Ben O’Connor houdt hoop na flink tijdverlies in kasseienrit: “Pure pech”

woensdag 6 juli 2022 om 19:57
Ben O’Connor houdt hoop na flink tijdverlies in kasseienrit: “Pure pech”

foto: Cor Vos

Ben O’Connor mag de verliezer van de dag genoemd worden van de kasseienrit in de Tour de France, naast uitvaller Jack Haig. De Australische kopman van AG2R Citroën kreeg op een slecht moment pech en reed achter de feiten aan. Hij verloor ruim drie minuten op Tadej Pogačar en zijn andere concurrenten. “Hier ben ik wel even zuur over”, reageert hij na afloop.

“Het was pure pech, en dat op een heel moeilijk moment in de etappe om te achtervolgen”, beschrijft O’Connor. Op de tweede kasseienstrook van de dag (van de elf) kreeg hij pech en kwam hij een minuut achter het op hol geslagen peloton te rijden. Daar kwam hij nooit meer terug.

Uiteindelijk werd O’Connor 85ste op 4.12 minuut van ritwinnaar Simon Clarke. In het algemeen klassement is hij gezakt naar plek 67, op 4.34 minuut van gele trui Wout van Aert. Zijn achterstand op de beste klassementsrenner, Tadej Pogačar, is 4.15 minuut.

“De Tour de France is nog lang”, houdt O’Connor de hoop erin. “Het lijkt erop dat ik weer een comeback moet maken na een lastige eerste week.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

vincenzo 6 juli 2022 om 20:48

3 minuten is niet goed te maken in de bergen op zijn concurrenten. Podium is ver uit zicht voor O'Connor.

Maillot à Pois 6 juli 2022 om 20:50

Pech inderdaad, maar anderzijds heeft hij ook veel geluk gehad dat hij niet zwaar op zijn gezicht is gegaan toen hij even voordien niet zat op te letten bij die vluchtheuvel

xistnc 6 juli 2022 om 22:36

Gezien hoe lang hij heeft moeten achtervolgen, heeft hij het tijdverlies nog goed binnen de perken weten te houden.

Schollekop 6 juli 2022 om 22:41

Die gaat nog top tien rijden. Top vijf wordt denk ik onmogelijk bijna, maar je weet nooit. Andere klassementsrenners kunnen tenslotte ook een peer krijgen.

LeoR 16 7 juli 2022 om 10:05

Had wellicht sowieso niet de klasse om op eigen kracht podium te rijden, maar kan nu (net als vorig jaar) via een vlucht misschien wat ruimte krijgen, om zo weer dichter komen.

hjjanssen1973 7 juli 2022 om 10:33

Hij moet eigenlijk nog een keer tijd verliezen, en daarna mee in een vlucht. Kan dan zomaar weer top 5 worden.

Headlines

Populair

Materiaalzone