Begeerde Iván García wikt en weegt: “Als ik wacht tot de Tour, ben ik te laat”

woensdag 8 juli 2020 om 18:39
Begeerde Iván García wikt en weegt: “Als ik wacht tot de Tour, ben ik te laat”

foto: Cor Vos

Waar ligt de toekomst van Iván García? Het is een van de vragen die boven de transfermarkt hangt. De Bahrain McLaren-renner overweegt momenteel de verschillende opties en hoopt vóór de Tour de France een beslissing te nemen.

“In principe wilde ik wachten tot de Tour de France om te beslissen”, vertelt García (24) aan het Spaanse Biciciclismo. Maar het coronavirus en de opgeschudde wedstrijdkalender veranderden de situatie. “Als ik wacht tot de Tour, is het te laat. Samen met mijn managers Egoi Martínez en Ángel Edo praat ik met ploegen en bekijken we de verschillende mogelijkheden, naast Bahrain McLaren.”

Ploegen waarmee hij in gesprek is, worden niet genoemd. Een maand geleden werd hij door Spaanse media gelinkt aan Movistar, waar hij een driejarig contract kon tekenen. Maar al snel reageerde hij zelf op het transfergerucht. Via zijn social media liet de renner, die aan zijn vierde seizoen bij Bahrain McLaren bezig is, weten: “Ik hou ervan dat sommige journalisten meer over mij weten dan ikzelf.”

De Spanjaard is blij dat hij voor de lockdown al wel een overwinning op zak kon steken. In Parijs-Nice versloeg hij Peter Sagan op de derde dag. “Ik ben best opgelucht dat ik geen onbeschreven seizoen heb, dus ik mag niet klagen.” In het tweede deel van het seizoen gaat hij mogelijk van start in Strade Bianche en Milaan-San Remo, vooraleer hij op hoogtestage gaat in Andorra. Ook hoopt hij op een deelname aan de Tour de France.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Franco Ballerini 8 juli 2020 om 18:48

Prachtige renner. Ik hoop toch Movistar.

Krakowic 8 juli 2020 om 18:50

Brengt wel voldoende flair en daarmee exposure met zich mee. Daarnaast nog voldoende groei potentieel, moet zichzelf misschien nog wel enigszins ontdekken. Interessante renner!

Johnny7 8 juli 2020 om 20:43

Als Movistar zijnde die op Erviti na vaak b-renners naar de voorjaarskoersen sturen zou ik deze man toch echt per direct binnen halen. Echt een no brainer. Na het vertrek van Landa en Quintana is er toch aardig wat budget vrijgekomen mag ik denken.

Samlambeej 8 juli 2020 om 21:37

Moet blijven waar die is. Vrijheid zat. Het is niet dat hij de status heeft dat er iemand voor hem gaat knechten of datie zo’n zekerheid is om voor af te stoppen. Beetje overhyped doch mooie coureur.

Samlambeej 8 juli 2020 om 21:37

Moet blijven waar die is. Vrijheid zat. Het is niet dat hij de status heeft dat er iemand voor hem gaat knechten of datie zo’n zekerheid is om voor af te stoppen. Beetje overhyped doch mooie coureur.

Brabander 8 juli 2020 om 21:42

Colbrelli zit toch ook bij Bahrain? Vind dat toch een bietje dezelfde coureurs. Bij Movistar zou-ie gewoon de man zijn

Bummetje 8 juli 2020 om 22:37

Wat was ie goed bezig dit voorjaar he. Jammer dat hij geen kans kreeg om het door te trekken naar de kasseienklassiekers. Ik zie hem nog wel mooie prijzen pakken op allerlei terreinen, van sprinten op de macht tot kasseien en heuvels (AGR? LBL?). Een aanwinst voor iedere ploeg.

Limal 8 juli 2020 om 23:19

Dit gaat nooit gebeuren vanwege het beperkte budget en de oude garde (Gilbert en Degenkolb), maar qua profiel zou dit een perfecte renner zijn voor Lotto – beter omringd in de klassiekers dan bij Movistar en genoeg kansen in de grote rondes als aanvulling op Ewan in de zwaardere ritten.

ivo001 9 juli 2020 om 02:01

Geen idee hoe het met de voertaal bij AG2R zit, maar ik zou hem daar wel een mooie aanvulling vinden. Samen met Naesen, Dillier en Vandenbergh in de klassiekers. En naast Venturini is er ook wel plek over voor een sprinter.

Andere mooie ploegen die wel al een groepje spanjaarden hebben zouden Astana en Cofidis zijn.

Merlinappa 9 juli 2020 om 08:09

Wie weet gaat ie Flecha achterna en komt ie naar jumbo ;)

Sebas 9 juli 2020 om 08:44

Onder Lefevre zou die alles aan gort rijden!

Headlines

Materiaalzone

Populair