‘Iván García staat dicht bij driejarige deal met Movistar’

maandag 8 juni 2020 om 08:51
‘Iván García staat dicht bij driejarige deal met Movistar’

foto: Cor Vos

Update

Verruilt Iván García aan het einde van het seizoen Bahrain-McLaren voor een nieuw avontuur bij Movistar? Volgens Spaanse media staat de ploeg van Eusebio Unzué op het punt om de snelle man voor drie jaar vast te leggen.

García (24 jaar) zou bij Movistar op den duur Alejandro Valverde moeten vervangen. Zijn karaktereigenschappen als klassieke renner en het feit dat hij in de toekomst moet kunnen meedoen om etappezeges in de grote rondes wekten de interesse bij de ploeg, aldus de Spaanse krant El Comercio.

De onderhandelingen met Movistar zouden zijn begonnen na García’s ritoverwinning in Parijs-Nice, nu drie maanden geleden. In La Châtre versloeg hij drievoudig wereldkampioen Peter Sagan. García en zijn entourage zouden niet hebben geaarzeld om op het voorstel van de ploeg in te gaan.

Twee profzeges
Vier jaar geleden tekende García bij Bahrain Merida zijn eerste profcontract, nadat hij tijdens een stage bij Etixx-Quick Step al even aan het grote werk rook. In zijn eerste jaar mocht de Spanjaard meteen mee naar de Vuelta a España, waar hij in de daguitslagen twee keer naar de top vijf reed. In 2018 reed hij weer de Vuelta en een jaar later ging hij van start in zijn eerste Tour de France. Tot op heden won hij naast een etappe in Parijs-Nice ook een rit in de Tour of California.


Update

García heeft zelf al gereageerd op het transfergerucht. Via zijn social media laat hij weten: “Ik hou ervan dat sommige journalisten meer over mij weten dan ikzelf.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

Chasse_patate 8 juni 2020 om 08:58

Is hij pas 24, dacht dat hij al 30 was ofzo haha

0
lander luypaert 8 juni 2020 om 10:37

Dan dacht je zwaar fout :)

0
Arry1337 8 juni 2020 om 09:15

Hij is echt een verrijking voor het peloton. Ik houd ervan renners te zien die net dat tikkeltje anders en herkenbaar zijn. Zoals ook Flecha en Freire niet de typische spaanse renners waren, zie ik ook Garcia Cortina in de toekomst graag in de klassiekers voorin mee dokkeren.

0
tvm 8 juni 2020 om 11:37

@arry,

Wat is volgens jou een typisch Spaanse renner?
En waarom zou Freire daar niet aan voldoen, vind je?

0
Romāns Vainšteins 8 juni 2020 om 12:52

Typisch Spaanse renners zijn ronde renners die goed heuvels en bergen overkomen, in ieder geval nauwelijks rouleurs die met gure zijwind over belachelijke keiwegen heen blaffen. Voor een goed gedeelte is dat ook te danken aan de algemene fysiek van de gemiddelde Spanjaard maar evenzeer de wielercultuur daar en het type koersen dat je als jeugdig wielrenner voorgeschoteld krijgt.

Freire is niet het beste voorbeeld maar als deze gast zich een aantal jaren op de voorposten nestelt op de kasseien is het wel de eerste sinds Flecha en daarmee een a typische Spaanse wielrenner.

0
r525 8 juni 2020 om 13:58

Hij doet me ook wel een beetje denken aan Pozzato, zeker het ook het uiterlijk.

0
Romāns Vainšteins 8 juni 2020 om 14:53

Zeker weten, spot on. De natuurlijke opvolger van / de nieuwe Pozzato, maar dan uit Spanje. Qua stijl is het wel wat anders, Pozzato was echt een serene boterrijder en deze gast scheurt en trekt wat meer. Met name ook omdat hij redelijk vaak op kop zat tot nu toe, dat zou dan bij Movistar danig moeten veranderen lijkt me, sluipen & slepen tot de finale.

0
hartstikkebedankt 8 juni 2020 om 09:24

Zou een mooie transfer zijn. Voor Movistar een goede Spaanse jonge renner net even buiten de gebaande ploegpaden en ook iemand waar ze in de klassiekers iets mee kunnen. Voor Garcia rijden bij de grootste Spaanse ploeg als kopman. Hij is natuurlijk niet echt een pure sprinter maar meer een klassieke sprinter, beetje Trentin-achtig en zal niet heel veel ondersteuning nodig hebben voor de sprints. Misschien 1 of 2 man erbij voor in de klassiekers (Haussler??) en dan toch een verlenging voor Roelandts.

0
Turtlehead 8 juni 2020 om 09:47

Nou, nou, eerst maar eens een heel seizoen bevestigen, zou ik zeggen.

hahahahahahahahaha :(

0
Kevin Lowagie 8 juni 2020 om 10:02

Ik geloof in deze renner. Sterke beer met een goed eindschot. Past ideaal binnen de nieuwe koerswijziging van Movistar. Enig minpunt zie ik dat hij vaak als de finale echt openbreekt er alleen zal voor staan, tenzij ze zich verder gaan versterken. Ik vind het wel vreemd dat hij niet voor Quick.Step koerst. Reed er in het ontwikkelingsteam en zou ook daar zeer goed passen.

0
Jean Dumas 8 juni 2020 om 10:42

+1

0
Spake Breekerd 8 juni 2020 om 10:39

Erviti is het net niet geworden in de Vlaamse koersen voor Movistar. Van Roelandts hadden ze waarschijnkijk meer verwacht, dus lijkt mij een goede zet.

0
Cyclinglife 8 juni 2020 om 10:49

Zodra een persoon in kwestie aangeeft dat hij er niets van af weet. Zou dan niet of het artikel aangepast moeten worden niet enkel via de update maar ook zinnen in de tekst zelf? En de titel veranderen?
Wat is nog de journalistieke waarde van een artikel? Na de update.
Niet zozeer voor dit artikel als wel een vraag in het algemeen.

0
Youri IJnsen 8 juni 2020 om 11:01

Een renner zal dit altijd (moeten) zeggen. Contractueel mag een renner – noch zijn oude ploeg, noch zijn nieuwe – niets zeggen voor 1 augustus. Daar staat een fikse boete op, opgenomen in de UCI-reglementen.

0
LB108 8 juni 2020 om 18:41

Ik dacht 1 juli maar als Youri het zegt..
Hij zou het anders ook gewoon kunnen negeren ;)

0
Baik-Baik 8 juni 2020 om 11:59

Ik ben bang dat hij daar gaat verzuipen in de minimale focus op klassiekers.

0
Panache 8 juni 2020 om 13:13

Sterke renner, maar “vervanger van Valverde” is natuurlijk wel echt appels met peren vergelijken. Maar om ergens een bruggetje naar Valverde te maken: Garcia Cortina heeft mij vaker verrast in de echte punchfinales waarbij hij als zware sprinter tegenstand bood aan Izagirre, Valverde en andere veel lichtere springveren. Garcia Cortina kan de zeer hoge wattages lang vol houden.

0
Veloburto 8 juni 2020 om 15:06

Movistar heeft als doel elke groot Spaans talent te halen, zou mooi zijn als Jumbo al het Nederlands talent samenbrengt

0

Headlines

Populair

Materiaalzone