BEAT-trio pakt goud op NK Teamsprint
Foto: BEAT Cycling Club
zondag 25 november 2018 om 19:22

BEAT-trio pakt goud op NK Teamsprint

Het BEAT Cycling Club-trio Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos heeft zijn titel geprolongeerd op het NK teamsprint. De titelverdedigers waren sneller dan Harrie Lavreysen, Sam Ligtlee en Joel Zuidema en het trio Nils van ’t Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland en Joel Habets.

In Omnisport Apeldoorn stond naast het NK Teamsprint vanmiddag ook de Nederlandse titelstrijd in de ploegenachtervolging op het programma. Daarin waren het verrassend de jonge Yanne Dorenbos, Leco Hendriks, Enzo Leijnse en Casper van Uden die de ervaren Dion Beukeboom, Roy Pieters, Joost van der Burg en Yentl Ruijmgaard achter zich lieten.

Op het NK Teamsprint voor vrouwen toonden Kyra Lamberink en Hetty van de Wouw zich zowel in de kwalificatie als de finale sneller dan Laurine van Riessen en Elis Ligtlee. De ploegenachtervolging was een prooi voor het kwartet Kirstie van Haaften, Amber van der Hulst, Bente van Teeseling en Mylene de Zoete, ten koste van Amy Pieters, Riejanne Markus, Kelly Markus en Winanda Spoor.