Beloftenkampioen Dekker van Metec-TKH naar SEG Racing Academy

Door , donderdag 12 september 2019 om 12:15
Beloftenkampioen Dekker van Metec-TKH naar SEG Racing Academy

foto: Cor Vos

David Dekker rijdt zijn laatste jaar als beloften in het shirt van SEG Racing Academy. De 21-jarige zoon van oud-prof Erik Dekker reed zijn eerste seizoen in de U23-categorie voor LottoNL-Jumbo-De Jonge Renner, waarna hij de afgelopen twee jaar in het shirt van Metec-TKH reed. In juni werd hij Nederlands kampioen bij de beloften.

Dekker junior is snel aan de meet, zeker na een lastige koers. Op die manier pakte hij ook de nationale titel in Ede. Daarnaast won hij Brussel-Opwijk (U23 Road Series) en de nationale klassieker Omloop van de Houtse Linies. In de Carpathian Courier Race (2.2U) sloeg hij in de eerste etappe ook een dubbelslag. Onlangs reed hij met Veenendaal-Veenendaal en de Johan Museeuw Classic twee 1.1-koersen, waarin hij respectievelijk veertiende en elfde werd.

Na Maikel Zijlaard is David Dekker de tweede aanwinst voor SEG Racing Academy volgend jaar. Met Fabio Jakobsen (2016 en 2017), Julius van den Berg (2018) en nu dus Dekker hebben de laatste vier Nederlands kampioenen bij de beloften onder contract gestaan bij de opleidingsploeg van managementbureau SEG. Dat team leverde dit jaar tot op heden vijf renners af bij WorldTour-formaties: Thymen Arensman en Alberto Dainese bij Team Sunweb, Kaden Groves en Barnabás Peák bij Mitchelton-Scott en Ide Schelling bij BORA-hansgrohe.

“De ploeg heeft bewezen succesvol te zijn in het ontwikkelen van talenten op het hoogste beloftenniveau. Naast een geweldig programma met koersen als Parijs-Roubaix en de Giro d’Italia, biedt het team veel professionele hulp. Niet alleen om te presteren, maar ook door mental coaches en management. Persoonlijk vind ik dit allemaal belangrijk om een succesvolle wielrenner te worden”, reageert Dekker op zijn overstap.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Celestino 12 september 2019 om 15:44

Top!

Headlines

Materiaalzone

Populair