Bayly wint vierde etappe Tour de Taiwan, Arashiro nieuwe leider

Bayly wint vierde etappe Tour de Taiwan, Arashiro nieuwe leider

In de Tour of Taihu Lake wist Bayly ook al eens een rit te winnen - foto: Twitter Wilier-Southeast (archief)

woensdag 14 maart 2018 om 09:15

Cameron Bayly heeft in Xiangshan de vierde etappe van de Tour of Taiwan op zijn naam geschreven. De Australiër van Bennelong SwissWellness was vluchtgenoot Cameron Piper in een sprint-á-deux te snel af. Kort achter de twee vluchters sprintte Yukiya Arashiro naar een derde plek.

De vierde etappe van de Taiwanese rittenkoers kende een glooiend parcours van 167,2 kilometer lang. De vroege vlucht kreeg weinig ruimte van het peloton omdat er enkele coureurs mee zaten die in het klassement dicht op de leiders stonden. Nog voor de finale losbarstte waren ze alweer bijgehaald door het peloton, reden voor Bayly en Piper om ten aanval te trekken. De twee wisten het peloton nipt voor te blijven en mochten om de zege gaan sprinten, hierin was Bayly overmachtig.

In het peloton, dat slechts zes seconden achter de winnaar finishte, sprintte Arashiro naar de laatste bonificatieseconden. Hierdoor neemt hij de leiderstrui over van Jonathan Clarke. De Japanner start morgen met een voorgift van twee seconden op de Australiër in de laatste, vlakke rit. Normaliter rijdt hij in dienst van Bahrain Merida maar hij staat in Taiwan aan de start namens de Japanse selectie.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Chasse_patate 14 maart 2018 om 09:45

Lekker hoor. Arashiro laat zien dat hij het in zulke rondes wel kunnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair