BEAT-renner Mengoulas nieuwe leider Wattmeister Challenge

vrijdag 20 april 2018 om 15:30
BEAT-renner Mengoulas nieuwe leider Wattmeister Challenge

foto: Wouter Roosenboom

Alex Mengoulas heeft de leiding in de Wattmeister Challenge overgenomen van Thijs de Lange. De 20-jarige renner van BEAT Cycling Club trapte 5,61 watt per kilogram weg. Daarmee bleef hij De Lange met 0,05 watt/kg voor in de algemene rangschikking van de Wattmeister.

Mengoulas mag door zijn prestatie tijdens de volgende wedstrijd in de Topcompetitie, de Ton Dolmans Trofee op 29 april, de rode leiderstrui aantrekken. De Wattmeister Challenge is een serie wedstrijden waarmee een stagecontract bij Katusha-Alpecin verdiend kan worden. De WorldTour-ploeg uit Zwitserland zal de renner met het hoogste watt/kg een stagecontract aanbieden.

In mei en juni zijn nog enkele data ingepland waarop andere renners bij Robic een poging kunnen doen om zich in de top van het klassement te nestelen. Na het vijfde testmoment krijgen de beste tien renners in de ranking een uitnodiging voor de grote finale, die is op woensdag 11 juli. Vorig jaar won Piotr Havik het klassement, waardoor hij in het najaar enkele profkoersen bij Katusha-Alpecin kon rijden.

Klassement Wattmeister Challenge (na 20 april)
1. flag-nl Alex Mengoulas (BEAT Cycling Club) – 5,61 W/kg
2. flag-nl Thijs de Lange (Metec-TKH) – 5,56 W/kg
3. flag-nl Jeen de Jong (NWVG) – 5,54 W/kg

Dit artikel delen:

1 Reactie

stijnlah 20 april 2018 om 15:39

Edit redactie: Inderdaad! Is aangepast.

Headlines

Materiaalzone

Populair