Belgian Cycling onthult selecties Wereldbeker Dublin, onder meer geen Sanne Cant

maandag 5 december 2022 om 19:54
Belgian Cycling onthult selecties Wereldbeker Dublin, onder meer geen Sanne Cant

foto: Cor Vos

Deze zondag trekt de veldritkaravaan naar Ierland voor de Wereldbeker Dublin. Inmiddels heeft Belgian Cycling zowel de mannen- als vrouwenselectie bekendgemaakt. Bij de vrouwen ontbreken enkele gevestigde namen.

Het mannenteam wordt aangevoerd door Wout van Aert, die afgelopen zondag terugkeerde in het veld. In de Wereldbeker Antwerpen werd de Belgisch kampioen tweede achter Mathieu van der Poel. Ook Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck, de leider in de Wereldbeker, zijn van de partij in Dublin. Daarnaast staan ook Jens Adams, Thijs Aerts, Vincent Baestaens, Aaron Dockx, Lander Loockx, Toon Vandebosch en Niels Vandeputte nog aan de start.

De vrouwenploeg bestaat uit vijf rensters: Julie Brouwers, Kion Crabbé, Fleur Moors, Jinse Peeters en Marthe Truyen moeten het doen voor België. Sanne Cant, Marion Norbert-Riberolle, Alicia Franck en Laura Verdonschot, zondag achtste in Antwerpen, zullen niet afreizen naar Dublin.

flag-be Selectie mannen voor flag-ie Wereldbeker Dublin (11 december)
Jens Adams
Thijs Aerts
Vincent Baestaens
Aaron Dockx
Eli Iserbyt
Lander Loockx
Laurens Sweeck
Toon Vandebosch
Niels Vandeputte
Michael Vanthourenhout

flag-be Selectie vrouwen voor flag-ie Wereldbeker Dublin (11 december)
Kion Crabbé
Fleur Moors
Jinse Peeters
Marthe Truyen
Julie Brouwers

Dit artikel delen:

7 Reacties

Cornelius 5 december 2022 om 20:14

Ook de Françaises laten Dublin links liggen. Alleen Pauline Ferrand-Prévot verschijnt aan de start.

0
Thijs E 5 december 2022 om 20:50

En die was toch niet heel serieus onderweg dit weekend

0
Thijs E 5 december 2022 om 20:52

Waarom gaan die 4 Belgische vrouwen niet naar Dublin?

0
Boomie1 5 december 2022 om 22:17

Net zoals een hele hoop anderen een stage meepakken met de ploeg in Spanje. Verplaatsing naar Dublin is ook niet ideaal.

1
Thijs E 5 december 2022 om 22:43

Die verplaatsingen…Spanje is ook niet naast de deur. Op zich snap ik een stage dan wel, maar pak je kans dan in een dunner bezette WB. Als in de kerstperiode NL weer op volledige sterkte is, lever je weer een plek of wat in

0
Mystery Rider 6 december 2022 om 05:31

Je moet het wat breder zien die stages rond deze periode, het gaat niet alleen over het leggen van een basis voor het voorseizoen, maar ook over team building, het ontmoeten van nieuwe ploeggenoten en de planning voor het komende jaar (en vooral het voorseizoen).

Ik kan me voorstellen dat iemand als Sanne Cant met plezier 10 dagen naar Spanje gaat in december om mee te trainen met de heren en haar programma vast te leggen met de ploegleiding voor het voorseizoen (Strade, RVV, PR,…). Sanne heeft al lang duidelijk gemaakt dat crossen niet meer de top prioriteit is en dat ze nog een paar jaren op de weg wil presteren!

0
Zwarte Trui 6 december 2022 om 19:24

@Thijs E Startgeld vangen in Essen speelt ook mee

0

Headlines

Populair

Materiaalzone