Belgen en Nederlanders met Spelen in het achterhoofd naar Lombardije

vrijdag 2 oktober 2015 om 14:36
Belgen en Nederlanders met Spelen in het achterhoofd naar Lombardije

Naast de strijd om de overwinning, staat er in de Ronde van Lombardije voor een aantal landen nog wat meer op het spel. De landen die na dit slot van het WorldTour-seizoen in de top-vijf van de ranking staan, mogen vijf renners naar de Olympische Spelen van 2016 sturen. België staat momenteel vijfde, maar is nog verre van zeker.

Het zou wel eens een koers binnen de koers kunnen worden, met name tussen Nederland en België. Nederland staat namelijk slechts 57 punten achter op de Belgen en kan met een goed optreden in Noord-Italië zomaar over de Belgen heen springen. De Belgische renners die zondag aan de start staan, weten volgens hun bondscoach wat er op het spel staat.

“Ze weten wat het belang is”, liet de Belgische bondscoach Carlo Bomans weten aan Sporza. “Nederland en misschien ook Frankrijk zijn onze concurrenten. Ze moeten ons maar voorbij zien te geraken.”

[poll id=”122″]

Dit artikel delen:

33 Reacties

Romāns Vainšteins 2 oktober 2015 om 17:18

.

girardengo 2 oktober 2015 om 17:49

Voor mijn ranglijst van Nederlandse profs telt de Olympische wegrit even zwaar als een van de vijf monumenten (inclusief Lombardije dus). Daarboven staan (in volgorde van belang) de Tour, de Giro, het WK en de Vuelta.

tdv21 2 oktober 2015 om 18:52

Op de deelnemerslijst van 2012 tel ik 9 landen die met 5 waren. Zijn de regels veranderd ofzo ? Mocht dit idd het geval zijn is dat wel rot, België, NL en Fr verdienen allemaal die 5renners (wat zelfs al te veel te weinig is, mijn minimum voor zo’n belangrijke wedstrijd zou 6 zijn).

ghostwriter 2 oktober 2015 om 19:56

Hopen op Gesink, Mollema, Slagter, Dumoulin en Kelderman allen in de top 10. Dan mogen die vijf ook samen naar de OS.

SolitaryShell 2 oktober 2015 om 21:04

Persoonlijk heb ik nog bijzonder weinig met Lombardije na het gegoochel met parcoursen de laatste jaren. Begint steeds meer op een gedrocht te lijken.

Koersmaniak 2 oktober 2015 om 21:37

@SS: inderdaad, iedereen zit bezig over de 5 monumenten en bij de ronde van vlaanderen was het een schande dat het parcours gewijzigd werd. Ik kan ondertussen de tel niet meer bijhouden hoeveel keer het parcours van Lombardije de afgelopen jaren is gewijzigd. Ik vraag me af of er veel leden op wf zijn die de namen van hellingen kunnen opsommen

miguelon 3 oktober 2015 om 01:48

Een ouderwetse B/nl, gelanceerd door de redactie… Leuk…vooral omdat dit er één is die ertoe doet

miguelon 3 oktober 2015 om 01:53

NL haalt m.i. meer punten, maar de brug slaan lukt niet omwille van Gilbert, Wellens en Benoot, B houdt een kleine kloof… Nibali wint

Headlines

Materiaalzone

Populair