Beloftevolle Jonas Rutsch tekent contract bij EF Education First

donderdag 20 juni 2019 om 18:10
Beloftevolle Jonas Rutsch tekent contract bij EF Education First

foto: Cor Vos

De beloftevolle Duitser Jonas Rutsch (21) maakt komend seizoen zijn debuut als prof. De winnaar van Gent-Wevelgem voor beloften heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij EF Education First, de ploeg van teammanager Jonathan Vaughters. “Mijn droom is uitgekomen”, zo laat Rutsch weten in een perscommuniqué.

Rutsch komt sinds 2017 uit voor het continentale Lotto-Kern Haus. Hij maakte dit seizoen al indruk met winst in de belofteversie van Gent-Wevelgem, maar hij wist ook achtste te worden in de Ronde van Luxemburg. Daarnaast werd hij vijfde in de Ronde van Vlaanderen voor beloften. “Ik ben heel erg blij dat ik nu de stap kan maken.”

Maar waarom heeft Rutsch gekozen voor EF Education First? “De ploeg is ambitieus maar ook cool. Het is een aantrekkelijke ploeg om te volgen. Ik kijk er echt naar uit om de wereld te ontdekken. Om mensen te ontmoeten en nieuwe plekken te ontdekken.” Vaughters is uiteraard ook in zijn nopjes. “Deze jongen is echt een machine.”

Vaughters: “Ik zie in Rutsch een toekomstig winnaar van Parijs-Roubaix”
“Jonas is een grote renner die goed over de kasseien koerst, maar ook behoorlijk goed kan klimmen. En hij lijkt ook goed te kunnen omgaan met druk. Ik denk dat hij een fantastische klassiekerrenner zal worden. Ik geloof dat hij een toekomstig winnaar is van Parijs-Roubaix”, legt Vaughters de lat hoog.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Jean Dumas 20 juni 2019 om 18:15

Kan vast goed dalen.

0
Verweggistan 20 juni 2019 om 18:53

En Michel Kreder ging de AGR winnen. Maar daarom dus geen stage voor Rutsch bij Katusha. Wel een aparte keuze voor een Duitse renner met zoveel Duitse sponsors/teams op dit moment.

0
Wielerfan1987 20 juni 2019 om 19:32

Daarom is hij dus geen optie voor die stageplaats bij Katusha

0
JayJay 20 juni 2019 om 19:42

Leuke resultaten heeft die jongen al behaald! Was ook 8ste in Rund um Köln.

0
greeny 20 juni 2019 om 23:23

en volgens vaughters weer een winnaar van roubaix.. moet jonathan niet even een keer kappen met iedereen die ze binnenhalen tot kandidaatwinnaar van x, y, z koers uit te roepen.. kijk als je matje of woutje haalt ja.. anders doe maar niet

0
rennerske 21 juni 2019 om 08:48

@greeny Zou Vaughters in de verte familie zijn van Kelderfan?

0
josi 21 juni 2019 om 08:35

Zowat elke nieuwe aanwinst gaat volgens Vaughters in de toekomst een grote koers winnen. Waarom een renner gelijk met zulke hoge verwachtingen opzadelen? Ik zit ook nog steeds op die Giro-winst van Formolo te wachten. Nu die daar al een tijdje weg is, zal het er waarschijnlijk wel nooit meer van komen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone