpNul 4 september 2022 om 21:13

“Ben O’Connor reed een etappe in de Vuelta a España.”

Daar valt niks op af te dingen!

2
Quincy Adams (aka voorwiel) 4 september 2022 om 21:37

Nou, maar vandaag was de zon beetje de eerste dag dat er bewegende beelden op doken als bewijs daarvan.

0
Cornelo 4 september 2022 om 20:13

O’Connor toch wel meer dan de eendagsvlieg na zijn ontsnapping, ritwinst en sprong naar hoge notering in AK in de Tour vorig jaar. Blijft presteren.

1
Lalsacien 4 september 2022 om 21:05

Reed ook een mooie Dauphiné.

0
De zeekomkommer van Zevenbergen 5 september 2022 om 10:14

Hele goede renner waar volgens mij nog wel wat rek in zit!

0
VTI 5 september 2022 om 22:44

Ach hij is er eerlijk over. Met iets meer power had hij wellicht aanspraak op overwinning kunnen maken maar nu consolideert hij zijn plek. Niet slecht maar houd het gevoel dat hij een slag beter moet kunnen.

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 5 september 2022 om 10:32

Dat hij Roglic kon volgen zegt allicht minstens net zoveel over Roglic als over O’Connor zelf.

In het algemeen ben ik niet zo’n fan van het verdedigen van top-10 plekjes zoals deze ploeg gisteren leek te doen. Maar in dit geval is er bovenin nog zoveel speelbaar, dat het ook gerust om het podium kan gaan. Niet heel waarschijnlijk wellicht, maar zeker ook niet onmogelijk.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone