BEAT Cycling loopt uitnodiging Saudi Tour mis

BEAT Cycling loopt uitnodiging Saudi Tour mis

Jan-Willem van Schip - foto: Cor Vos

woensdag 5 januari 2022 om 07:33

Geen Saudi Tour voor BEAT Cycling in februari. De Nederlandse continentale ploeg was in de race voor een uitnodiging, maar kreeg afgelopen week slecht nieuws van organisator ASO.

BEAT had haar voorjaar graag ingevuld met deelname aan de rittenkoers in het Midden-Oosten. Eind januari rijdt de ploeg al de vijfdaagse Challenge Mallorca en de Saudi Tour (1-5 februari) had daar perfect op aangesloten.

Het team laat echter weten dat louter WorldTeams en ProTeams een uitnodiging hebben ontvangen van de ASO. “Het is dan heel moeilijk om daar als continentale ploeg tussen te komen”, laat manager Geert Broekhuizen weten. Het afgelasten van de Tour Down Under en onlangs nog de Vuelta a San Juan zorgt voor extra interesse vanuit profploegen voor een UCI 2.1-wedstrijd als de Saudi Tour.

Dit betekent dat BEAT in februari geen wedstrijd op de kalender heeft staan. Wel is er van 18-25 februari een trainingskamp in Spanje gepland. Daarna volgen in maart Le Samyn, de Ster van Zwolle, Bloeizone Elfsteden Fryslan, de Ronde van Drenthe en Olympia’s Tour.

Dit artikel delen:

8 Reacties

platteprijs 5 januari 2022 om 07:49

Ik vond het al een beetje hoog gegrepen. Als ze zulke wedstrijden willen rijden, moeten ze toch proberen proconti te worden.

Ronellenfitsch 5 januari 2022 om 08:56

Nou, met de status PT met dezelfde renners hadden ze er nog steeds weinig te zoeken gehad. Deze ploeg moet gezien de renners de ambities denk ik wat lager hebben dan een paar jaar geleden.

ThorHushovd 5 januari 2022 om 09:41

Dit is gewoon jammer. Jullie reacties getuigen toch echt dat je niet de ambitie van deze ploeg kent en waardeert.

platteprijs 5 januari 2022 om 09:57

Je moet het van 2 kanten bekijken en niet alleen vanuit Beat. Waarom zou de organisatie een contiploeg uitnodigen terwijl ze voldoende keuze uit WT- en procontiploegen hebben? En als ze dan een contiploeg uitnodigen, waarom Beat en niet een van de tig andere contiploegen?

Ronellenfitsch 5 januari 2022 om 10:12

Waarom zou ik die ploeg niet waarderen? En verder wat platteprijs zegt.

ThorHushovd 6 januari 2022 om 12:31

Platteprijs en ronellen, jullie geven je reactie in eerste instantie dat het team Beat te hoog gegrepen ambitie heeft. En daar ben ik het niet mee eens. Ik houd er juist van dat dit team heel helder ambities uitspreekt en dus ook ‘hoger’ inzet dan het niveau wat ze nu misschien halen.

Ik volg je uiteraard wel dat er vanuit de organisatie van deze koers andere keuzes gemaakt worden en dat dat helaas (nu ook nog) logisch is dat andere teams interessanter zijn voor hen.

Posterix 5 januari 2022 om 10:56

Ik werd van het weekend tot twee keer toe voorbij gebeukt door één van de Beat-mannen op de NH100 (route van Laurens ten Dam en Niki Terpstra). Die was behoorlijk klaar voor de Saoudi Tour kan ik vertellen. Holy crap wat een snelheid!

Gangmaker 5 januari 2022 om 11:24

In het begin van het seizoen willen alle ploegen wel een (goed betaald) rondje rijden om hun renners koersritme te geven. Maar als de organisatie grote namen van ploegen en renners kan aantrekken waarom zouden ze dan BEAT cycling wel uitnodigen ? Ook in Azie en Zuid-oost Europa zijn er veel continentale ploegen welke daar vermoedelijk ook wel graag zouden willen zijn ?

Headlines

Materiaalzone

Populair