Ben King in shock: “Dit is echt een bevestiging”

dinsdag 28 augustus 2018 om 19:38
Ben King in shock: “Dit is echt een bevestiging”

foto: Sirotti

Voor Ben King ging vandaag een droom in vervulling; de Amerikaan van Dimension Data maakte deel uit van de lange vlucht, die een vrijgeleide kreeg van het peloton. Hij bleef op de slotklim naar Sierra de la Alfaguara over samen met Nikita Stalnov, die hij vervolgens met ogenschijnlijk gemak versloeg in de sprint. “Ik kan het echt niet geloven”, zei hij na afloop in het flashinterview.

“Ik kon het niet geloven tot aan de laatste kilometer. Ik ben erg blij met de manier waarop het allemaal uitpakte”, zei King, die zijn ploeg voorts bedankte voor het vertrouwen. “Zij gaven mij de mogelijkheid om hier te rijden en Louis (Meintjes, red.) te ondersteunen.”

“We hebben het hele seizoen hieraan gewerkt. We reden met deze ploeg in Oostenrijk en vervolgens in de Ronde van Burgos; we wilden steeds beter worden. Het vertrouwen is groot en we kijken uit naar het vervolg van deze ronde”, aldus de Amerikaan.

In shock
Hij kon vervolgens maar moeilijk woorden vinden wat dit persoonlijk voor hem betekende. “Ik ben nog altijd in shock. Ik stelde begin dit seizoen het winnen van een rit in een grote ronde als doel. Het was iets waarin ik bleef geloven en ik hield het vertrouwen dat ik het kon. Dit is echt een bevestiging, ik heb hier zo hard voor gewerkt.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

RaketVuist 28 augustus 2018 om 20:18

Die Amerikanen zijn ook altijd in shock.

assen 29 augustus 2018 om 07:48

Hoe moeten we dit resultaat interpreteren? Als de uitkomst van een dag waarop alles meezat, en that’s it? Net als Lindeman destijds.

Zou zomaar kunnen, maar dan heeft ie deze etappe toch mooi in de tas.

Chasse_patate 29 augustus 2018 om 08:34

Was hem gegund.

Headlines

Materiaalzone

Populair