BEAT Cycling Club pakt titel NK Teamsprint

maandag 20 november 2017 om 09:15
BEAT Cycling Club pakt titel NK Teamsprint

foto: Wouter Roosenboom

In Omnisport Apeldoorn heeft BEAT Cycling Club zondag het goud gepakt op de NK Teamsprint. Het drietal Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg reed zowel in de kwalificatie als in de finale de snelste tijd. De tweede plaats was voor Jeffrey Hoogland, Nils van ’t Hoenderdaal en Harrie Lavreysen.

De heren van BEAT Cycling Club zijn vanzelfsprekend erg tevreden met het behaalde resultaat.  “Ik was zoekende naar deze vorm. Een nieuwe startpositie en een goede focus zorgen dat ik hier heel snel wist te starten. Theo Bos en Matthijs Büchli wisten de lijn vervolgens prachtig door te trekken. Voor ons als nieuw team is het natuurlijk heel bijzonder dat we hier een prijs weten te winnen en zeker op dit teamonderdeel. Dit deden we samen”, vertelde Van den Berg na afloop.

Bij de vrouwen was het Elis Ligtlee die samen met Kyra Lamberink het goud veroverde op de Teamsprint. “Ik had niet op het goud gerekend, maar het was heel aangenaam om na mijn goede sprintkwalificatie bij de wereldbekerwedstrijd in Manchester opnieuw enkele ronden van hoog niveau te rijden. Wedstrijdritme is heel welkom na mijn lange blessureleed na de Olympische Spelen van Rio”, aldus de Olympisch kampioene op de Keirin.

Dit artikel delen:

6 Reacties

HoofdIsVrij 20 november 2017 om 09:45

De Nederlandse selectie staat toch enigszins voor paal. Mooi dat BEAT de mannen de mogelijkheid biedt voor de drie om op hoog niveau rond te rijden.

0
AZH 20 november 2017 om 10:09

Edit redactie: aangepast.

0
EkkelWido 20 november 2017 om 10:30

@AZH, waar lees je dat?

0
Utrecht19 20 november 2017 om 14:43

Doen ze goed! Prachtig tenue trouwens

0
bart12 20 november 2017 om 15:10

@hoofdisvrij hoezo voor paal? Zijn toch alle 3 ook gewoon kanshebbers voor een startplek op wk etc namens nederland? Het is alleen een beertje gek dat de helft van de goede rijders namens een club fietst en de andere helft voor de nl selectie

0
Jan 21 november 2017 om 17:34

BMX bazen hier

0

Headlines

Populair

Materiaalzone