Ben Hermans sukkelt nog steeds met long covid: “Ik kan niet meer recupereren”
foto: Cor Vos
woensdag 22 februari 2023 om 12:48

Ben Hermans sukkelt nog steeds met long covid: “Ik kan niet meer recupereren”

Het wielerseizoen 2022 kan voor Ben Hermans worden omschreven als een rampjaar en ook dit jaar loopt het zeker niet van een leien dakje. De 36-jarige Belg van Israel-Premier Tech sukkelt namelijk nog altijd met de gevolgen van long covid. “Ik heb geen idee wanneer ik weer de oude zal zijn”, laat Hermans weten aan Sporza.

De ervaren klimmer vertoeft op dit moment in de Verenigde Arabische Emiraten voor de UAE Tour, maar koerst momenteel met erg veel twijfels in het peloton. “Ik heb vorig jaar in februari corona gekregen en sindsdien lukt er niets meer. Ik kan niet meer recupereren, heb moeilijkheden met van alles en nog wat. Ik hoop hier die moeilijke periode achterwege te kunnen laten en weer een beter gevoel te krijgen.”

Hermans weet niet of hij ooit nog zijn oude niveau kan bereiken. “Ik heb geen idee wanneer ik weer de oude zal zijn. Vorig jaar dacht ik in de zomer, dan in het najaar… Uiteindelijk is het er nooit van gekomen. Ik ben blij dat ik hier al twee ritten ben doorgekomen met een goed gevoel. Ik hoop dat ik hier een stap vooruit kan zetten en toch nog een fatsoenlijk seizoen kan rijden.”

Hermans, in het verleden winnaar van koersen als de Brabantse Pijl, Tour of Oman, Ronde van Oostenrijk en de Tour of Utah, hoopt toch iets van zijn seizoen te maken. “Ik vermoed dat ik hierna de Settimana Coppi e Bartali en dan de Ronde van Romandië zal betwisten, maar niets is zeker. Een grote ronde is sowieso uitgesloten.”

 
7 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2023
Het schijnt dat een herbesmetting een kans geeft op de oplossing.
  22 februari 2023
  Ik dacht dat de fabeltjeskrant niet meer bestond ?
  22 februari 2023
  @guyremgabdel Dat is geen fabeltje, al is er ook nog geen hard wetenschappelijk bewijs. Er zijn echter wel steeds meer gevallen bekend waar dit inderdaad zo voorkomt, dus het is niet per sé een fabeltje.
22 februari 2023
Dat kan long duren ja
  22 februari 2023
  Sterker nog : de kans dat hij ooit op zijn oude niveau terug komt is heel klein.
22 februari 2023
Hij eindigde vandaag als 35e op die lange, lopende klim. In 2021 eindigde hij hier nog 9e op een handvol seconden van Vingegaard en Pogacar, maar dit moet toch hoopgevend zijn na de lange lijdensweg. Zou mooi zijn als hij in zijn mogelijk laatste jaar toch nog enkele bevredigende resultaten kan halen!
23 februari 2023
Ik gun ‘m t beste, maar zou t niet kunnen dat hij oud wordt in plaats van de oude. Met 36 jaar kom je sowieso in de herfst van je carrière.

Reacties zijn gesloten.