Beloftenkampioen Fabio Jakobsen: “Het NK had ik omcirkeld in mijn agenda”

Beloftenkampioen Fabio Jakobsen: “Het NK had ik omcirkeld in mijn agenda”

foto: Facebook SEG Racing

vrijdag 24 juni 2016 om 21:34

Als eerstejaars belofte pakte Fabio Jakobsen vorig jaar in Emmen al zilver, een jaar later pakte hij goud en het rood-wit-blauw. “Hard werken betaalt zich uit, dus ik zit hier vooral met een heel voldaan gevoel”, vertelt Jakobsen opgelucht aan WielerFlits.

Zelfvertrouwen
De 19-jarige renner van SEG Racing Academy tankte in de buurt van de Brouwersdam eerder dit jaar vertrouwen. “Het NK was zeker een doel. Ik won natuurlijk een etappe in de ZLM Roompot Tour in de UCI Nation’s Cup U23 (waar hij de mondiale sprinttop bij de beloften vloerde, red.). Dit is vergelijkbaar, dus ik had het wel echt omcirkeld in mijn agenda. Dat maakt me niet direct de beste beloftesprinter van Nederland. Maar Frank Pennings (U23-bondscoach, red.) maakt dan een selectie en kiest renners uit waarvan hij denkt dat die het beste zijn voor het parcours. Ik was blij dat ik dat vertrouwen kreeg”, aldus Jakobsen, die vindt dat hij nog niet klaar is om na dit seizoen de overstap naar de profs te maken.

Wil je niets missen van de het NK en nog veel meer?
Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

1 Reactie

Wielerfan1987 24 juni 2016 om 21:44

Gelukkig genoeg zelfkenis om de stap naar de profs te vroeg voor zichzelf te vinden.

Ik ben vooral benieuwd hoe hij zich op uitdagender parkoersen kan ontwikkelen.
Hij is winnaar van de klimmerstrofee voor junioren (voor wat het waard is) dus de korte pittige klimmetjes zoals in het Vlaamse en/of Waalse werk zouden hem ook moeten kunnen liggen.

Headlines

Materiaalzone

Populair