Ongenaakbaar! Topfavoriet Pogacar soleert naar zege in Amstel Gold Race
foto: Cor Vos
zondag 16 april 2023 om 16:53

Ongenaakbaar! Topfavoriet Pogacar soleert naar zege in Amstel Gold Race

Tadej Pogačar heeft op grootse wijze zijn favorietenrol waargemaakt in de Amstel Gold Race. De Sloveen reed op goed dertig kilometer – op de flanken van de Keutenberg – weg van zijn laatste belagers Tom Pidcock en Ben Healy en soleerde vervolgens op imponerende wijze naar de overwinning.

Hoog tijd voor de Amstel Gold Race! De grootste Nederlandse klassieker leidde het peloton ook dit jaar weer door het Limburgse heuvellandschap. Na een koers over smalle wegen en maar liefst 33 hellingen kenden we de winnaar van de 57ste editie van de Amstel Gold Race, en de opvolger van Michal Kwiatkowski. In de finale was het onder meer uitkijken naar lastige scherprechters als de Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg, Cauberg, Geulhemmerberg en Bemelerberg. De finishstreep was, net als de voorbije jaren, getrokken op de Rijksweg.

UAE Emirates bepaalt het tempo voor topfavoriet Pogacar – foto: Cor Vos

Vroege vlucht van zeven 
De vlucht van de dag kwam al vrij snel tot stand. Mathias Vacek (Trek-Segafredo), Leon Heinschke (Team DSM), Mattéo Vercher (TotalEnergies), Ward Vanhoof (Team Flanders-Baloise), Tobias Ludvigsson en Alessandro Fedeli (Q36.5 Pro Cycling) en Marin Urianstad (Uno-X) sloegen na een paar kilometer de handen ineen en reden in miezerige weersomstandigheden een voorsprong van goed vijf minuten bijeen. Het duurde echter niet lang vooraleer UAE Emirates – de ploeg van topfavoriet Tadej Pogačar – begon met achtervolgen, waardoor het verschil al snel weer halveerde.

Vroege vluchters Vacek, Heinschke, Vercher, Vanhoof, Luvdigsson, Fedeli en Urianstad begonnen desalniettemin nog met een mooie voorgift aan de Maasberg, Adsteeg, Korenweg en de Nijswillerweg, de eerste hellingen van de dag. In de eerste koersuren kabbelde de koers wat voort, maar op goed negentig kilometer van de streep besloten de mannen van Alpecin-Deceuninck het bal te openen. De Belgische formatie moest het vandaag doen zonder zijn boegbeeld Mathieu van der Poel, maar wilde zich niet zomaar neerleggen bij de overmacht van Pogačar.

Elitegroep – met Pogačar en Pidcock – rijdt weg
Alpecin-Deceuninck stuurde Gianni Vermeersch vooruit en de Belg bleek de aanstichter van een zeer sterke achtervolgende groep van in totaal vijftien renners. Vermeersch kreeg het gezelschap van (niemand minder dan) topfavoriet Pogačar, mede-favoriet Tom Pidcock, Magnus Sheffield, Tosh Van der Sande, Ben Healy, Lars van den Berg, Kevin Geniets, Quentin Pacher, Axel Zingle, Alexey Lutsenko, Christopher Juul-Jensen, Matteo Sobrero, Arjen Livyns en Andreas Kron. Niet mee in deze groep: de mannen van Bahrain Victorious. Deze formatie had de slag volledig gemist en was dan ook op achtervolgen aangewezen.

Pogacar trekt door op de Eyserbosweg, Pidcock kan mee – foto: Cor Vos

En wat met de zeven vroege vluchters? Die waren inmiddels al ingerekend en achtergelaten, waardoor we met vijftien (nieuwe) koplopers begonnen aan de laatste vijftig kilometer. In het peloton was het aan Bahrain Victorious en Jumbo-Visma – dat na het afhaken van Van der Sande nu ook vol moest achtervolgen – om het vuile werk op te knappen. De twee WorldTeams slaagden erin om het verschil te stabiliseren, maar de voorsprong van groep-Pogačar bleef wel schommelen rond de halve minuut. Het ging in een rotvaart naar de laatste beklimmingen van de dag, wat leidde tot nog meer nervositeit en – helaas ook – valpartijen.

Ontketende Pogačar rijdt tegenstand in de vernieling 
Met nog vijftig kilometer voor de boeg werd het peloton opgeschrikt door een grote valpartij. Met Valentin Madouas, Rémi Cavagna, Dorian Godon en Neilson Powless waren meerdere (schaduw)favorieten betrokken bij de crash. Intussen reden de tien overgebleven koplopers naar de volgende hellingen, de Gulperberg, Kruisberg en de bijzonder pittige Eyserbosweg. Net voor de Kruisberg stond Pogačar even aan de kant: voor de Sloveen bleek dit het beste moment om van fiets te wisselen. De tweevoudige Tourwinnaar bleef ogenschijnlijk kalm bij zijn korte stop en wist binnen een mum van tijd weer aan te sluiten.

Met Pogačar weer in de eerste groep volgde een kritieke fase in de koers: de beklimming van de Eyserbosweg. Op de steilste stroken van deze helling besloot de grote favoriet een eerste keer flink aan de boom te schudden. De kopgroep spatte hierdoor volledig uiteen en alleen Pidcock bleek in staat om de Sloveen te volgen. Voor alle andere koplopers ging het al duidelijk te snel, al wist de sterke Healy na de Eyserbosweg toch weer terug te keren. Ook Lutsenko en Kron probeerden de scheve situatie nog recht te zetten, maar de drie sterkste renners in koers zaten duidelijk vooraan: Pogačar, Pidcock en Healy.

Pogacar lost zijn rivalen op de Keutenberg – foto: Cor Vos

Topfavoriet Pogačar zegeviert na grootse solo
Trokken we met deze drie kleppers naar de ultieme finale van de Amstel Gold Race? Het antwoord was nee, want op de bijzonder steile Keutenberg (met percentages boven de 20%) werd de koers in een definitieve plooi gelegd. Pogačar zat duidelijk nog niet door zijn beste krachten heen en gaf er nogmaals een lap op. Healy was de eerste renner die kleur moest bekennen en vlak voor de top trapte ook Pidcock op zijn adem. Pogačar was nu helemaal los en begon – met nog 28 kilometer te gaan – aan een lange solo-onderneming richting eindbestemming Vilt.

Eerste achtervolgers Pidcock en Healy bleven aanvankelijk nog even hangen op een vijftiental seconden, maar in de daaropvolgende vlakkere kilometers wist Pogačar zijn voorsprong toch verder uit te diepen. De koploper begon met een voorsprong van meer dan een halve minuut aan de Geulhemmerberg, de voorlaatste klim op de route. Op deze helling ging het licht definitief uit bij Pidcock. De Brit bleek niet in staat om de zeer sterke Healy, toch wel een van de revelaties van het voorjaar, te volgen. De Ier van EF Education-EasyPost ging zo in zijn eentje op jacht naar Pogačar en kwam zowaar nog wat dichter.

foto: Cor Vos

Ook bij supermens Pogačar vloeiden de krachten langzaam weg in de diepe finale en zag hij Healy naderen tot op twintig seconden, maar verder liet de Sloveen het niet komen. Hij wist zijn voorsprong in de laatste tien kilometer toch weer uit te breiden en had in de laatste kilometers alle tijd om te genieten van zijn eerste zege in de Amstel Gold Race. De 22-jarige Healy eindigde bij zijn eerste deelname aan de Amstel Gold Race knap als tweede. Een moegestreden Pidcock moest in de finale nog alle zeilen bijzetten om Lutsenko en Kron van zich af te houden, maar wist op het tandvlees nog de derde plaats veilig te stellen.

 
109 Reacties
Sorteer op:
16 april 2023
Pff, maar één koers in het jaar die we moeten organiseren. Leo van Vliet ongelooflijk mediageil, beslissende move gemist omdat de uitzending te laat begon, tijdsaanduiding die nergens op leek en maar drie renners in beeld de laatste 60 minuten. Triest. Wel een fenomeen als winnaar.
  16 april 2023
  vrij zielig dat de koersdirecteur moet worden weggejaagd door de jury en daarna een fotograaf die absoluut een paar dozijn close-ups nodig had was wel duidelijk wie er moest winnen na 2 finishfoto-debacles kan deze koers dat soort knulligheden toch niet gebruiken als ze hun reputatie wat willen heropbouwen
  16 april 2023
  Leo werd even bang dat er geen grote naam op zijn lijstje kwam.
  16 april 2023
  Van Vliet is echt een verschrikkelijke vent. Ik weet zeker dat dit geen toeval was. Pogacar moest op de lijst van winnaars voor de historie van de AGR en niets mocht dat in gevaar brengen.
  16 april 2023
  Zo, daarom dus is de Amstel geen monument en zal het ook niet gauw een monument worden. Het amateurisme/de partijdigheid droop ervan af bij de koersdirecteur zelf. Het is toch ook een koers die gekend is voor de vele amateuristische incidenten intussen.
  16 april 2023
  Begint op n koers te lijken als van bij ons.
  16 april 2023
  Had ook al rare acties gedaan in de editie die vdp won. Spijtig dat dit allemaal kan. Hopelijk volgt er een sanctie
  16 april 2023
  @comments Het begint idd op een Belse koers te lijken, best wat keren daar verkeerd geklasseerd geweest ten faveure van Belgische renners :) (NB die gelijkenis vind ik een compliment hoor)
  16 april 2023
  Ik gun de Amstel zeker de status van Monument, maar met die Van Vliet aan het hoofd is dat gewoon niet mogelijk. Die kerel eruit en een professionele leiding installeren die de komende 10 jaar bewijst dat deze koers een Monument waardig is.
  16 april 2023
  Deel dameskoers of eerder finishen of na heren uitzenden. Nu komen we gewoon te laat in de mannenkoers. Prima en mooi die dameskoersen maar zo hoeft het ook niet om er zo laat in te komen. Weer typisch Nederlands.
  16 april 2023
  Zolang die Clown koersdirecteur blijft zal dit koerske nooit au serieux genomen worden.
  16 april 2023
  Pogacar had in alle scenario’s gewonnen, met of zonder een auto voor zich. Maar zou van Vliet nu echt niet begrijpen dat hij met deze oerdomme actie wat van de glans van deze geweldige overwinning (en overwinnaar) wegneemt? Je doet Pogacar, alle achtervolgers, de kijkers en je koers tekort. Snel vervangen die koersdirecteur zou ik zeggen.
  Wow! Had niet vermoed dat deze dermate zwaar zou landen. Denk dat het voor de uitslag geen verschil gemaakt heeft maar stom er uit zag het wel.
  16 april 2023
  Kom niet aan mijn Don Leo.
  16 april 2023
  Is dit alles wat je gezien hebt of ben je gaan wandelen toen het echt koers werd ?
  16 april 2023
  100% wat VincentK zegt.
16 april 2023
Sorry maar dit was gewoon belachelijk slecht georganiseerd. 1) Hoe kan Pogacar wisselen bij zijn eigen teamwagen als het verschil minder dan 30 seconden was tussen die 2 groepen. 2) Waarom zien we maar 3 renners in beeld de laatste 20km 3) Hoe kan het in godsnaam dat de wagen van de koersdirectie (!) derny gaat spelen voor Pogacar in de absolute finale van een wedstrijd. Niet dat dit veel aan de uitslag had veranderd, maar dit zag er niet goed uit voor de AGR.
  16 april 2023
  Naja die fietswissel tov van een neutrale materiaal wielwissel heeft wel veel veranderd denk ik.
  16 april 2023
  Het enige dat dit verandert, is dat ze nu nog moeilijker een monument gaan worden. Met dat soort rare fratsen.
  16 april 2023
  Geheel met je Jowinho. Je vergeet wat mij betreft echter nog twee grote punten. De eerste is dat we een zeer belangrijk moment in de koers (wegrijden van 17 man waaronder Pogi en Pidcock) niet hebben gezien in de live-uitzending omdat deze veel te kort was. De tweede is dat de winnaar bij de vrouwen, Vollering, wel heel veel hulp kreeg van een motor op het moment dat zij ervandoor brommerde. Het is wat mij betreft de hoogste tijd om dhr van Vliet eens te gaan vervangen. Het is niet de eerste keer dat de AGR zo voor lul staat en deze vreselijke ijdeltuit maakt zich nog altijd veel drukker dat hij een aantal keer goed in beeld komt dan dat hij een mooie eerlijke koers organiseert.
16 april 2023
Moet toch even gezegd worden: toen Healy inliep op Pogacar was daar ineens een jury wagen die daar vlak voor Pogacar ging rijden. Gat liep weer op naar 40 en weg wagen.
  16 april 2023
  Dat was geen jurywagen, maar meneertje Leo Van Vliet die eens in beeld wilde komen. Zat geen jurylid in die wagen.
  Ze zeiden het goed bij Sporza. Profileringsdrang. Elk jaar opnieuw weer.
  16 april 2023
  Ik kon mn ogen ook niet geloven! Van Vliet die Pogacar aanmoedigt (?) vanuit de auto. Wat deed die auto daar naast hem Pogacar! Het gat liep gelijk 10-15 sec op. Een aanfluiting.
  16 april 2023
  En dan te bedenken dat Leo het nog had over dat hij in zijn koers minder fotografen toeliet dan toegestaan door de UCI. Achteraf gezien redelijk hallucinante wielerflits podcast nu.
  16 april 2023
  Nog erger dus, Van Vliet zelf, wat een aanfluiting zeg, ontsierd de koers en onnodig.
  16 april 2023
  Wat een arrogante schande
  16 april 2023
  Leo is echt een aardige kerel. Alleen soms op het verkeerde moment te commercieel en dat ziet er niet goed uit. Hij snapt heel goed hoe eea werkt maar deze zaken die we eerder zagen zoals dit weer breekt hij af wat hij persoonlijk heeft opbouwd.
  16 april 2023
  Wielerflits mag zich wat mij betreft ook flink schamen dat ze deze spiegellikker een podium hebben gegeven. Hij vindt zichzelf veel een veel belangrijker dan de (mooie) koers die hij dient te organiseren en de incidenten stapelen zich jaar na jaar op. Er is toch wel een oud-renner die wel hart voor de koers heeft die dit beter kan??? (Tom?)
  16 april 2023
  De vrije radicalen spreken Mr Bendy : "Wielerflits mag zich wat mij betreft ook flink schamen dat ze deze spiegellikker een podium hebben gegeven. Hij vindt zichzelf .." .bla. bla. Zelf wel eens iets gepresteerd. Organiseer jij in je eigen plaats een koers voor de jeugd, draag je iets bij... Hoe dom kun je zijn jouw eigen afkeer te botvieren op een wielersite die geheel logischer wijze de koersdirecteur van s'lands enige klassieker dus niet moet interviewen omdat jij een manie hebt.Het feit dat Leo vVliet telkens te enthousiast te graag in beeld komt, wethouder Hekking gedrag en dit er slecht uitziet doet nogmaals niets af aan winst Pogacar. Pak nog een Amstel manneke, proost.
  16 april 2023
  Ach mijn beste KopOverKop, Dat je denkt dat ik eigenlijk een kansloze iets te dikke sukkel ben die alleen maar op de bank zit, dat mag (klopt ook nog een beetje) en daarom geen inhoudelijke mening mag geven over fietsen omdat ik niet bijdraag aan de wielerwereld (klopt ook), is allemaal prima. No hard feelings. Maar luister even naar de 'In het Wiel' podcast of naar de analyse van Karl en Jose, die zich allemaal wel in het wereldje bevinden en dus volgens jouw logica wel een mening mogen hebben. Die laten wel degelijk een heel ander geluid horen dan jouw 'Leo is een toffe peer en doet niet zo veel verkeerd' retoriek. NB: liever geen Amstel, niet te zuipen. Ik heb een lekkere Imperial Stout gepakt als je het niet erg vindt.
  16 april 2023
  Wie zegt dat een van Nieuwkerke meer in dat wereldje zit dan moi. En ja mijnis bekend dat de Hollandse bluf en bravoure van Leon niet bij iedereen goed valt. Ben meerdere keren bij hem op Curaçao geweest en paar keer toerke gedaan in het Limburgse jaren terug toen hij dat nog kon. Gaf ook het en der aan dat hij niet moet overdrijven of zich zo profileren. Dat het er heel slecht (lelijk) uitziet. Maar dat was de essentie niet. Dat was dat zoals velen die met realisme kijken allemaal ook hier aangeven dat Pogacar so wie so had gewonnen. Dat is de essentie en het feit dat van Vliet hier te ver gaat wat jouw her en der gif doet spuien. De wijze waarop je afgeeft op de persoon gaat verder dan zijn onhebbelijk commercieel gedrag aan de orde stellen. PS nergens gezged dagge dik zijt. Was reflectie op overtrokken reactie die erg op de man was. Proost. Amstel is het niet inderdaad maar altijd nog beter dan Heineken.
16 april 2023
Ongelooflijk straffe prestatie, dat had ik eigenlijk helemaal niet verwacht. Naast Healy was ook Pogacar best goed.
  16 april 2023
  Ja, was mooi om te zien dat Pogacar aardig mee kon komen. Healy vanzelfsprekend.
16 april 2023
Van Vliet vergeet vooral dat hij niet alleen zichzelf belachelijk maakt, maar ook het imago van Nederland mee besmeurt, als je de grootste koers van het land zo belachelijk leidt. Deze man heeft niets meer te zoeken als koersdirecteur.
  16 april 2023
  Ik heb de neiging het hiermee eens te zijn.
  16 april 2023
  Leo Falliet zou hem beter staan.
16 april 2023
Pogacar die kilometers maakt op een lekke band. Vlotjes terugkomt na de wissel. Op de Eyserbos en Keutenberg de kopgroep het vuur aan de schenen legt. Pidcock en Healy uit het wiel kletst. Je zou zeggen dat zo een renner geen hulp nodig heeft van nota bene de koersdirecteur! Het was schandalig, al was het maar een mentaal voordeel. Toch genoten van Tadej hoor, begrijp me niet verkeerd.
  16 april 2023
  Of zou het kunnen zijn dat het niets had uitgemaakt die autonervoor of niet. Was so wie so dik gewonnen koers. Het moet niet zo maar even nuchter gezien.... had het iets uitgemaakt en zo nee, wat is dan al dat geklaag? Of gaat het meer over specifiek het gedrag van DonLeo?
  16 april 2023
  @KopoverKop Wat een domme opmerking zeg. Je kunt er beter iets aan doen op het moment dat het er niet doet dan op het moment dat het er wel toe doet. Op dat moment ben je namelijk al te laat.
  Het zag er gewoon rete-rete-rete stom uit. Zo kan je als Prudhomme ook in Borat pak het depart reeel invlaggen mocht het ak al gespeeld zijn: maakt voor de koers toch niet uit, immers.
16 april 2023
Ik wacht de finishfoto nog even af
  16 april 2023
  Pidcock gegarandeerd slechts vijfde.
16 april 2023
Eerste Jumbo slechts op plek 15. Ze starten hier niet met de grootste mannen, maar Benoot of Valter in de top 10 had ik wel verwacht met dit deelnemersveld.
  16 april 2023
  Ze moesten anticiperen, maar als de grote favorieten wegsluipen is enkel VD Sande mee... snel nog Roglic/Vingegaard opbellen voor volgende week.
  16 april 2023
  Ja kan beter zoeken naar de eerste Nederlander dan ben je nog iets langer bezig! Jumbo is al lang geen ploeg voor Nederlanders meer het zijn enkel de knechten die daar rijden. Jammer op dit terrein verwacht je toch een Nederlander in de kopgroep. Wordt tijd dat Jumbo-Visma weer een klein ploegje wordt met enkel Nederlanders anders kunnen we over 10 jaar geen enkele Nederlander in de top 50 verwachten.
  16 april 2023
  Wij zijn tijden van droogte helaas gewend. In Nederland kent men zo'n wielercultuur als in België, waar we als Nederlandse wielerliefhebber best wel jaloers op zijn. Met het bijna bankroet van de Nederlandse wielerbond is er weinig perspectief voor verbetering. Alleen als er weer een topper is, zoals Dumoulin was en nu VdPoel is, dan gaan we er massaal achter staan.
  Sinds 2009 heeft er maar 1x een Nederlander op het podium gestaan en eigenlijk spelen de Nederlanders sinds de Boogerd/Kroon tijden überhaupt maar een zeer bescheiden bijrol in de Ardennen Klassiekers. Een toevalstreffer van Poels en verder alleen vd Poel die zich hier kan meten met de top. Snap dus niet waar de verwachtingen vandaan komen dat hier Nederlanders top 10 zouden kunnen/moeten rijden.
16 april 2023
Een relatief saaie AGR finale, waar de koers, anders dan gewoonlijk, wel snel losbarstte. Na de Keutenberg was het echter saaier dan saai. Pogacar heeft echt huisgehouden en er miste gewoon tegenstand. Dan is de AGR toch wel een erg eerlijke koers, zeker in dit weer. De muziek aan de finish vond ik persoonlijk clownesk en totaal niet passen bij een koers die ambieert de grootste niet-monumentale eendagskoers te zijn. Zeker na het heroïsche verloop + de druilige binnenkomst past ‘we found love’ van Rihanna dat tijdens het typen van deze reactie ten gehore wordt gebracht absoluut niet.
  16 april 2023
  Kan ook alleen bij Nederlandse evenementen hoor, dat soort slappe hitjes tot in de eeuwigheid blijven draaien.
  Sowieso: muziek en wielrennen. Niet combineren. Dat liedje bij tour du jour was dan nog wel leuk.
16 april 2023
Jammer dat Leo van Vliet met zijn gedrag de glans van de overwinning van Pogacar af haalt. Aan Pogacar geboden mogelijkheid tot stayeren was echt complete koersvervalsing.
  16 april 2023
  Gaat er eigenlijk iets nog wel goed in Nederland als er eens wat georganiseerd moet worden?
Degelijke oneman-show opgeverd door de nu op heuvels onverslaanbare Pogi. Fraai geflankeerd door bijtertje Pidcock en de revelatie van het klassieke voorjaar, op de keien niet present maar nu wel in de heuvels, Ben Healy. Ik denk dat Luik nog wel eens een onvoorspelbare koers kan worden met Pogacar die al enorm veel gereden heeft, titelverdediger REVKET die vanuit de luwte invoegt en nu EF met tegelijk en nieuwe ster en ook nog Powless achter de hand. En mocht Pogi hier een serie a la Gilbert 2011 gaan neerzetten? Dan is het maar zo, de juiste man er voor en heb ik er 2 live dit zien voltooien. Ook wat waard.
16 april 2023
Leo werdt bang dat er geen grote renner op zijn lijst kwam. Jammer
16 april 2023
Leo Van Vliet wou zich toch weer profileren. Toch elk jaar hetzelfde met die man. Benieuwd of hij zo dadelijk met Pogacar mee het podium gaat opkruipen zoals hij in '19 ook bij VdP deed.
16 april 2023
Mooi hoor, zo'n koersdirecteur die voor je uitrijdt
16 april 2023
wat moet het heerlijk zijn om Pogacar te zijn. Je weet op voorhand dat je gaat winnen, je collega’s onderweg werken maar al te gretig mee voor hun top 10 plaatsjes en aan het eind krijg je nog wat hulp van een mediageile koersdirecteur en zijn chauffeur, die er nog in slaagde om bovenop een bergje aan de rem te komen om Poga zeker niet te lossen. Van Vliet, SCHAAM JE.
16 april 2023
Mooi teamspel tussen Leo van Vliet en Pogi
16 april 2023
Leuke wedstrijd gezien. Het is even wennen na het Vlaamse voorjaar om de 2e en 3e garnituur renners te zien. Enkel Pidcock en Pogacar als grote namen. Pogacar weer indrukwekkend. Oh ja als de Amstel weer in aanzien wil groeien dan moeten die circuspraktijken van Leo van Vliet heel snel stoppen. Ik hoop dat Wielerflits er nog een kritisch bericht over plaatst, zoals Sporza reeds heeft gedaan. Edit: inmiddels 2 berichten over Van Vliet. Top.
  16 april 2023
  Vreemd dat wielerflits er in dit stuk ook geen aandacht aan besteed. Willen ze de relatie met van Vliet goed houden?
  Volgens Leo probeerde hij Pogacar eraf te rijden, maar het lukte niet.
16 april 2023
Geen Nederlander gezien. Na VDP is er de grote leegte. De mooie periode Dumoulin ligt al weer ver achter ons.
  16 april 2023
  Ik heb Leo Van Vliet toch prominent in beeld gezien vooraan.
  16 april 2023
  Van den Berg mee in het groepje en moest lossen. Schelling heeft in de achtergrond wat geprobeerd evenals Mollema en Eenkhoorn. Die laatste weet nog top 20 te rijden. Het was inderdaad erg weinig. Tijd voor een Nederlandse ploeg die zich op Nederlandse kopmannen de kans geven richt.
  16 april 2023
  Yep, als Poeleke niet meerijdt is het zoeken naar medelanders. Schelling, Vd Berg en Eenkhoorn komen helaas nog tekort. Gelukkig kwam Van Vliet nog onverwacht opzetten uit het achterveld…
16 april 2023
Pogacar heeft nu wel heel veel uitlaatgassen in kunnen ademen zeg ik hoop dat ie nog wel goed gaat zijn komende zondag.
16 april 2023
Pffffff die evp kan zijn lol nog op. Evp kan alleen winnen bij de gratie van Pogacar.
16 april 2023
"Leo van Vliet informeerde naar Pogacar"
16 april 2023
Hier wordt zinnige kritiek geleverd die ik het Nederlandse commentaarduo niet heb horen geven (het tijdstip van de fietswissel, de wagen van de koersdirecteur, etc). (Bij wijze van uitzondering, het afscheid van Ducrot, naar de Nederlandse tv gekeken-;) Dumoulin is wel een aanwinst als analist.
  17 april 2023
  Tom en ik wensen je veel succes, zei Dione in de voorbeschouwing tegen Ducrot; Dumoulin keek schaapachtig voor zich uit en zei niets.
Straf staaltje op de Keutenberg, voor de rest bijna routinematig hoe Pogacar de koers naar zijn hand zet. Helaas voor de wedstrijd te weinig tegengas. Van Vliet heeft zijn gedroomde winnaar, maar zijn kleutergedrag is om te janken. Puike wedstrijd van Healy.
16 april 2023
De tijdsaanduiding schoot echt wel alle kanten op. Hier hoor je vaak commentaar op vooral "Italiaanse tijden", maar dit deed er niet voor onder. Denk dat de achtervolgende groep binnen 5 minuten van 20 seconden naar 40 seconden en weer terug naar 20 seconden.
16 april 2023
Mooie prestatie van Pogacar, echt doorbraak van onze jonge Ier Healy, die gaat goed liggen op de markt. Opmerkelijk hoe Ineos en Jumbo verdampten! En drie Denen in de top tien :D

Reacties zijn gesloten.