Belkin met trotse titelverdediger Van Emden naar Münsterland Giro

woensdag 1 oktober 2014 om 14:10
Van Emden

foto: Sirotti

Voor Jos van Emden staat er aankomende vrijdag een speciale koers op het programma: de Sparkassen Münsterland Giro. Vorig jaar won hij deze wedstrijd voor de tweede keer. “Ik ben trots dat ik met nummer 1 mag starten”, stelt Van Emden op de ploegwebsite. “Dat gebeurt niet vaak. Ik heb er zin in.”

Het wordt voor hem echter niet eenvoudig om de prestatie van vorig seizoen te herhalen. “Ik heb vier weken niet gekoerst vanwege een gebroken elleboog”, verklaart de Nederlander. “Ik maak vrijdag mijn rentree. Ik mis misschien wat scherpte, maar het feit dat ik wat rust heb gehad, kan ook een voordeel zijn. Het seizoen nadert zijn einde en sommige renners zijn misschien vermoeid.”

Volgens ploegleider Frans Maassen ligt een massasprint in de lijn der verwachtingen. “En dat zouden we niet vervelend vinden”, aldus Maassen. “Met Hofland hebben we een sterke spurter in huis. We moeten echter ook attent zijn op aanvalspogingen. Jos heeft laten zien dat je de sprinters hier met een goede actie kunt verrassen.”

Selectie Belkin voor Sparkassen Münsterland Giro (3-10)
flag-nl Lars Boom
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Barry Markus
flag-de Paul Martens
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-de Robert Wagner

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone