Healy blij met tweede plek in Amstel Gold Race: “Achter beste renner ter wereld”
foto: Cor Vos
zondag 16 april 2023 om 17:54

Healy blij met tweede plek in Amstel Gold Race: “Achter beste renner ter wereld”

Ben Healy werd na een slopende koers tweede in de Amstel Gold Race. De Ier moest winnaar Tadej Pogačar laten gaan op de Keutenberg, maar wist zijn medevluchter Tom Pidcock wel af te schudden, waardoor hij na de Brabantse Pijl opnieuw op het podium staat van een grote heuvelklassieker. “Ik word tweede achter de beste renner ter wereld, daar kan ik blij mee zijn”, verklaarde hij bij de NOS.

Healy maakte deel uit van de grote groep die al vroeg de finale opende en wat uiteindelijk de beslissende slag zou blijken. “Het was een slijtageslag. Als je niet constant vooraan zat miste je de aansluiting. Je moest echt steeds alert blijven om mee te kunnen doen voor de overwinning”, aldus de 22-jarige renner.

Koude weersomstandigheden
Daarnaast maakten ook de weersomstandigheden de koers er niet gemakkelijker op, maar dit bleek geen nadeel voor Healy. “In deze omstandigheden ben ik altijd goed. Als je de hele dag scherp bent kom je niet in de problemen, maar veel renners hadden er echt last van. Daar kon ik van profiteren”, zei de renner van EF Education-EasyPost.

Dit voorjaar maakte het grote publiek kennis met Healy. Naast zijn tweede plek in de Brabantse Pijl, won hij eerder dit voorjaar onder andere ook al de GP Industria & Artigianato. “Ik heb dit jaar echt mijn plek gevonden. Daar ben ik heel blij mee. De benen waren weer goed vandaag. Ik hoop deze vorm ook mee te nemen naar de komende klassiekers”, besloot de jonge klimmer.

 
3 Reacties
Sorteer op:
Zal ik dan maar? Om te zeggen of dit een blijver is vind ik moeilijk maar ik zou het een toffe aanwinst vinden. 22 toch? Het zou zo maar kunnen. Qua stijl is echt een harker en met dat aangezicht is hij de ‘zombie’ voor mij. Heerlijk herkenbare renner, niet van is dat nou die of die?
    16 april 2023
    Hij heeft karakter, unne bijter. En zoals hij meld, hij is happy en op zijn plek bij EF. Als eea op juiste moment samenvalt komt zo'n kerel in extra goede "flow" en team gaat ook nog eens meer aandacht geven. Die gaat nog wel meer laten zien. Of hij dat meerdere jaren kan? Dat weet niemand lijkt mij. Hoe noemen ze dat ook weer,.. wegdedeemsterd etc.
16 april 2023
Is het niet een beetje Daniel Martin? Of lijkt dat alleen omdat die als Ier scheef op zn fiets zit

Reacties zijn gesloten.