Ben Hermans na winst in Oostenrijk: “Droom om hier te winnen”
foto: Sirotti
zaterdag 14 juli 2018 om 14:58

Ben Hermans na winst in Oostenrijk: “Droom om hier te winnen”

Ben Hermans toonde zich vanmiddag na afloop van de slotrit van de Ronde van Oostenrijk een gelukkig man. Hij had even daarvoor met succes zijn leiderstrui verdedigd. “Dit is geweldig, ik heb er altijd al van gedroomd om hier te winnen. Ik stond vaak aan de start en dat ik nu win, voelt echt goed. Alles ging deze week zoals gepland en daar ben ik heel blij mee”, zei de Belg in het flashinterview.

Het peloton had zich verkeken op de zwaarte van de slotetappe, gaf hij toe. “Op papier leek het makkelijk, maar het ging de hele tijd op en neer. De kopgroep was erg sterk; de sprintersploegen werkten namelijk samen en het leek makkelijk om de vluchters terug te pakken, maar ze bleven vooruit. Het was een zware koers vandaag, niemand had dit verwacht.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2018 15:09
Tuurlijk als wielrenner droom je ervan om ooit de ronde van Oostenrijk te winnen.
Wat een PR-gelul van hem, maar anyway toch gefeliciteerd
14 juli 2018 15:16
De Giro was natuurlijk slechts voorbereiding ;).
Wel een mooie zege voor Hermans en zijn ploeg.
14 juli 2018 16:44
@flyellus42: Hermans weet ook wel dat hij nooit de Tour, Giro of Vuelta kan winnen en een klassiek renner is hij ook niet. Dan is een kleinere rittenkoers als deze zowat het hoogst haalbare (met dank aan de Tour waar de betere ronderenners aan het werk zijn). Bovendien heeft hij daar al enkele keren meegedaan en is hij al eens 2e geworden (in 2015). Dan begrijp ik ten volle zijn reactie ...
14 juli 2018 16:49
Winnen is winnen... 80% van het peloton wint nooit, nergens...
14 juli 2018 16:56
Lekker fietse in Oostenrijk en elke dag op tijd terug om Tour te kijken, beter wordt het toch niet. Ik snap 'm wel
14 juli 2018 17:30
Brabantse pijl staat toch ook maar mooi op zijn palmares voor een niet klassieke renner
14 juli 2018 20:07
@Mwielerfan: inderdaad, je hebt gelijk. De Brabantse pijl heeft hij tijdens zijn BMC-periode kunnen winnen. Maar Hermans is volgens mij toch eerder een ronderenner dan een klassiek renner. En voor hem is een eindzege in de Ronde van Oostenrijk zowat het hoogst haalbare, voor de grote rondes schiet hij tekort.

Reacties zijn gesloten.