Belgische bondscoach Verbrugghe had coronavirus: “Alles deed pijn”

vrijdag 17 april 2020 om 11:35
Belgische bondscoach Verbrugghe had coronavirus: “Alles deed pijn”

Rik Verbrugghe - foto: Cor Vos

Rik Verbrugghe is geveld geweest door het coronavirus. De Belgische bondscoach had enkele dagen last van ziekteverschijnselen, maar hoefde niet opgenomen te worden in het ziekenhuis. Inmiddels maakt hij weer ritjes met de fiets.

Verbrugghe maakte het nieuws op Instagram bekend. “Ik had Covid-19. Het was zwaar maar ik heb het overleefd. Hopelijk blijft iedereen gezond,” schrijft hij.

“Twee weken geleden werd ik ziek”, blikt de zwager van Greg Van Avermaet terug in Het Nieuwsblad. Net als zijn vrouw en kinderen. “Ze hadden maar één dag koorts. Maar ik kreeg de volle lading. Ik heb acht dagen koorts gehad en heb vijf dagen zo goed als dag en nacht geslapen. Zo slecht was ik, ik had overal pijn. Ik ben niet getest, maar de dokter was er zeker van het Covid-19 was. Omdat ik nog goed kon ademen, moest ik niet naar het ziekenhuis en het is daar pas dat er getest wordt”, kijkt hij terug.

“Ik hoestte zwaar en voelde dat het op mijn longen zat. Dan heb ik toch even gepanikeerd.” Inmiddels is hij aan de beterende hand. “Drie dagen geleden begon ik mij beter te voelen, maar ben toch nog vermoeid. Gisteren heb ik toch een uurtje gefietst, vandaag zelfs meer dan twee uur.”

Verbrugghe heeft geen idee waar het verkeerd is gegaan. “Zo zie je maar dat het iedereen kan overkomen. Dus dat iedereen alstublieft blijft opletten. Ik heb ooit griep gehad en ik kan je verzekeren: dit coronavirus is véél erger. Ik ben er doorgeraakt omdat ik nog jong ben en een gezond lichaam heb. Ik sport nog veel. Voor oudere mensen die verzwakt zijn, moet dit de hel zijn.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Arry1337 17 april 2020 om 12:03

“Ik ben erdoor geraakt omdat ik nog jong ben en een gezond lichaam heb. Ik sport nog veel. Voor oudere mensen die verzwakt zijn, moet dit de hel zijn.”

Toen ik dit eerst las (als Nederlander), las ik dat hij erdoor geraakt is, het heeft hem specifiek getroffen, dus snapte ik de rest van de zin even niet. Vervolgens dacht ik, erdoor geraakt, wacht even, een Vlaming spreekt. Hij is erdoor geraakt. Hij heeft zich er doorheen gewerkt, aahh. Die taal van ons toch soms :/

Verweggistan 17 april 2020 om 12:47

Ik moest t ook twee keer lezen. Er doorgeraakt.

Steven_E 17 april 2020 om 13:02

Maar Verbrugghe is helemaal geen Vlaming … :p

guyremgabdel 17 april 2020 om 14:28

Jullie Hollanders spreken van "er doorheen gewerkt" ? Wij Vlamingen werken niet als we ziek zijn. Maar we geraken er wel door.

Romāns Vainšteins 17 april 2020 om 14:34

Maar hij is er overheen gekomen?

En Nederlanders werken inderdaad ziek snotterend door terwijl ze er domme grapjes over maken bij de koffieautomaat.

thorsen 17 april 2020 om 14:38

@guyremgabdel: Dit raakt mij. ;)

SteelHorseCowboy 17 april 2020 om 13:08

Mooi rondje.
Niet het eerste rondje dat ik zou rijden als ik herstellende was van ziekte..

Dario 17 april 2020 om 14:04

Het was dan ook zn tweede rondje

vanSpringel 17 april 2020 om 15:01

Ook niet als 2de rondje :=/

Cochise 18 april 2020 om 03:38

Je hebt daar weinig andere opties. De plaatselijke jonge renners die eens “vlak” willen trainen rijden x aantal keer “de vallei” op en af: Vielsalm – Trois Ponts, zowat de enige 10 vlakke km’s in de regio.
Voor de meer wedstrijdgerichte snelheidstraining moet je dan zorgen dat een grote vrachtwagen in de remmen moet vooraleer die het trainingsgroepje kan voorbijsteken en spring je daarna in het wiel.

vincenzo 17 april 2020 om 15:13

Apart het virus op het individu zo’n verschillend effect heeft en ook gezonde, sportieve personen stevig te grazen kan nemen.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone