Ben O’Connor is thuisrijder Zoidl te snel af in Oostenrijk, Weening derde

vrijdag 7 juli 2017 om 16:17
Ben O’Connor is thuisrijder Zoidl te snel af in Oostenrijk, Weening derde

Foto: Sirotti

De Australiër Ben O’Connor heeft de lastige vijfde etappe in de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. Op de korte slotklim richting Sint Johann-Alpendorf nam hij de maat van thuisrijder Riccardo Zoidl (Felbermayr-Simplon Wels). Onze landgenoot Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij) ging met de derde plaats aan de haal.

De Nederlanders toonden zich ook vandaag in Oostenrijk. Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij) en Tom-Jelte Slagter (Cannondale-Drapac) schoven in de beginfase mee met een groep van vijf, waar ook Ben O’Connor (Dimension Data), Riccardo Zoidl (Felbermayr-Simplon Wels) en Anthony Perez (Cofidis) deel van uitmaakten. De vijf werkten goed samen en reden maximaal twee en een halve minuut bij elkaar.

Op de beklimming van de Hochtor (buiten categorie) op tachtig kilometer van het einde barstte het spektakel zowel voor- als achteraan los. Weening, Zoidl en een verrassend sterke O’Conner gingen in de leidersgroep stevig tekeer en gooiden daarmee Perez en Slagter overboord. In het peloton besloot berggeit Miguel Angel Lopez (Astana) het een en ander te ondernemen, om Stefan Denifl (Aqua Blue Sport) uit de leiderstrui te rijden. Lopez trok ten strijde en maakte niet ver na de top de aansluiting. Weening, Zoidl en O’Connor vochten wel nog een stevig sprintje uit voor de bergpunten: de Nederlander won.

In de afdaling zetten Denifl en zijn ploeggenoten de scheve situatie recht, waardoor op 25 kilometer van het einde alles weer samenkwam. Dat was het signaal voor Zoidl en O’Connor om opnieuw ten strijde te trekken. Ook Weening probeerde het, maar hij moest al bijna een halve minuut op de twee goedmaken. Weening zou hen, net als de rest van het elitegroepje, niet meer terugzien. Op het twee kilometer lange slotklimmetje nam O’Connor vlot de maat van de thuisrijder. Guilio Ciccone van de Italiaanse selectie toonde zich de sterkste in de groep der favorieten. Denifl behield vlot zijn leiderstrui.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Grobbel 7 juli 2017 om 16:20

Edit redactie: thanks, aangepast

Tuubke 7 juli 2017 om 18:12

Roompot goed bezig. Jonkie Tusveld weer tussen de favorieten en Weening kan morgen nog gaan voor de bergtrui.

TeamNL 8 juli 2017 om 10:14

Roompot rijdt hier een prima ronde. Jammer dat er een overwinning ontbreekt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair