Belofte Tom Pidcock hoopt op selectie voor WK elite in Imola

Belofte Tom Pidcock hoopt op selectie voor WK elite in Imola

© Cor Vos

maandag 7 september 2020 om 09:49

Tom Pidcock, die de voorbije week de Giro d’Italia voor beloften domineerde, hoopt op een selectie voor het WK profs in Imola (27 september). Daarna ruilt hij de wegfiets nog even in voor de mountainbike alvorens aan het veldritseizoen te beginnen.

Pidcock won in de U23-editie van de Giro d’Italia niet minder dan drie ritten, het berg- en het eindklassement. En aangezien er dit jaar geen WK voor beloften en junioren wordt verreden, hoopt de 21-jarige Brit nu op een selectie voor het prof-WK in Imola, al is de concurrentie binnen de Britse ploeg niet min. Eind augustus liet het toptalent zich ook al opmerken op het Europees kampioenschap bij de profs in Plouay.

Tokio
Na het WK ruilt Pidcock de wegfiets in voor de mountainbike. “Alles het allemaal doorgaat, tenminste”, vertelt zijn ploegleider Kurt Bogaerts. “Doel is om op de mountainbike de wereldbekermanche in Nove Mesto te rijden en dan nog het WK mountainbike bij de U23. Nadien volgt een korte rustpauze om dan in de eerste helft van november aan zijn veldritseizoen te beginnen.

Pidcock droomt stiekem nog van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. “Het is niet onmiddellijk een doel op zich, maar hij heeft de voorbije maanden al wat punten gesprokkeld. Mits een goed WK komt hij misschien in aanmerking voor een wildcard. We zien wel. Voorlopig bekijken we het dag per dag”, besluit Bogaerts.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Vinyakke 7 september 2020 om 10:23

Waar gaat die volgend seizoen rijden? Nog geen overstap naar de WT gepland?

Krul 7 september 2020 om 11:39

Ik ging er vanuit dat het Ineos was, maar ik kan er geen bevestiging over vinden.

Turtlehead 7 september 2020 om 10:25

Waarom niet, een vanderPoeltje zou wel aardig zijn ;)

Overigens vraag ik mij af waarom de concurrentie ‘niet te min’ is. Broertjes Yates, en dan…. ?

Secondant 7 september 2020 om 10:34

Wie zijn zijn grootste concurrenten voor een WK-selectie dan? Van het rijtje Britse toppers (Froome, Yates x2, Thomas, Hart, Knox) heeft tot nu toe alleen Adam Yates iets van kwaliteit laten zien.

WernerFranke 7 september 2020 om 11:22

Hugh Carthy kopman uiteraard.

Kannibaal van Schepdaal 7 september 2020 om 11:08

Pidcock in deze vorm natuurlijk altijd meenemen. Als toekomstig kopman is elke ervaring welkom, en veel van die Britse toppers zijn ofwel niet in vorm (Froome, Thomas), ofwel voornamelijk ronderenner (gebroeders Yates) ofwel zoutloze middenmoot (Hart en Knox).

Cochise 7 september 2020 om 11:21

Het was natuurlijk de bedoeling dat hij het WK U23 zou rijden dus hij zal andermans plek moeten innemen als hij bij de profs wil meedoen.
Volgend seizoen nog geen WT gok ik. Als hij nog naar de OS wil op de mtb zal hij nog wel een jaartje zijn zin willen doen. Dit jaar zag hij een paar doelen wegvallen (Cape Epic, Tour de l’avenir, WK U23) waar hij misschien volgend seizoen nog een allerlaatste kans voor krijgt.

KnightBiker 7 september 2020 om 12:07

Als je hem vergelijkt met Vd Poel en Van Aert dan zou je denken dat er evt ook een GT winnaar in zou kunnen zitten: qua motor is het niet mis wat hij kan, maar wel in het noodzakelijke kleine pakketje dat nodig is om het hooggebergte over te komen.

Frank V 7 september 2020 om 12:44

Moet mee uiteraard. Joker

bilthoven 7 september 2020 om 12:55

Volgens mij mogen de Britten slechts met 6 man starten op het WK. De broertjes Yates, Knox en Carthy lijken me zekerheden en voor de resterende 2 plaatsen komen zeker ook mensen als Ben Swift en Luke Rowe in aanmerking. Die zijn er de afgelopen jaren op basis van hun enorme ervaring steeds bij geweest. En juist die ervaring op dit nivo mist Pidcock. Dan zal het voor hem dus heel moeilijk worden denk ik zo……

Kannibaal van Schepdaal 7 september 2020 om 13:38

Als je hem niet meeneemt omdat hij geen ervaring heeft, doet hij natuurlijk geen ervaring op, zodat je hem volgend beter niet meeneemt omdat hij geen ervaring heeft… etc.

Je moet hem meenemen als schaduwkopman in plaats van een renner die misschien wel ervaring heeft maar geen reële kans op winst. Zo doet hij ervaring op voor wanneer (niet als) hij later kopman zal zijn mét reële kans op winst.

Vorig jaar werd Evenepoel ook gewoon meteen meegenomen door België, ook al was hij jong en onervaren bij de profs.

Headlines

Materiaalzone

Populair