BEAT Cycling in speciale tenues naar NK wielrennen op de VAM-berg

maandag 20 juni 2022 om 13:30
BEAT Cycling in speciale tenues naar NK wielrennen op de VAM-berg

foto: Stephan de Goede/BEAT Cycling

BEAT Cycling verschijnt vrijdag in speciale tenues aan de start van het NK wielrennen op de VAM-berg. Het gelegenheidsshirt, gemaakt van gerecycled materiaal, maakt deel uit van het ‘BEAT the Waste’-project, dat vandaag door de ploeg is gelanceerd. In dat kader rijdt de ploegleiding ook in een elektrische volgauto tijdens het NK.

BEAT Cycling wil zich met het ‘BEAT the Waste’-project hardmaken voor de verduurzaming in de wielersport. ‘De intentie van BEAT is niet om met een campagne het imago te vergroenen. BEAT wil ook niet het braafste jongetje van de klas zijn. De hele klas, de professionele wielersport, moet voor dit vak gaan slagen’, staat in een perscommuniqué.

Ploegoprichter Geert Broekhuizen is enthousiast. “Het streven naar een duurzamere manier van professioneel wielrennen maakt deel uit van de verdere ontwikkelingen van BEAT. Stap voor stap willen we met het ‘BEAT the Waste’-project betere oplossingen vinden, en deze realiseren. Geen project van weken, maar van jaren.”

Het NK wielrennen wordt op vrijdag 24 juni gehouden op en rond de VAM-berg.

foto: Stephan de Goede/BEAT Cycling

Dit artikel delen:

9 Reacties

Poeksel 20 juni 2022 om 13:55

Mooi. Als dan ook nog het plan om in 2023 Proteam te worden lukt zou het helemaal mooi zijn. De aanvraag is afgelopen week gedaan, heb ik begrepen.

0
hugo_b 20 juni 2022 om 15:32

Zou mooi zijn indien Wielerflits een reportage van BEAT zou maken. Ben wel benieuwd naar de insteek, doelstelling(en) en lange termijn plannen mbt Protour aanvraag. Toch een flink gat qua Nederlandse opleiding momenteel, waar BEAT – hopelijk, is aanname – op in wil springen

0
Spurter 20 juni 2022 om 17:45

En dan komen ze aanzetten met namen als Terpstra en Slik? En een ploeg die nu al tot de onderkant van het continentale circuit behoort…

Lachwekkend.

0
thomasjaarsma 20 juni 2022 om 19:55

hoe bedoel je onderaan. beat is juist een van de beteren conti teams

0
hugo_b 20 juni 2022 om 22:45

@spurter: daar haal je juist een heel terecht punt mee aan. Al zijn het nog geruchten voor het moment.
Vandaar mijn interesse in de plannen, daar ik aanneem dat het voor ontwikkeling van Nederlands talent zou (moeten) zijn.

Mocht het op oude garde gestoeld zijn, daarnaast de huidige lichtelijk rare fratsen voortgezet worden, dan zal het mijn interesse iig niet hebben de komende jaren

0
storm-biker 22 juni 2022 om 11:12

@thomasjaarsma Dat was voorheen zo. Vorig jaar al ingezet en zeker dit jaar is het een stuk minder bij Beat. Allinq staat nog onder ze, maar alle andere Nederlandse conti ploegen zijn toch echt beter.

0
De Capybara van de Conradkade 20 juni 2022 om 16:15

Mooi streven, mooi shirt. Ga zo door.

En een witte broek, gewaagd.

0
Spurter 20 juni 2022 om 17:44

Ik heb liever dat ze een keer opvallen met goede prestaties dan met rare fratsen of luchtfietserij over een profploeg.

0
Romāns Vainšteins 20 juni 2022 om 20:28

Ze rijden in hun eigen weggegooide bidons rond?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone