Belkin met acht Nederlanders naar Giro d’Italia 2014

vrijdag 2 mei 2014 om 14:50

Belkin gaat met acht Nederlanders van start in de Ronde van Italië. David Tanner is de enige buitenlander in de selectie van de ploeg. Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman zijn de kopmannen van de ploeg. Dat staat te lezen op de website van de ploeg.

“We gaan met Wilco en Steven voor een top 10-klassering in het algemeen klassement”, zegt ploegleider Frans Maassen. “Zij zijn op Tenerife op hoogtestage geweest en hebben zich drie weken lang fysiek en mentaal ideaal kunnen voorbereiden. Ze hebben geleefd als monniken en dat is perfect aangezien de komende drie weken hectisch genoeg gaan worden.” Daarnaast hoopt Maassen op dagsucces. “We willen ook heel graag een etappe winnen. We gaan ons best doen om mee te zitten in de juiste ontsnappingen. Dat wordt een mooie uitdaging. Jetse Bol mag zich bovendien in de massasprints gaan mengen.”

Kelderman
Wilco Kelderman heeft zich samen met Steven Kruijswijk via een hoogtestage op Tenerife voorbereid op de Giro. “We hebben ideaal kunnen werken. Het gevoel tijdens de laatste trainingen was goed. Dat geeft vertrouwen in aanloop naar de Giro. Ik hoop op een top 10-klassering. In Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië was ik goed op dreef en kon ik met de toppers mee bergop. Helaas kwam het er toen door pech niet helemaal uit. De Giro is een andere koers en veel langer, maar we hebben een uitgebalanceerde groep waar ik veel vertrouwen in heb. We hebben sowieso een leuke groep. Dat is ook belangrijk en helpt zeker.”

Kruijswijk
“We hebben een mooie ploeg die in de breedte heel sterk is”, stelt Steven Kruijswijk. “Ik heb bijvoorbeeld al heel veel vertrouwen in de ploegentijdrit. Ik zal echt moeten aanpoten om de mannen bij te houden. De Giro kent een traditioneel verloop en richting het einde wordt het steeds lastiger. De eerste weken is het voor Wilco en mij belangrijk om geen tijd te verliezen. Met deze jongens heb ik daar vertrouwen in. We richten ons als ploeg volledig op het klassement, maar de jongens mogen soms ook voor eigen kansen rijden en die kansen moeten ze ook zeker proberen te pakken. Aanvallend rijden geeft iedereen moraal.”

Selectie Belkin voor Ronde van Italië 2014
flag-nl Jetse Bol
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Rick Flens
flag-nl Marc Goos
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-au David Tanner
flag-nl Maarten Tjallingii

Meer selecties Giro d’Italia 2014
AG2R La Mondiale
Androni Giocatolli-Venezuela
BMC Racing Team
FDJ.fr
Giant-Shimano
Lotto-Belisol
Team Colombia
Team Sky

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair