Ben Hermans na eindwinst in Arctic Race: “Deze keer had ik het geluk aan mijn zijde”

Ben Hermans na eindwinst in Arctic Race: “Deze keer had ik het geluk aan mijn zijde”

© Cor Vos

zondag 8 augustus 2021 om 19:03

Ben Hermans heeft zijn revanche in de Arctic Race of Norway beet. Zes jaar geleden gaf hij in Harstad nog een zekere eindzege uit handen na materiaalpech. Vandaag was het geluk aan zijn zijde. “Ik mag blij zijn dat Eiking maar twee seconden terugpakt in plaats van vier”, was de Limburger eerlijk.

“Tot bij het ingaan van de lokale rondjes hadden we alles goed onder controle”, vertelde Hermans ons na afloop. “Van dan af was het kwestie goed gepositioneerd te blijven en Eiking en Lafay, mijn belangrijkste rivalen in het klassement, goed in de gaten te houden. Ik moet zeggen dat mijn ploegmaats perfect werk hebben geleverd door mij én voorin te houden én het tempo te controleren.”

Dat laatste was volgens Hermans niet onbelangrijk. “Niet te traag, maar vooral ook niet te snel. Dat een drietal vroege vluchters voorop bleef, speelde (door het spel van de bonificaties aan de finish, red) in mijn voordeel. So far, so good. Tot ik in in de sprint de explosieve versnelling van Eiking niet kon beantwoorden. Maar het geluk was aan mijn kant: de Noor pakt maar twee seconden in plaats van vier.”

Al 13 jaar op hetzelfde niveau
Hermans schrijft zo een nieuwe eindzege in een rittenkoers uit de ProSeries op zijn naam. “Ik was gekomen voor winst en was met niets minder tevreden geweest. Blij dat ik het heb kunnen afmaken. Wat de toekomst betreft? Ik rijd al mijn hele carrière op hetzelfde niveau. Als ik dat dertien jaar kan, zal ik dat ook de volgende twee, misschien zelfs vier jaar nog wel kunnen, vermoed ik. Ik hoop mijn contract bij Israël Start-Up Nation te kunnen verlengen.”

Vanavond mag Hermans dus vieren. “Ook al won ik de etappe gisteren, ik wilde niet vieren vooraleer ik de eindwinst op zak. Maar vanavond gaan we dat zeker wel doen.” Al doet Hermans dat best ook niet té uitgebreid, want morgenochtend moeten de Belgen vroeg uit de veren om vanuit Harstad met een door ASO geregelde chartervlucht naar Brussel terug te vliegen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Ronellenfitsch 8 augustus 2021 om 19:35

Graag ook nog even een diepte interview vanuit het Wanty kamp over hun koerstactiek …

Turtlehead 8 augustus 2021 om 22:25

Zoals gewoonlijk: ‘Je móet meezitten met de vroege vlucht, je hoeft elkaar niet te helpen en we willen met zoveel mogelijk renners bij de eerste tien eindigen’.
Allemaal vonkjes, dus goed gedaan… ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair